![]() |
Cytat:
Dobre obyczaje natomiast nakazują, aby każde utrwalanie w sposób elektroniczny głosu, obrazu lub audio-video poprzedzone zostało uprzedzeniem osoby nagrywanej lub fotografowanej. Tylko, czy wtedy wyszła by świnia od Rywina? ;) 1ym zdaniem: Możesz robić to bez zgody, ale o ile przemawia za tym ważny interes publiczny (utrwalenie przestęptwa). |
Czy mogę robic zdjęcia?
Odpowiedz od fotografa (TV): Co do policji to można im robić zdjęcia i nie ma na to żadnych zakazów jedynie mogą wam robić trudności według przepisów każda służba publiczna może być filmowana i fotografowana. Ale musisz pamiętać ze każdy ma prawo do ochrony swojego wizerunku i może sobie takich zdjęć nie życzyć i w tedy nie możesz go fotografować nawet policjant. |
Cytat:
|
Cytat:
Co do zdjęć to właśnie tak myślę - nikt nie może zabronić Ci ich robienia. Natomiast z publikowaniem to trzeba by się jeszcze dowiedzieć. Chyba też do końca nie trzeba zgody na opublikowanie zdjęcia przedstawiającego inną osobę, pod warunkiem, że to w jakiś sposób jej nie uraża, poniża itp. |
Cytat:
I bynajmniej ja tez tak myśle. Mnie tez wkur... 15-16latki ( i starsi ) latający pod moim blokiem wrzeszczacy, rozbijających butelki na ulicy, zaczepiającyh ludzi ktorzy wracają poźną porą z pracy. Spoko ja wszystko rozumiem i toleruje to ze ktos chce spac mr_spock Ja nie chlam codziennie bronksa ( chodz by sie przydało ) ale My jako grupa ludzi spotykająca sie w tym miejscu od nastu lat od małolata, czuje sie u siebie i naprawde nikt nie zakłuca ciszy........... Co do policji oni podejdą do Nas nie do kolesi co wybijąją szyby w szkole czy pocigach.....[DRWINA] czy wesz ile to roboty? trzeba ich gonić czasem pieszo, potem dowody winy ( nie ma jak zwykle ), wypełnianie papierków nie łatwych ( mandat wypisywał około 20 minut, tyle tych rubryk) a po za tym nikt sie nie bedzie narazał, bo po co?. Za biurkiem no moze byc......moge posiedziec I tak to wyglada....... i ja tak to odbieram To jak ze zdjeciami? Ja jak narazie usłyszałem ze mogę, gdy nie sa one gdzies publikowane bez zgody |
Cytat:
|
z tego co wiem, to picie alkocholu w miejscach publicznych jest zabronione? (moge sie mylic i to bardzo :)
|
Cytat:
|
Cytat:
ale napewno mniej uczeszczane niz podwurko pod blokiem Akurat moje osiedle jest obok lasu, ktory parkiem jest tylko z nazwy i bywa, ze przez 20 minut nikt tamtedy nie przechodzi |
Chwała
Wam Dzielni Policjanci |
Cytat:
|
a czy jest sens sie stawiac i kombinowac?
ja chce zyc w miare bezpiecznym kraju, nie bac sie chodzic po ulicach etc. Wiec jak moge wymagac od ludzi przestrzegania prawa i ogolnych zasad, jesli nie potrafia wywiazac sie z najprostrzej rzeczy - picie piwa na ulicy... przyznam sie, ze tez mi sie zdarza, ale wole isc gdzies do parku/lasu Popatrz na to z innej strony, moze oni przechodzili tyle razy, tyle razy to widzieli i w koncu stracili cierpliwosc? |
Cytat:
Weron Czy się należało hhmmmm powiem Tobie ze tych panów "głabów" spotkalismy nie pierwszy raz. I zawsze pifko w rekach ..tym razem jeden chyba miał zły dzien i sie przyczepił. My akurat sie spokojnie zachowujemy ale sa miejsca gdzie policja nigdy nie wchodzi, boją sie czegos czy co? Oni wiedza ze zarabiamy, studenci itp Nastepnym razem sie albo rozchodzimy albo chowamy pifka i kazdy nosi je do kolegi z bloku obok. A pifko wypił juz w domu . Proste. Jeden z Nas za to ze schował do torebki nie dostał mandatu 8 ) To jak jest z tymi zdjeciami? |
Z powiekszenia udalo mi sie rozszyfrowac.Tak mi sie przynajmniej wydaje...spozycie alkoholu w miejscu publicznym....dalej nie widac, jakis lepszy program by sie przydal :)
No coz 100 zloty to najwyzszy wymiar kary za cos takiego. Ostatnio sam dostalem za podobne wykroczenie mandat ale byla to kwota rzedu 20 zlotych czyli ta najnizsza. Skoro wam policjant wlepil tak wysoki mandat to uwazam, ze sie nalezalo. Policjanci tez ludzie i od razu maksymalnej kwoty tak nie daja. |
A tam na tym mandacie jest napisane za co go dostales?? Bo nie widze ze zdjecia.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:03. |