![]() |
A czy NAV 2005 nie był ostatnio instalowany ?
rycho |
Ja najpierw powiem nie-na-serio:
-instaluje sie porządne systemy (*nix'y) -według porady gadasz z administratorem [ew. w lustrze] A tak na serio: 1.Połączenie "fizyczne" czyli kable 2.Firewall 3.Albo sie sieciówka opsuła... Ja miałem kiedyś(teraz rzadko) że wszytsko dzialalo a wlaczalem kompa - stery wszytko ok tylko net nie działał :( I w takim przypadku trzeba wykonać u mnie dziwny "zabieg" - wyłożyć i włożyć w gniazdo karte sieciową :) |
Wszystko jest dobrze podłączone... Zobaczę jeszcze z firewallem (mam Kerio Personal Firewall).
|
Firewall systemowy , ew z jakiegoś programu (nie napisałeś czego używasz do ochrony) jeśli załączony wyłącz, kable (wtyczki) sprawdź pingi idą?
|
Problem z siecią
Mam problem ( :haha: ) W domu mam 2 kompy połączone bezpośrenio ze sobą. Do czasu wszystko było ok, aż tu kiedyś włanczam kompa, a sieć nie działa. Wybieram polecenie napraw i nic. Pisze, że naprawiono i że jeśli problem się będzie powtarzał, to "skonsultuj się z administratorem". Na obu kompach jest win xp... Jakoś zbytni by mi ten brak sieci nie przeszkadzał, ale mam udostępnione połączenie internetowe na drugim kompie i narazie jest kicha.... :buu: Proszę o pomoc. I jeszcze jedno!!! Format nie wchodzi w grę. Na obu kompach był jakieś 2 tygodnie temu!!! :cisza:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:46. |