Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Czy sniffing jest legalny? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/czy-sniffing-jest-legalny-40685/)

andy 03.10.2004 22:00

Czy sniffing jest legalny?

Witam, pytanie jak w temacie . A dokladniej czy jezeli sniffuje kompy w swojej sieci lokalnej to czy admin dowiedziawszy sie o tym moze mi odlaczyc net lub cus w tym stylu??

gallus 03.10.2004 22:12

Cytat:

UWAGA! BEZPRAWNE UZYSKANIE INFORMACJI, NARUSZENIE INTEGRALNOŚCI KOMPUTEROWEGO ZAPISU DANYCH, PODSŁUCH I SABOTAŻ KOMPUTEROWY, USZKODZENIE, USUNIĘCIE, ZMIANA DANYCH, A TAKŻE ZAPOZNANIE SIĘ Z TREŚCIĄ BEZPRAWNIE UZYSKANYCH INFORMACJI JEST KARALNE ZGODNIE Z ART.267 § 1 K.K. ART.267§ 2ART.268 § K.K. ART.269 K.K. ZAMIESZCZONE POWYŻEJ INFORMACJE MAJĄ CHARAKTER JEDYNIE INFORMACYJNY I NIE SĄ PRZEWODNIKIEM PO HACKINGU, LUB PODOBNEGO DZIAŁANIA NIEZGODNEGO Z POLSKIM PRAWEM! AUTOR NIE PONOSI ŻADNEJ ODPOWIEDZIALNOŚCI ZA NIEWŁAŚCIWE WYKORZYSTANIE ZAMIESZCZONYCH TUTAJ INFORMACJI.
więc chyba nie ;)

legion 03.10.2004 22:32

Cytat:

Napisany przez @ndy
Witam, pytanie jak w temacie . A dokladniej czy jezeli sniffuje kompy w swojej sieci lokalnej to czy admin dowiedziawszy sie o tym moze mi odlaczyc net lub cus w tym stylu??

no to zalezy od admina czy sie zna na rzeczy czy niewie co sie dziej w jego sieci:D

andy 03.10.2004 22:38

bo podsluchuje wszystkich w sieci ktorzy gadaja przez gg lub inny program ktory wykorzystuje te protokol. I czy admin moglby w tym momencie odciac mnie od netu jezeli ktos by dal mu cynk??

ZiP 03.10.2004 22:41

Cytat:

Napisany przez @ndy
bo podsluchuje wszystkich w sieci ktorzy gadaja przez gg lub inny program ktory wykorzystuje te protokol. I czy admin moglby w tym momencie odciac mnie od netu jezeli ktos by dal mu cynk??

Nie rozumiem tylko w jakim celu ma odłączać net?? W takiej sytuacji powinien Ci zwrócić uwagę, a jeżeli nie poskutkuje - poinformować organy ścigania.

andy 03.10.2004 22:47

Cytat:

Napisany przez ZiP
Nie rozumiem tylko w jakim celu ma odłączać net?? W takiej sytuacji powinien Ci zwrócić uwagę, a jeżeli nie poskutkuje - poinformować organy ścigania.

Czyli jest nielegalny i mozna sie przez niego niezle wpakowac. Bo sniffing zalicza sie do podsluchu. No cuz lipa.

Czołgista 03.10.2004 22:56

Cytat:

Napisany przez @ndy
Czyli jest nielegalny i mozna sie przez niego niezle wpakowac. Bo sniffing zalicza sie do podsluchu. No cuz lipa.

No nieładnie , nieładnie podglądać ! :nie:

andy 03.10.2004 23:30

Cytat:

Napisany przez Czołgista
No nieładnie , nieładnie podglądać ! :nie:

Fajnych rzeczy sie mozna dowiedziec ;) Czasami nawet na swoj temat.

Czołgista 04.10.2004 00:22

Cytat:

Napisany przez @ndy
Fajnych rzeczy sie mozna dowiedziec ;) Czasami nawet na swoj temat.

Co inni sądzą o mnie ja już wiem przed napisaniem posta ^_^

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:46.