Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   sami swoi (https://forum.cdrinfo.pl/f5/sami-swoi-40750/)

mr_spock 05.10.2004 02:09

sami swoi

Taka mnie wlasnie naszla reflaksja...

jakim baranem trzeba byc i nie miec za grosz pomyslunku, zeby odwalas takie rzeczy jakie robi ten "nowy operator komorkowy"

chyba, ze dzieje sie z ta firma cos, o czym ja nie wiem i tlumaczy to cala irracjonalna sytuacje
Laduja kupe $ na reklamy w TV, prasie etc. Wychwalaja swoj produkt, a tego zwyczajnie nie mozna kupic... (albo sa trudnosci)

Zastawy i zdrapki rzekomo mialy byc dostapne w urzedach pocztowych, ale osobiscie nigdzie nie widzialem. Znam osobe, ktora pracuje na poczcie i udalo sie jej taki zestaw zakupic, ale wczesniej trzeba bylo go zamawiac i czekac kilka tygodni...
Cena poczatkowa miala wynosic 200zl (czy 199), teraz nagle na ich stronie pisze, ze zastaw kosztuje 249zl
Znajomej udalo sie kupic jeszcze taniej - byla znizka dla pocztowcow i zaplacila za to 160zl

Telefon bo dlugich bojach i oczekiwaniach jest... ale nie mozna do niego dostac zdrapki
wspominana wczesniej "znajoma" zamowila dla siebie jedna czy dwie karty, ale jak do tej pory nie przyszly...

CO SIE DZIEJE??

moze ktos jest w temacie i mnie oswieci... moze za malo gazet czytam i TV ogladam i nei wiem co sie w swiecie dzieje ? ;)

edit...

znalazlem kilka zdrapek na allegro, ale to sa naprawde pojedyncze licytacje

legion 05.10.2004 02:16

burdel maja i biurokracja za duza :)

Zetoxa 05.10.2004 11:31

mr_spock daj sobie spokój z zieloną mordą, po co ci płacić 90gr do innych sieci, w popie i hujaczku masz 80 gr, a w tak-taku nawet 77gr.

mr_spock 05.10.2004 11:40

ale ja osobiscie nie mam tego, :)
ale pomijajac wszystko, to w zadnej innej sieci nie dostane nowego telefonu z karta + 23zl na koncie, za 160zl (teraz juz ceny sa inne)
Telefon co prawda nie jest jakis rewelacyjny siemens A52, ale za ta cene czego wymagac

epol 05.10.2004 18:17

Ta zniżaka dla poczty dalej chyba jest. Telefon jak za 160zł-23zł=137zł to się opłaca. Może i osoba nie znająca się na rzeczy nic z nim nie zrobi, ale pewein użytkownik fks.pl juz ten fon rozpracował.

A takie male info. Jak podaje PLUS czy jak to tam się zwie Polkomtel to SS ma już 150.000 użytkowników a teraz mają wziąśc się za obniżenie post-paidów.

andrzejj9 05.10.2004 18:54

Albo jest to kolejne zagranie marketingowe...

mr_spock 05.10.2004 19:37

Cytat:

Napisany przez epol
Ta zniżaka dla poczty dalej chyba jest. Telefon jak za 160zł-23zł=137zł to się opłaca. Może i osoba nie znająca się na rzeczy nic z nim nie zrobi, ale pewein użytkownik fks.pl juz ten fon rozpracował.
...

co do tego A52, to jest to fon jak fon... troche biedny w funkcje, ale 80% ludzi to wystarcza. :)
gwarancja jest, wiec nie ma co kombinowac

orientujesz sie moze, jak wylaczyc poczte glosowa? przez BOK, czy jakas inna procedura?

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Albo jest to kolejne zagranie marketingowe...

moze, ale zupelnie dla mnie niezrozumiale. Co wiecej, jest do naduzywanie zaufania ludzi, ktorzy juz z ich oferty skorzystali.

andrzejj9 05.10.2004 19:56

Cytat:

Napisany przez mr_spock
moze, ale zupelnie dla mnie niezrozumiale. Co wiecej, jest do naduzywanie zaufania ludzi, ktorzy juz z ich oferty skorzystali.

o właśnie - najlepsze strategie marketingowe są najczęściej niezrozumiałem dla przeciętnego odbiorcy ;)

mr_spock 05.10.2004 20:04

Pewnie zatrudniaja jakis wybitnych ekonomistow, pokroju naszego ministra finansow i oto sa efekty :)

legion 05.10.2004 20:16

no i propaganda wszystko nakreca:D

kodziu 05.10.2004 21:40

Ja też nie widziałem tych telefonów na poczcie ale reklamy w całym mieście są....

Mich@ł 05.10.2004 21:42

To ja w komisie widziałem telka Samych Swoich. Funkiel nówka. Wystarczy starter kupić...

mr_spock 05.10.2004 21:45

Cytat:

Napisany przez DJ HACKER
To ja w komisie widziałem telka Samych Swoich. Funkiel nówka. Wystarczy starter kupić...

wiesz, na allegro tez tego troche lezy,
ale to nie o to chodzi...

epol 05.10.2004 22:30

Cytat:

Napisany przez mr_spock
orientujesz sie moze, jak wylaczyc poczte glosowa? przez BOK, czy jakas inna procedura?

W Idei czy SS?

mr_spock 05.10.2004 22:40

Cytat:

Napisany przez epol
W Idei czy SS?

nie, no w idei to mozna samemu "recznie" zrobic
w sami swoi... zadzwonil bym do BOK, ale nie ma nic na koncie, a zdrapki dostac nei idzie :)
polaczenie - 1zl

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:40.