Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   kilka płyt na 1 DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/kilka-plyt-1-dvd-40778/)

non1.0 10.10.2004 18:48

ściągnij ultraiso (serial /www.serials.ws/)

;) zkomprwsuj wszystkie obrazy na iso. (naj mniej zajmują)
- jeżeli mulltisesjon to nrg.
a potem tylko palić

M@X 06.10.2004 09:16

Najczesciej pokombinowac z etykieta plyty i zmodyfikowac plik *.MSI (informacje instalatora) w Hex Workshop lub dowolnym innym edytorze heksadecymalnym. Bylo juz o tym gdzies na forum. A jak za trudne to nagrywaj iSO na DVD i tez bedzie dobrze!

tataa 06.10.2004 01:13

posiadam grę na 3-4 cdr chcę ja wypalić na jednej DVdr
jak to zrobić by przy instalaci gry nie wołała ona 2-3 plyty

gonzo28 06.10.2004 00:14

Cytat:

Napisany przez M@X.666
No to musi sie neistety nauczyc obslugi DAEMON Tools ktos kto chce to otworzyc. Rzeczywiscie, baaardzooo wymagajace ;-D

albo alkohola - no coż, myslałem ze sie da to zrobic inaczej. Szkoda... :smutny:

M@X 05.10.2004 22:13

No to musi sie neistety nauczyc obslugi DAEMON Tools ktos kto chce to otworzyc. Rzeczywiscie, baaardzooo wymagajace ;-D

gonzo28 05.10.2004 21:38

Cytat:

Napisany przez slawekj
Jeżeli Masz nagrane obrazy płyt zabezpieczonych to należy utworzyć jej wierną kopię. Jeżeli nie to kopiujemy dowolnym programem. Dla porządku zapisujemy każdy utworzony obraz płytki CD w oddzielnym pliku. A następnie jak opisałem. :) To dotyczy płytek CD.

Pliki bin, iso itp. które są na dysku przenosisz na płytkę DVD podobnie jak to robiłeś na CD. :)

No tak, ale jak przeniose pliki .bin, iso itp tak po prostu na plytke dvd to one tam beda, owszem, ale bedą to nadal zwykle pliki i bez programu typu alkohol ich nie otworze a mnie chodzi o to, aby np. pożyczając taką plytke komus kto nie ma pojecia o tym wszystkim , mógł zwyczajnie po wlozeniu plyty dvd zobaczyc 5 ikonek i po zwykłym kliknieciu na nie je uruchomic a pliku .bin nie uruchomi sie ot tak...

ps. jak dotąd kopiowałem za pomoca nero i nigdy jeszcze sie nie spotkalem z tym, ze po przegraniu zabezpieczonej plyty ( o ile byla zabezpieczona) byly z nia jakies problemy. Nawet jesli clonyXXL pokazywal zabezpieczenie to i tak po zkopiowaniu przez nero bylo wszystko ok

slawekj 05.10.2004 18:44

Jeżeli Masz nagrane obrazy płyt zabezpieczonych to należy utworzyć jej wierną kopię. Jeżeli nie to kopiujemy dowolnym programem. Dla porządku zapisujemy każdy utworzony obraz płytki CD w oddzielnym pliku. A następnie jak opisałem. :) To dotyczy płytek CD.

Pliki bin, iso itp. które są na dysku przenosisz na płytkę DVD podobnie jak to robiłeś na CD. :)

gonzo28 05.10.2004 18:19

Cytat:

Napisany przez slawekj
To co kopiowałeś Alcoholem skopiuj ponownie i zapisz w jednym pliku każdą kopię. Tak samo CD-Clone. Pózniej przed wypaleniem zrób np. w Nero plik obrazu *.nrg wielkości 4.35GB ( pojemność DVD) i wypal. Wszystkie programy, gry odpalam z Virtual Daemon z nagranej płytki. Działa, sprawdzone. :)

Dzieki za odpowiedz ale jeszcze kilka slow wyjaśnienia: nie bardzo bowiem rozumiem o co chodzi. Kopiowałem z wirtuala (alkohol) obraz plyty (bin, iso itp ). Gdzie mam to jeszcze raz skopiowac? Maz zrobic jeden folder i do niego wrzucic te pliki .bin ? Sorry bardzo ale dla mnie to jest troche niezrozumiale...

slawekj 05.10.2004 17:30

To co kopiowałeś Alcoholem skopiuj ponownie i zapisz w jednym pliku każdą kopię. Tak samo CD-Clone. Pózniej przed wypaleniem zrób np. w Nero plik obrazu *.nrg wielkości 4.35GB ( pojemność DVD) i wypal. Wszystkie programy, gry odpalam z Virtual Daemon z nagranej płytki. Działa, sprawdzone. :)

gonzo28 05.10.2004 17:18

kilka płyt na 1 DVD

Witam wszystkich,
Mam pytanie dotyczące nagrania kilku płyt na jednej DVD. Troche poczytałem na forum ale szczerze mówiąc nie znalazłem konkretnej odpowiedzi na mój problem a mianowicie :
-- chciałbym zrobić w koncu porządek w moich płytach i ponagrywac gry, filmy, programy na plytach DVD ( mam tego sporo jeszcze na twardzielu - ok 110 GB ). Zwykle przy wypalaniu na zwyklej plytce cd nie interesowalo mnie czy byl to plik .bin czy .iso lub inny. Zarzucałem obraz do alcohola 120%, sprawdzałem czy dziala a później wypalalem. Teraz jednak nie wiem jak mozna rozne formaty (bin,iso,nrg itp ) nagrac na 1 DVD. Jak wybrałem w nero "kopiuj cd" to owszem, skopiował ale zamknął sesje i nie mozna nic juz nagrac. Jeszcze tego nigdy nie robilem i prosze nie pluć od razu na mnie :klnie: . Bede wdzieczny za okazałą pomoc :peace: .
pozdr :papa:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:29.