Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   posiadacze 1213s (https://forum.cdrinfo.pl/f15/posiadacze-1213s-40786/)

Morris 14.10.2004 06:00

Cytat:

Napisany przez unZIP
No i wreszcie po całym dniu czytania o BIOSach, fimware'ach, EEPROMach od Zebry - zebrałem się i zainstalowałem palniczek. I szlag mnie mało nie trafił. Specjalnie dołożyłem 10zeta żeby mieć wersję BOX i legalne NERO i co? I wielka KUPA (...) Nie kupujcie wersji BOX!!

No to masz pudełko za 10 zł. A może to sprzedawca Ci wsadził OEMa do BOXa? Różne cwaniaki się trafiają. Kupiłem przedwczoraj OEMA z identycznym wyposarzeniem, tylko że bez kartonika (1213BlackOEM za 294zł). Jak 2 lata temu kupowałem CDRW Litka w BOXie, to dostałem pełną wersję Nero 5.5.... i chyba jeszcze kabelki nawet.

unZIP 14.10.2004 04:03

Jak to z nowa nagrywarka - kupilem sobie przekroj nośników, żeby sprawdzić na którym będzie fajnie nagrywać. I kolejna niespodzianka. Nero pokazuje mi poprawnie Platinum DVD+RW 4x, Esperanza DVD-R 4x, DVD+R 4x i Magnetik DVD-R 4x, Platinum DVD-R 8x i chce nagrywać tak jak trzeba (4x lub 8x, tam gdzie ma być 8), ale:
Platinum DVD+R 8x pokazuje i chce nagrywac 12x (to jeszcze nie problem)
Platinum DVD-RW 4x pokazuje i chce nagrywac 2x!!! Czy ktos jeszcze tak ma? Bios najswiezszy orginalny do 1213S (czyli T0D). Czy mozna to jakos poprawic bez zmiany strategii ew. wgrywania nieorginalnego BIOSu?

unZIP 14.10.2004 03:57

No i wreszcie po całym dniu czytania o BIOSach, fimware'ach, EEPROMach od Zebry - zebrałem się i zainstalowałem palniczek. I szlag mnie mało nie trafił. Specjalnie dołożyłem 10zeta żeby mieć wersję BOX i legalne NERO i co? I wielka KUPA. Jest wersja Nero OEM Suite, która (ksdfads1!@!) zawiera tylko Nero Express!!! Czuje sie zrobiony w balona. PowerDVD też jest okrojone - legalne obsługuje tylko 2 głośniki!!! To po cholere ja kupuje program do odtwarzania DVD? 2 głośniki to mam z DIVXa!! Szlag!!. Nie kupujcie wersji BOX!!

VIZZARD 11.10.2004 15:49

Cytat:

Napisany przez icemac
ach te grzyby co my zbieralismy :wow: :haha:

No!

Ale to chyba były grzybki HALO :D

icemac 11.10.2004 14:59

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Znowu? :>

:D

ach te grzyby co my zbieralismy :wow: :haha:

VIZZARD 11.10.2004 14:57

Cytat:

Napisany przez icemac
co do dzialu to mi sie powalilo

Znowu? :>

:D

icemac 11.10.2004 14:52

Cytat:

Napisany przez nimal
w sumie dzial chyba dobry - bo chodzi o nagrywanie ogolnie a nie konkretnie filmy ktorymi tam bardziej sie zajmuja
potwierdzam - jak chcesz dl to tracisz prawa gwarancyjne
mam ta spaware i musze przyznac ze jest calkiem niczego sobie :)

co do dzialu to mi sie powalilo

nimal 11.10.2004 14:34

w sumie dzial chyba dobry - bo chodzi o nagrywanie ogolnie a nie konkretnie filmy ktorymi tam bardziej sie zajmuja
potwierdzam - jak chcesz dl to tracisz prawa gwarancyjne
mam ta spaware i musze przyznac ze jest calkiem niczego sobie :)

icemac 11.10.2004 14:15

AD1.
jak wgrasz bios od1633 to masz DL
AD2.
jak oryginalnym to nie tracisz gwarancji

P.S. od DVD jest inny dzial !!!!!!!!

bo$$ 05.10.2004 19:06

posiadacze 1213s

w opisie najnowszego biosu wyczytałem że dzieki niemu nagrywarka obsługuje nowe format Jakie to formaty???Obsługuje DL???
Czy jeżeli updatuje nagrywarke oryginalnym biosem to tracę gwarancję?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:49.