![]() |
wielki problem z nowym kartridzem!
Ilość załączników: 1
witam. kupilem sobie od goscia z allegro czarny tusz do drukarki lexmark 1020 firmy drekker.
tusz byl hermetycznie zapakowany,ale po otwarciu go i wsadzeniu d drukarki okazalo sie ze nie drukuje... tzn cos tam jest na kartce,lecz w niczym nie przypomina to wydruku. wyglada to tak jakby nie bylo tuszu w srodku,lub dysze byly baaaaaardzo zaschniete(w oryginalnym opakowaniu??) a najdziwniejeze jest to ,ze po wydrukowaniu czegos i wykeciu tuszu z drukarki, spod jest "mokry"... tzn wyglada to tak jakby ten tusz byl za gesty i zapychal dysze. co z tym zrobic?? czy mozna cos zarzucac allegrowiczowi? bo w sumie to nie moja wina ze tusz nie dziala... |
Cytat:
Zarzucać możesz oszustwo i żadać zwrotu kasy lub wymiany. Jeżeli jest to uczciwy sprzedawca napewno wszystko się wyjaśni. A jak nie to :boks: -Edit- To napewno nie jest nówka. Dysza jest zajechana!! |
w oprogramowaniu drukarki powinny byc usługi konserwacyjne...takie jak np.czyszenie pojemnikow z tuszem, wyrównanie pojemników... Spróbuj.
|
Cytat:
pozdro ;) |
tusz jest regenerowany, to fakt.
kalibracje i czyszczenie glowic pzreprowadzilem na poczatku i nic. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=31546073 |
Cytat:
|
pisalem,ale to jego pozostalosc po drukarce. napisal mi ze sprzedal drukarke i tusz mu zostal....dlatego go wystawil na allegro. wiec nie wiem czy wymieni.
|
tusz moze byc dobry ale elektronika w kardridzu uwalona :) sam tak zrobilem jak wsadzilem go do wrzatku :)
tusz byl ok i glowica byla mokra lecz nie drukowal :( |
Cytat:
|
i co mi po negatywie jak 45 zł pojdzie w bloto
|
Jesli masz dostęp do płynu do udrażniania głowić to nie ma problemu jesli tusz zaschnął,a le po twoim zdjeciu wyglada że on leci.
|
no wlasnie...
on wyglada tak jakby byl za gesty... i zapychal sie sam.. |
Ilość załączników: 1
dolaczam zdjecie wydruku z tego tuszu.
to ewidentnie wyglada na zapchane dysze,a nie na usszkodzona elektronike.... jak dzisiaj m,i sie nie uda z nim nic zrobic... odsylam go do goscia....i zazadam zwrotu poniesionych kosztow. |
przeczysc go jakims alcoholem
P.S. nie 120% ;) |
A ja mam troche inne pytanko:
Co stało się z twoją poprzednią głowicą? |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:24. |