![]() |
Błędy na DVD+r
Witam!!!
Szukam i szukam (może słabo), ale nie mogę znaleźć. Mam Litka 1633S nagrałem film na dołączonej płytce Liteon DVD+R z prędkością 8x. Sprawdzałem płytkę w KProbe i ten znalazł 2 błędy, moje pytanie brzmi czy stacjonarny odtwarzacz DVD sobie z tym poradzi? Jaka jest średnia ilość błędów na płytce, z którą sobie radzi przeciętnej jakość stacjonarny odtwarzacz DVD. I jeszcze jedna prośba gdyby ktoś mógł podać link gdzie znajdę opis do KProbe jak to czytać i wogóle (dopiero zaczynam zabawę z DVD-R)? Dzięki za pomoc. Pozdrawiam. Xentri |
no to sprawdz czy przeczyta stacjonarka :D
w tym temacie :) : http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=35045 |
Cytat:
http://www.cdrlab.pl/forum/showthread.php?t=325 |
Dzięki za odpowiedzi.
Jeszcze jedno pytanie czy nośniki Liteon-a są dobre? Zastanawiają mnie te błędy to na mediastore dvd-r miałem 1 błąd, a na drugiej 0 błędów. Tylko prędkości inne litek dvd+r 8x, a mediastore dvd-r 4x. Pytam bo to drugi egzemplarz tej nagrywary, pierwszą wymieniłem po dwóch dniach jak mi płytkę cdr strasznie porysowała i teraz jestem przeczulony czy, aby z tą wszystko ok. Moja nagrywarka to Liteon SOHW-1633S z biosem BS06. |
nie nagrywaj na media store to kicha jakich wiele na rynku:)
|
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
Wypaliłem esperanze i oto wynik
Zabardzo sie w tym nie orientuje, ale pod koniec chyba nie ciekawie |
Cytat:
Ale widywałem już gorsze :taktak: U siebie także :czar: |
Dużo zyskam wgrywając bios BS0C?
|
Cytat:
|
Ale troche dziwne sprawdzilem 2 płytki mediastore nagrane poprzednią nagrywarą (ten sam litek tylko po zarysowaniu płyty wymieniłem n inną sztukę) i ta PI wacha się w okolicach 400, a 2 płytki mediastore nagrane nowy litkiem PI ok. 500-600. Czy to możliwe? Czy czeka mnie jeszcze jedna wizyta w sklepie? Jakiś przewrażliwiony jestem :-(
|
Cytat:
A Mediastore to syf :tak!: Jak chcesz poeksperymentować to kup dobre DVDRW Najlepiej +RW :taktak: |
Ok.
Dzięki już dzisiaj nie zamęczam. Idę lulu :spie: Dzięki za pomoc. Pozdrawiam i miłej nocki życzę |
Ilość załączników: 1
Zmieniłem bios na BS0C i nośnki na Verbatim DVD+RW i TDK DVD+RW i polepszyło się :-)
Tylko zastanawiam się dlaczego KProbe wariuje? Przy skanowaniu tych płyt raz TDK wyskoczyło, aż na 110% i gdzieś od 99% błędy zaczęły walić jak głupie i to samo z Verbatimem od 99% błędy i niechce się zatrzymać. Spotkał się już ktoś z czymś takim? Tutaj udało mi się zatrzymać na 14 błędach |
Cytat:
Zobacz TUTAJ :czytaj: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:06. |