Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   jak z tego zrobic plik muzyczny? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/jak-tego-zrobic-plik-muzyczny-40798/)

mallow 05.10.2004 21:28

jak z tego zrobic plik muzyczny?

Witam!
Zwracam sie z prosba do was specjalisci ;) Otorz sprawa wyglada tak, ze kupilem se niedawno zestway maturalne na CD z wyborczej. No i chcialem stamtad wyciagnac sobie czytanki ze skilla listening. No i znalazlem cos co moze tym, byc, tylko to ma rozszezenie *.swf. No i jak z takich plikow zrobic jakiegos *.wav czy *.mp3 ? Wielkie dzieki
Pozdro ;)

kodziu 05.10.2004 21:30

A to .sfw to nie jest przypadkiem związane z flashem?

mallow 05.10.2004 21:31

no wlasnie jest, ale jak to zrobic, zeby tak zrobic, zeby byl z tego jakis pliczek muzyczny. potrzebny po to zeby przy nagrywaniu na kasete normalna jakosc byla ;)
pozdro ;)

gallus 05.10.2004 21:34

Według mnie trzeba by przerobić *.swf na *.avi a potem z avi wyciągnąć audio programem vDub ;)
http://www.angelfire.com/clone/makli..._0.3_setup.zip

mallow 05.10.2004 21:36

ok gallus, a teraz mi powiedz jak vdubem z avi wyciagnac muzyke ? :>

Predi 05.10.2004 21:38

jest taki program jak super mp3 recorder -> puszczasz muze czy cokolwiek na kompie i nagrywa Ci do mp3 bez utraty jakosci moge podeslac na priv ale nie mam slodzika a w wersji nieoslodzonej mozna nagrac plik do 40s max

kodziu:A to .sfw to nie jest przypadkiem związane z flashem?
tak, swf jest jak najbardziej zwiazany z flashem :)

gallus 05.10.2004 21:42

Cytat:

Napisany przez mallow
ok gallus, a teraz mi powiedz jak vdubem z avi wyciagnac muzyke ? :>

w menu File masz save as wav, ale Predi ma lepszy pomysł ;)

mallow 06.10.2004 08:37

No juz wlasnie scagnalem ten mp3 rec. no ale nie wiem jak go ustawic zeby mi zgrywal te dzwieki co na kompie leca. Bo jak naciskam record to pisze i silence i nagrywa sie 1 sec szumu... pomoze ktos ?? :>

Yony_master 06.10.2004 10:57

Haj :) :czar:
Nie znam "mp3 recordera" ale jeśli to pomoże proponowałbym ściągnąć Cool Edit jaką kolwiek wersje ze "słodzikiem" łatwa obsługa ja sam używam do zgrywania muzyczki z radia net. i z filmów i z czego popadnie.
Wpisać na googlarce i przylepić na harda, waży średnio 8 MB.
Ach ewentualnie apropo "em3 recordera" i "Cool edita" sprawdzić czy w właściwościach nagrywania jest zaznaczona opcja "miks stero" ja tak przynajmniej musze mieć.

:papa: :papa:

Predi 06.10.2004 14:10

Cytat:

Napisany przez mallow
No juz wlasnie scagnalem ten mp3 rec. no ale nie wiem jak go ustawic zeby mi zgrywal te dzwieki co na kompie leca. Bo jak naciskam record to pisze i silence i nagrywa sie 1 sec szumu... pomoze ktos ?? :>

klikasz option i na zakladce mixer setting wybierz z listy mikser stereo
pozdro Predi

mallow 06.10.2004 15:04

Hm, wszystko pieknie na tym recorderze, ale jest jedno ale: Chodzi o to ze nagrany dzwiek, ma jakos starego "buczącego" radia. Da sie zrozumiec ale jednak jest to znaczne obnizenie jakosci. Moze mam cos zle ustawione czy cos. Nie wiecie co moznaby z tym zrobic?
pozdro ;)

Predi 06.10.2004 20:13

musisz poprobowac z ustawieniami (sprawdz jaka masz jakosc mp3 ustawiona w programie), wycisz mikrofon i wejscie liniowe itd. mi dziala na tyle dobrze, ze golym uchem nie slysze roznicy na nagranym

edit: mozliwe ze akurat z swf jest tak kiepawo, ja nagrywalem z filmow i inyczych pliczkow mp3/wav itd (proby :) )

mallow 06.10.2004 21:18

Jak mozesz zrob mi screena jak masz poustawiana "Regulacje glosnosci" bo kurde probuje i nic nie wychodzi :|

mallow 06.10.2004 21:43

Ilość załączników: 1
oto wyniki mojej pracy :/

Predi 06.10.2004 21:49

w "nagrywanie" mam wszystko normalnie, tylko "mikser stereo" dalem "zaznacz", a w odwarzaniu mam wyciszone: "Mik", "Wejscie liniowe", "Wideo", i "Aux"

w mp3 recorder -> mp3 setting -> sample rate: 4410, bitrate 128, mode: stereo, w mixer setting -> recording device: audio via (wave) i zaznaczony mikser stereo

mam nadzieje ze Ci to cos pomoze :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:52.