![]() |
jak z tego zrobic plik muzyczny?
Witam!
Zwracam sie z prosba do was specjalisci ;) Otorz sprawa wyglada tak, ze kupilem se niedawno zestway maturalne na CD z wyborczej. No i chcialem stamtad wyciagnac sobie czytanki ze skilla listening. No i znalazlem cos co moze tym, byc, tylko to ma rozszezenie *.swf. No i jak z takich plikow zrobic jakiegos *.wav czy *.mp3 ? Wielkie dzieki Pozdro ;) |
A to .sfw to nie jest przypadkiem związane z flashem?
|
no wlasnie jest, ale jak to zrobic, zeby tak zrobic, zeby byl z tego jakis pliczek muzyczny. potrzebny po to zeby przy nagrywaniu na kasete normalna jakosc byla ;)
pozdro ;) |
Według mnie trzeba by przerobić *.swf na *.avi a potem z avi wyciągnąć audio programem vDub ;)
http://www.angelfire.com/clone/makli..._0.3_setup.zip |
ok gallus, a teraz mi powiedz jak vdubem z avi wyciagnac muzyke ? :>
|
jest taki program jak super mp3 recorder -> puszczasz muze czy cokolwiek na kompie i nagrywa Ci do mp3 bez utraty jakosci moge podeslac na priv ale nie mam slodzika a w wersji nieoslodzonej mozna nagrac plik do 40s max
kodziu:A to .sfw to nie jest przypadkiem związane z flashem? tak, swf jest jak najbardziej zwiazany z flashem :) |
Cytat:
|
No juz wlasnie scagnalem ten mp3 rec. no ale nie wiem jak go ustawic zeby mi zgrywal te dzwieki co na kompie leca. Bo jak naciskam record to pisze i silence i nagrywa sie 1 sec szumu... pomoze ktos ?? :>
|
Haj :) :czar:
Nie znam "mp3 recordera" ale jeśli to pomoże proponowałbym ściągnąć Cool Edit jaką kolwiek wersje ze "słodzikiem" łatwa obsługa ja sam używam do zgrywania muzyczki z radia net. i z filmów i z czego popadnie. Wpisać na googlarce i przylepić na harda, waży średnio 8 MB. Ach ewentualnie apropo "em3 recordera" i "Cool edita" sprawdzić czy w właściwościach nagrywania jest zaznaczona opcja "miks stero" ja tak przynajmniej musze mieć. :papa: :papa: |
Cytat:
pozdro Predi |
Hm, wszystko pieknie na tym recorderze, ale jest jedno ale: Chodzi o to ze nagrany dzwiek, ma jakos starego "buczącego" radia. Da sie zrozumiec ale jednak jest to znaczne obnizenie jakosci. Moze mam cos zle ustawione czy cos. Nie wiecie co moznaby z tym zrobic?
pozdro ;) |
musisz poprobowac z ustawieniami (sprawdz jaka masz jakosc mp3 ustawiona w programie), wycisz mikrofon i wejscie liniowe itd. mi dziala na tyle dobrze, ze golym uchem nie slysze roznicy na nagranym
edit: mozliwe ze akurat z swf jest tak kiepawo, ja nagrywalem z filmow i inyczych pliczkow mp3/wav itd (proby :) ) |
Jak mozesz zrob mi screena jak masz poustawiana "Regulacje glosnosci" bo kurde probuje i nic nie wychodzi :|
|
Ilość załączników: 1
oto wyniki mojej pracy :/
|
w "nagrywanie" mam wszystko normalnie, tylko "mikser stereo" dalem "zaznacz", a w odwarzaniu mam wyciszone: "Mik", "Wejscie liniowe", "Wideo", i "Aux"
w mp3 recorder -> mp3 setting -> sample rate: 4410, bitrate 128, mode: stereo, w mixer setting -> recording device: audio via (wave) i zaznaczony mikser stereo mam nadzieje ze Ci to cos pomoze :) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:52. |