![]() |
Zakłócenia w odtwarzaniu mp3 podczas nagrywania płyt i problem z płytką 8 cm.
Witam! Mam następujący problem. Gdy słucham muzy np. na Winampie i zaczynam nagrywać płytę to dźwięk zaczyna trzeszczeć. Gdy płyta się nagra to wszystko wraca do normy. Do nagrywania używam Nero 5.5.9.9 Mam Athlona 2200, płytę Gigabyte na Via KT-600, 512 MB ramu Kingston, SB Live! Digital, nagrywarkę LG GCE-8481B podpiętą do innej taśmy niż dysk twardy. Wydaje mi się, że kompa nie mam za słabego zwłaszcza, że użycie procka wynosi max 58%. Czym to może być spowodowane?
Poza tym dziś miałem taki przypadek (z resztąnie pierwszy raz), że nagrywarka nie chciała mi odpalić płytki RW 8 cm. Na innych napędach nie było problemu a na tej nagrywarce dopiero za 4 razem zadziałała. Zna ktoś może taki przypadek z płytkami 8 cm? |
Czy ten problem pojawia się tylko przy nagrywaniu.
1)Włącz DMA dla nagrywarce. 2)W winampie zwiększ bufor we wtyczce wyjściowej outwave na większą wartość. |
Tylko przy nagrywaniu. Włożyłem płyte RW nagraną i ustawiłem wszystko do nagrywania i jak nero przed nagraniem kasowało plytę to też nie było zakłóceń dopiero podczas nagrywania sie zaczęło chrzanic. Z DMA próbowałem i nic nie dało.
|
Zdefragmentuj dysk.
Może jakiś program co w tle działa jakiś Antywirus. A jak nagrywa płytę to skacze ci bufor i czy to się dzieje tylko przy Nero czy innych programach do nagrywania. |
Więc za buforem jest normalnie a co do programu to gdy próbowałem nagrywać programem do nagrywania tym z Windowsa XP to było tylko małe trzaśnięcie na początku nagrywania a potem było dobrze, tak samo bylo przy CDBurnerXP. Całkowite zaklocenia są tylko przy Nero. Odinstalowałem Nero 5.5.9.9, wyczyściłem rejestr i zainstalowałem 5.5.10.28 i nadal są te zakłócenia.
|
W winampie zmień wtyczkę wyjściwą na DirectSound ouput
|
Ale to nie jest problem tylko winampa. Żeby to sprawdzić odpaliłem mp3 w Media Playerze i było to samo. Może mi się nagrywarka kończy?
|
Przyspieszenie buforowania dźwięku czy coś takiego zwiększ na maksa jak nie masz ... :|
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:02. |