![]() |
Problemy z nagrywaniem FILMÓW na DVD
Witam serdecznie wszystkich na FORUM!
Prosz o wasze sugestie na temat przyczyn zlego wypalania filmów DVD Mama nagrywark Liton 811S która kupilem na ALEGRO. Efekt jest taki ze obrobiny film w avi w PINACLE 9 i WYPALONY NA PLYCIE zacina sie w odtwarzaczu stacjonarnym. Probowalem nagrywac na roznych plytach. Defragmentowalem dysk przed nagrywaniem i nic. Na 4 plyty jedna jest dobra Dotyczy to tylko wypalania filmow. Pliki i dane zapisuje prawidlowo. Jesli to wina nagrywarki to moze mozecie polecic jakis model ktory nie ma takich problemow? Kazda opinia mile widziana POZDRAWIAM BOLERO1 |
Problemy z nagrywaniem filmów na DVD
Witam serdecznie wszystkich na FORUM!
Prosz o wasze sugestie na temat przyczyn zlego wypalania filmów DVD Mama nagrywark Liton 811S która kupilem na ALEGRO. Efekt jest taki ze obrobiny film w avi w PINACLE 9 i WYPALONY NA PLYCIE zacina sie w odtwarzaczu stacjonarnym. Probowalem nagrywac na roznych plytach. Defragmentowalem dysk przed nagrywaniem i nic. Na 4 plyty jedna jest dobra Dotyczy to tylko wypalania filmow. Pliki i dane zapisuje prawidlowo. Jesli to wina nagrywarki to moze mozecie polecic jakis model ktory nie ma takich problemow? Kazda opinia mile widziana POZDRAWIAM BOLERO1 |
Jakiej firmy jest nosnik?
|
Probowalem rozne. TDK, Werbatim, Benqi, i inne . Zauwazylem w struktuze wypalonej na plycie cienie. Im mniej tych cieni tym plyta mniej sie zacinala. Moze gdzies jest jakas informacja od producenta na jakich plytach nagrywac. Poza tym neszcze jedna sprawa. nAGRYWARKA MA STARTY SYMBOL I TYP. w SYSTEMIE ZGLASZA SIE JAKO 811S, ALE W TESTACH NIE POKAZUJE MOZLIWOSCI NAGRYWANIA X8. PODEJRZEWAM ZE JEST TO JAKAS PODRASOWANA INNA NAGRYWARKA. TO JEST RYZYKO KUPOWANIA NA ALEGRO11
|
Pewnie potrzebny ci będzie program Booktype który "pomaga" odczytywać płytki DVD+/-R i RW w DVD stacjonarnych. Mianowicie zamienia owe płyty w DVD - ROM (czyli popularne tłoki).
P.S. ten program sie odnosi tylko do nagrywarek firmy Liteon, na crd.info znajduje sie on w dziale software ale mi pomimo moich uśilnych starań nie mogłem go jakoś ściągnąć więc szukam go dalej... |
Cytat:
ja tam polecam NagrywarkiDVD LG z tych tańszych i plytki TDK, PLATUINIUM a z drgich nagrywarek http://sklep.komputronik.pl/katalog.php?kat=2862 i pomyśleć ,ze tyle mnie kosztował moj LG4040B :peace: |
Cytat:
I już ląduje na dysku ! |
Jeden wątek wystarczy prawda? Staraj się o tym pamiętać Bolero1
|
wymień liteona na lg
;) jeżeli masz jeszcze gwarancje na liteona a powinna byc 2 letnia, wymień
go nie na nowy model liteona tylko na model innego producenta. np: lg 4120 |
heh
naprawde głowa boli jak widze odpowiedzi niektorych ludzi typu "wymien".
sciagnij program booktype (930kb) wloz płyte i zmien booktype tak jak pisze kendzior - proste. rzeczy wypalone na moim liteonie do tej pory w 99% chodziły na KAŻDYM odtwarzaczu stacjonarnym a darmowe testy przeprowadzali mi klienci wypożyczalni :). raz tylko płyta nie smigała i co najlepsze na jakims bardzo drogim kinie domowym. hehe sie okazuje ze takie tanie stacjonarki z media marktu czytaja wszystko a sprzet z wyzszej półki nie ;p poza tym nagrywaj z małą prędkością. |
Cytat:
Cytat:
Pozdrawiam ! |
Kup sobie jakiś +RW i potestuj. Przynajmniej nie zepsujesz więcej płytek. Jeszcze jedno z pomocą pinnacla wyprodukuj voby a wypal czymś innym co tam masz np. za pomocą nero.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:39. |