![]() |
Na stronie producentów dysków są programiki, które idealnie pasują do ich sprzętu.
Polecam, bo zjechałem sobie WDC 160-kę ingerując w jej pracę podczas zapisu i właśnie taki programik ją odratował i grzecznie podzielił na 6 patrycji. :) |
Z PM trzeba uważać,zwłaszcza z wersjami niższymi niż 8.0 wersje te posiadały błąd który na partycjach z systemem NTFS powodował utratę partycji i danych na niej zawartych.
|
... te 12 partycji to był tylko test :cool: , pozostało po zabawie raptem 3 sztuki.
|
A ja zrobilem tak - 2 dyski SATA WD 250GB - zestripowalem w 1- 500 GB.
I co? Dziala. I po co dzielic, cos co mozna polaczyc? |
Takze bym zrobil 4 partycje :)
U mnie by to wygladalo tak: 20-X-50-50 |
12 partycji? ja bym podzielił max na 4 partycje :D Ale sie czepiam ;P
|
... no i jestem po testach i pełen zachwytów :jupi: PartitionExpert 2003 spokojnie wygryzł PM8. Dysk 200GB podzielił na 12 partycji w kilka sekund, przenoszenie i kopiowanie partycji bez kłopotów, konwersja systemu plików duuużo szybsza niz PM8, jedna malutka wada, nie potrafi przekonwertować NTFS na FAT-32, ale niewielu z tej opcji pewnie korzysta. Najważniejsza jest szybkość, bije tu PM8 bezdyskusyjnie, równie prosty w obsłudze jak PM8, polecam gorąco, tym bardziej, że PM8 nie radzi sobie z dużymi dyskami. Pracowałem oczywiście na płytce bootującej, którą program robi podczas instalacji (tak jak w przypadku TrueImage). Podczas pracy należy wybrać opcję Manual Mode a nie Automatic, jest dużo więcej opcji do wyboru. Już bardzo lubię firmę Acronis :*
|
Cytat:
Sam miałem problemy przy partycjonowaniu Seagate 200GB S-ATA przy użyciu PM. Po odwiedzeniu forum poświęconemu Win2003 zainstalowałem właśnie narzędzie Acronis'a i całkowicie się przekonałem do niego. Działanie w nim, to bajka w porównanu do PM. Pozdrówki |
... jutro idę do koleżanki partycjonować 200 GB Seagate, zabieram ze sobą Partition Experta (zaczynam coraz bardziej lubić Acronisa) i dam znać jakie wrażenia.
|
Dla mnie numerem jeden, po kłopotach z Partition Magic pod Win2003 jest produkt ACRONIS (nie pamiętam nazwy programu).
Równie przejrzysty (a może i bardziej) i dużo szybszy w działaniu! |
PM jest super, ale na malych dyskach
pozostaje czekac na kolejna wersje swoja droga to skoro nie potrafi obsluzyc LBA (czy jak to sie wabi) to niech sie qrcze nie bierzez za to - a tu nic, zero ostrzerzenia i dysk uwalony :/ gratulacje dla programisty... a w wiekszych, jak jest taka mozliwosc to robie takie rzeczy z modulu zarzadzania dyskami windowsa, gorzej jak to nie wchodzi w rachube... wtedy sie zastanowie bo na razie nie musialem ;p |
Cytat:
|
Cytat:
|
... testowałem symantecowego PM8.05, wyglada jak wcześniejsze wersje, ale tak duzego dysku nie mam, więc nie sprawdzę.
|
wypuścił to symantec, więc mój optymizm jest wobec tej wersji bardzo ograniczony :|
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:26. |