Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Tp. zwieksza limity (https://forum.cdrinfo.pl/f5/tp-zwieksza-limity-40898/)

Smartek 08.10.2004 19:15

Cytat:

Napisany przez szafran1988
apropos neta potrzcie:

Z przyjemnoscia informujemy, ze od 06 pazdziernika 2004 roku z chello mozesz surfowac po sieci znacznie szybciej niz dotad! > > Usluga chello plus zwiekszyla predkosc z dotychczasowych 1024/256 kilobitow na sekunde az do 3072/384 kilobitow na sekunde, a oplata abonamentowa zostala na dotychczasowym poziomie. > To jeszcze nie wszystko! 50 GB to nowa ilosc pobieranych danych powodujaca nadmierne obciazenie Sieci, ktora zastapila dotychczasowa wartosc 15 GB. > > Dodatkowo, juz w listopadzie 2004 roku, rowniez usluga chello classic zwiekszy predkosc - z obecnych 768/128 kilobitow na sekunde az do 1536/256 kilobitow na sekunde. Obecna wartosc 15 GB pobieranych danych powodujaca nadmierne obciazenie Sieci zostanie zwiekszona do 25 GB. > > Powyzsze zmiany nie wplyna na wysokosc oplaty abonamentowej. > > O szczegolach i dokladnych terminach wprowadzenia nowych ustawien chello classic poinformujemy Cie w oddzielnym emailu. > > > Pozdrawiamy, > Zespol chello > >

bylo..
pozdro ;)

szafran1988 08.10.2004 18:29

apropos neta potrzcie:

Z przyjemnoscia informujemy, ze od 06 pazdziernika 2004 roku z chello mozesz surfowac po sieci znacznie szybciej niz dotad! > > Usluga chello plus zwiekszyla predkosc z dotychczasowych 1024/256 kilobitow na sekunde az do 3072/384 kilobitow na sekunde, a oplata abonamentowa zostala na dotychczasowym poziomie. > To jeszcze nie wszystko! 50 GB to nowa ilosc pobieranych danych powodujaca nadmierne obciazenie Sieci, ktora zastapila dotychczasowa wartosc 15 GB. > > Dodatkowo, juz w listopadzie 2004 roku, rowniez usluga chello classic zwiekszy predkosc - z obecnych 768/128 kilobitow na sekunde az do 1536/256 kilobitow na sekunde. Obecna wartosc 15 GB pobieranych danych powodujaca nadmierne obciazenie Sieci zostanie zwiekszona do 25 GB. > > Powyzsze zmiany nie wplyna na wysokosc oplaty abonamentowej. > > O szczegolach i dokladnych terminach wprowadzenia nowych ustawien chello classic poinformujemy Cie w oddzielnym emailu. > > > Pozdrawiamy, > Zespol chello > >

epol 08.10.2004 17:06

Cytat:

Napisany przez mr_spock
czy ktos zaowazyl, ze TP ostatnio zmienilo LOGO??

co ciekawe, takie samo logo (lub bardzo podobne) ma France Telekom (nie wiem, czy to sie tak pisze)

BO znak & pochodzi z loga France Telefom. A te logo jest chyba juz od wakacji. Na cdrinfo bylo o tym w newsach. Aha, za ten znaczek & tepsa placi kuuuuuupe kasy rocznie.

andrzejj9 08.10.2004 16:39

No to super. 15GB w zupełności mi wystarczy. A i te 10 złotych za dodatkowe 2 giga to nie jest tragedia. Nawet biorąc pod uwagę, że stałe łącze z limitem to dla mnie pewnego rodzaju sprzeczność..

gallus 08.10.2004 16:36

A i takie pytanie co do NE0+:
Co jeżeli zgubi się dane które zostały wygenerowane podczas pierwszej instalacji??

gallus 08.10.2004 15:05

Cytat:

Napisany przez http://www.idg.pl/news/71281/253.html
Telekomunikacja Polska wprowadza nowe limity transferu danych dla Neostrady. Dodatkowo operator postanowił zapewnić możliwość ich płatnego rozszerzania. Działania te mają zintensyfikować sprzedaż usług DSL i stanowić odpowiedź TP na liczne głosy niezadowolenia klientów związane z wprowadzonymi niedawno limitami.

TP postanowiła nieco zmodyfikować warunki świadczenia usług Neostrada. Użytkownicy Neostrady 128 od jutra będą mogli bez ograniczeń transferu pobrać 7 GB danych (dotychczas 5 GB), natomiast dla opcji 512 będzie to 15 GB, a dla Neostraday 1024 limit wyniesie 25 GB. (dotychczas odpowiednio 10 GB i 15 GB).

Zmiany nie są duże, ale jak zapewnia Mariusz Gaca, dyrektor pionu multimediów w TP, operator chce wyjść naprzeciw oczekiwaniom internautów. W połowie października Telekomunikacja Polska wprowadzi możliwość rozszerzania limitów transferu danych za określoną opłatą. Za 9,90 zł brutto będzie można dokupić zwiększenie limitu o kolejne 2 GB. Do końca roku w tej cenie TP zamierza promocyjnie oferować rozszerzenia o 4 GB. Takie "paczki danych" klienci będą mogli nabywać dzwoniąc pod określony numer o podwyższonej płatności lub kupując specjalne karty-zdrapki.

Co ciekawe TP kolejny raz "puszcza oko" do użytkowników sieci P2P. Promując nowe limity operator posługuje się hasłami typu - "teraz w najtańszej opcji Neostrady można ściągnąć 10 filmów". Praktyki te wzbudziły sporo kontrowersji przy okazji poprzedniej kampanii Neostrady. Nie wiadomo jeszcze czy TP będzie posługiwać się takimi "przelicznikami" w oficjalnych materiałach reklamujących nowe warunki korzystania z Neostrady.

Według przedstawianych przez TP danych z szerokopasmowych usług firmy na koniec sierpnia korzystało 374 tys. klientów. Do końca roku operator chce zwiększyć ich ilość do 0,5 mln.

.

legion 08.10.2004 09:57

troche bez sensu jak juz daja 25GB(tpsa)i 50GB(chello) to po cholere sa te limity nie rozumiem ich polityki a slowo limit zawsze odstrasza potecjalnych klientow:) i co beda sie tak przekomazac teraz dialog 2 MB transferu a tpsa no to teraz tylko unas limit 100GB:D
mozna by niezly kabaret zrobic z limitami w roli glownej:D

nimal 08.10.2004 07:53

a mi znowu zwiekszyli transfer w kablu bez zadnych oplat, zmian w umowach czy limitow... nie rozumie ludzi majacych kabel(owke/radiowke, oczywiscie w przypadku kiedy firma swiadczy zetelne uslugi) pod nosem i korzystajacych z telepsow... ale ponoc tacy sa :P

Kris 08.10.2004 07:13

No i bardzo k...wa ich mać dobrze!

:)

Salat3 08.10.2004 03:09

Cytat:

Napisany przez siwy_mw
pelne informacje tutaj widac wkoncu zaczelo im sie palic pod ogonem jak to mowia lepszy rydz niz 5gb limit ;) , a moze bedzie jeszcze wiecej :cool:

Dla neo 128 mogli by podniesć do 10GB sknery jedne poronione, bo te 2GB wiecej niech se wsadzą w ....... Co ja se za to kupie? waciki k...a? :klnie: :D :D :D :polska: :kicham:

frog 08.10.2004 02:16

Panowie nie wiecie jak jest jak powiedzmy znajomy ma neo od roku i umowa skonczyla sie 3 miesiace temu okolo i nic w tps nie byl i net dalej jest i placi dalej to samo. Predkosc 640. Teraz umowa mu sie przedluzyla na czas nie okreslony ? Jakies limity dostal ?

Turboni 07.10.2004 21:23

no zawsze mniejsze zlo :)
ale ja tez ich mam gleboko w D...E bo mam po kablowce i zero jakis durnych limitow :D

siwy_mw 07.10.2004 21:09

Cytat:

Napisany przez Predi
a ja juz jestem od tepsy niezalezny i mam ich w D, z czego sie taz bardzo ciesze

tez bym tak chcial ale niestety albo i dobrze mieszkam poza miastem i mam mozliwosc tylko na radiowke ale fatalnie dziala wiec maialem tylko jeden wybor tp albo nic ,wiec wybralem mniejsze zlo ;)

kraluk 07.10.2004 21:02

Cytat:

Napisany przez javor
przecież większość tp s.a. została wykupiona właśnie przez france telecom...

a najciekawsze jest to, że tp s.a. musi niezłą kasę płacić za wykorzystywanie tego logo, ech... jeśli *****izm, to tylko u nas w kraju...

Widzisz, francuzi załątwiają sobie dodatkowy dochód...

A wracając do tematu: :jupi:

/edit

A najlepsze jest to:
Cytat:

Napisany przez TP
Dla internautów, którzy potrzebują najwięcej danych z sieci Telekomunikacja Polska wprowadzi od 15 października możliwość dokupienia 2 GB za 9,90 zł brutto. Do końca roku w ramach promocji za tę samą cenę będzie to pakiet 4 GB. Doładowania konta będzie można dokonać za pośrednictwem numeru o podwyższonej opłacie 0-300 900 300 lub dostępnej w Telepunktach karty-zdrapki.

Yony_master 07.10.2004 20:58

Cytat:

Napisany przez siwy_mw
pelne informacje tutaj widac wkoncu zaczelo im sie palic pod ogonem jak to mowia lepszy rydz niz 5gb limit ;) , a moze bedzie jeszcze wiecej :cool:

:wow: :wow: :wow: :wow: :wow: :wow: :wow: :wow:
Dzięki za info nadal bym wieżył że mam to durne 5GB. :cool:
Lepsze 7 niż 5 chyba??
Niech moc będzie z tobą. :spoko:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:20.