![]() |
Dziwny problem Litek 811s
Witam.
Mianowicie jest taki problem nagrywam płytki DVD+R 1 do 1 i niezaleznie od marki nosnika płyta po nagraniu jest nie do odczytu (poprostu świruje odtwarzacz i ten w kompie i stancjonarka) ale gdy zrobiłem ten samu numer i włozyłem mu jakąs DVD+RW plytka chodzi świetnie. Zmieniałem nośniki (philips, media store, Giga Master), programy do nagrywania i NERO i Clone DVD. Czyściłem napedy. Próbowałem najpierw zrobić obraz na dysku i dopiero go nagrać i.... NIC. POMOCY!!! Normalnie nie mam pojecie gdzie tkwi problem. HEHE oczywiście może to wina magicznego XP :-) Bo winda potrafi hehe Pozdrawiam SqnHEad |
ja bym napisal tak: dopoki nie nagrasz na verbatimie doputy nie mozesz wykluczyc winy plytek. odzaluj te 3, moze 4 zlote i sprobuj na jakies verbatimce.
|
Jutro kupie z dwie sztuki i sprawdze. Ale pytanie dlaczego na RW nagrało a na zwykłychR jest syf. A RW rewelacja też nie jest Esperanza.
Pozdrówka |
Cytat:
Która wytrzymuje do pięciu nagrań :D |
Aha... Ciekawe. Kupie TDK i VERBATIM i spróbuje. A jak to nie to?????
A jeszcze jedno, kilka dni wcześniej nagrywałem np. Media Store |
Cytat:
|
Cytat:
no nie przesadzaj :haha: u mnie mediastore chodza od pol roku i to bezproblemowo P.S. oby jak najdluzej ;) || |
Cytat:
|
Cytat:
Bo nie wiem, a chcę się poprawić :taktak: :D |
Czyli co próbowac np. Verbatima. Ale czuje że poprostu że to wina windy.
|
no sprobuj moze w sam raz zaskocza:D
|
Cytat:
tak, verbatim to wyrocznia :D a to ze sie RW nagralo to raczej wyklucza moim skromnym zdaniem wine systemu. zreszta RW ogolnie dobrze sie pala, przynajmniej u mnie na 451@832. jak by z verba tez nie wypalilo to jest jeszcze gwarancja, chociaz chyba u Ciebie na 811 juz sie skonczyla |
nagrywaj a co tam :)
co ty na 811 jeszcze ponad rok ma napewno :) |
Dobra kupiłem Verbatimy i spróbuje... ale osobiście watpie aby poszło. Moim zdaniem to magiczny Windows XP SP2 hmm spróbuje zarz na Linuksie
|
Witam Panów. Więc tak nagrałem płytki na GIGA mesterach aleee na linuksie hehe tak jak sie upierałem Windows ma jakiś problem a nie nośniki hehe.
LINUX RULEZ Pozdrawiam i dzieki za podpowiedzi |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:41. |