![]() |
LG4120 A111 i dziwne zachowanie ... :)
Witam temat pewine stary jak swiat ale nie znalazlem nigdzie zadnego linku wiec zadaje pytanie na forum. :buu:
Jestem posiadaczem LG4120 (czy szczesliwym sie okaze) i mam drobny problem. A mianowicie gadziel nie czyta mi filmow DVD. Zainstalowalem oprogramowanie w krazka LG dolaczonego do napedu i wielkie nic. Wyswietla mi komunikat ze plyta jest zabezpieczona i ze jest akuratnie wyswietlana jakas inna zabezpieczona kopia tego samego pliku. I nic. I dalej stoi. Probowalem pod Win XP i Win 2k - ten sam efekt. Dodam ze ta sama plyta smiga w odtwarzarce firmy Toshiba ino swit i nie ma problemow. Nadmienie iz niedawno flashowalem bios do wersji A111 ale problem wystapowal juz poprzednio. Myslalem ze nowy bios to zmieni ale jak widac sie mylilem. :buu: :buu: :buu: :buu: :buu: :buu: :buu: :buu: :buu: Pomocy - moze ktos cos wie na ten temat a przynajmniej podpowie od czego zaczac szukac. Moze zmienic program do odtwarzania czy jak ? Pozdrawiam :) Marek |
Cytat:
LG na Liteona! ^_^ |
ja mam tego lg i pali mi na wszystkim co wsadzę czytać też mi czyta wszystko (filmy z gazet)mam oryginalny bios a program do odtwarzania powerdvd.
|
Cytat:
Są takie co mają 11,5 cm :taktak: Najwyżej nagraj niecałe 4GB I jak możesz zapodaj Test transferu w Nero CD/DVD Speed :> Aż sam jestem ciekaw :idea: :D |
Cytat:
|
Cytat:
Jak to mówią: "Zamienił stryjek ...." ^_^ |
Cytat:
Bestia (podobnie jak moje byłe combo Liteon)nie czyta wszystkich płytek(nawet nagranych przez siebie),combo LG łyka wszystko |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
sciagnij sobie ten bios powinien pomoc a jak nie to pisz zobaczymy dalej:) http://forum.rpc1.org/dl_firmware.php?download_id=1459 a tu info o nim:) http://tdb.rpc1.org/#GMA4020B troche ludzi mialo problemy A111 |
;) po zmianie biosa na a111 nic szczegulnie
z nagrywarką sie nie stało, dodał tylko boot type. mam tą samą nagrywarkę z biose a111 i nie mam problemu z niczym. ściągnij jakiś program dobry do oglądania filmów dvd np:JetAudio, jeżeli dalej nie będzie odtwarzał to marsz do servisu i wymiń na nowy model np: 4160 |
812 to 832 idac dalej 832 to 812 :) tez mam combo lg i nie przesadzaj wszystkiego nie czyta a litek nawet porysowane plyty bylo juz to udowadniane wiele razy poprostu trzeba umiec korzystac z mozliwosci litka :idea:[/QUOTE]
z mojej 812 nie zrobię 832 tylko dru-700a ,co też zrobiłem (po kilku testach zmiana na lepsze),combo LG nadal łyka wszystko (nawet częściowo te nagrane na 812 na których 812 się zawiesza) |
Cytat:
a to czemu nie zrobisz 832 :) |
Cytat:
po paru probach z plytami doszedlem sam do wniosku ze to kwestia oprogramowania (badziwie dolaczone do wersji Box ma jakas wade bo na 3 komputerach jest ten sam objaw - po zainstalowaniu nie czyta oryginalnych plyt DVD - wywala smieszny kompunikat iz w tle dziala juz inny proces wykorzystujeacy wolumin DVD i figa. Czytaj se sam :wow: ). Dzis wywale te smieci i zainstaulje cos nowszego do pogladu DVD. Zobaczymy co to da :) Dzieki za porady Pozdrawiam Marek |
Cytat:
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:08. |