Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   LG4120 A111 i dziwne zachowanie ... :) (https://forum.cdrinfo.pl/f15/lg4120-a111-dziwne-zachowanie-40935/)

marek_haj 08.10.2004 15:28

LG4120 A111 i dziwne zachowanie ... :)

Witam temat pewine stary jak swiat ale nie znalazlem nigdzie zadnego linku wiec zadaje pytanie na forum. :buu:
Jestem posiadaczem LG4120 (czy szczesliwym sie okaze) i mam drobny problem. A mianowicie gadziel nie czyta mi filmow DVD. Zainstalowalem oprogramowanie w krazka LG dolaczonego do napedu i wielkie nic. Wyswietla mi komunikat ze plyta jest zabezpieczona i ze jest akuratnie wyswietlana jakas inna zabezpieczona kopia tego samego pliku. I nic. I dalej stoi.
Probowalem pod Win XP i Win 2k - ten sam efekt. Dodam ze ta sama plyta smiga w odtwarzarce firmy Toshiba ino swit i nie ma problemow.
Nadmienie iz niedawno flashowalem bios do wersji A111 ale problem wystapowal juz poprzednio. Myslalem ze nowy bios to zmieni ale jak widac sie mylilem. :buu: :buu: :buu: :buu: :buu: :buu: :buu: :buu: :buu:
Pomocy - moze ktos cos wie na ten temat a przynajmniej podpowie od czego zaczac szukac. Moze zmienic program do odtwarzania czy jak ?
Pozdrawiam :)
Marek

VIZZARD 09.10.2004 01:35

Cytat:

Napisany przez marek_haj
Moze zmienic program do odtwarzania czy jak ?

Zmienić! :taktak:

LG na Liteona! ^_^

demon_x 09.10.2004 10:31

ja mam tego lg i pali mi na wszystkim co wsadzę czytać też mi czyta wszystko (filmy z gazet)mam oryginalny bios a program do odtwarzania powerdvd.

VIZZARD 09.10.2004 11:16

Cytat:

Napisany przez demon_x
ja mam tego lg i pali mi na wszystkim co wsadzę

A wsadź tarczę od szlifierki kątowej :O

Są takie co mają 11,5 cm :taktak:

Najwyżej nagraj niecałe 4GB

I jak możesz zapodaj Test transferu w Nero CD/DVD Speed :>

Aż sam jestem ciekaw :idea:

:D

pomek 09.10.2004 11:18

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Zmienić! :taktak:

LG na Liteona! ^_^

Mam Liteona SOHW812 (badziewie) czekam na okazje aby zmienic na LG

VIZZARD 09.10.2004 11:27

Cytat:

Napisany przez pomek

No to czekaj, czekaj ....

Jak to mówią:

"Zamienił stryjek ...." ^_^

pomek 09.10.2004 12:26

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
No to czekaj, czekaj ....

Jak to mówią:

"Zamienił stryjek ...." ^_^

może zmiana na 832 cos by pomogla(oczywiscie nie mowie o kupnie),ale to jest pierwszy wypust.
Bestia (podobnie jak moje byłe combo Liteon)nie czyta wszystkich płytek(nawet nagranych przez siebie),combo LG łyka wszystko

legion 09.10.2004 13:27

Cytat:

Napisany przez pomek

ja mam to co ty masz i smiga jak glupia ale zeby zmienac na lg to raczej uwstecznianie sie:D
Cytat:

Napisany przez pomek
może zmiana na 832 cos by pomogla(oczywiscie nie mowie o kupnie),ale to jest pierwszy wypust.
Bestia (podobnie jak moje byłe combo Liteon)nie czyta wszystkich płytek(nawet nagranych przez siebie),combo LG łyka wszystko

812 to 832 idac dalej 832 to 812 :) tez mam combo lg i nie przesadzaj wszystkiego nie czyta a litek nawet porysowane plyty bylo juz to udowadniane wiele razy poprostu trzeba umiec korzystac z mozliwosci litka :idea:

legion 09.10.2004 13:43

Cytat:

Napisany przez marek_haj
Witam temat pewine stary jak swiat ale nie znalazlem nigdzie zadnego linku wiec zadaje pytanie na forum. :buu:
Jestem posiadaczem LG4120 (czy szczesliwym sie okaze) i mam drobny problem. A mianowicie gadziel nie czyta mi filmow DVD. Zainstalowalem oprogramowanie w krazka LG dolaczonego do napedu i wielkie nic. Wyswietla mi komunikat ze plyta jest zabezpieczona i ze jest akuratnie wyswietlana jakas inna zabezpieczona kopia tego samego pliku. I nic. I dalej stoi.
Probowalem pod Win XP i Win 2k - ten sam efekt. Dodam ze ta sama plyta smiga w odtwarzarce firmy Toshiba ino swit i nie ma problemow.
Nadmienie iz niedawno flashowalem bios do wersji A111 ale problem wystapowal juz poprzednio. Myslalem ze nowy bios to zmieni ale jak widac sie mylilem. :buu: :buu: :buu: :buu: :buu: :buu: :buu: :buu: :buu:
Pomocy - moze ktos cos wie na ten temat a przynajmniej podpowie od czego zaczac szukac. Moze zmienic program do odtwarzania czy jak ?
Pozdrawiam :)
Marek

z rpc1
sciagnij sobie ten bios powinien pomoc a jak nie to pisz zobaczymy dalej:)
http://forum.rpc1.org/dl_firmware.php?download_id=1459
a tu info o nim:)
http://tdb.rpc1.org/#GMA4020B
troche ludzi mialo problemy A111

non1.0 10.10.2004 17:49

;) po zmianie biosa na a111 nic szczegulnie
z nagrywarką sie nie stało, dodał tylko boot type.
mam tą samą nagrywarkę z biose a111 i nie mam problemu z niczym.
ściągnij jakiś program dobry do oglądania filmów dvd np:JetAudio, jeżeli
dalej nie będzie odtwarzał to marsz do servisu i wymiń na nowy model np:
4160

pomek 12.10.2004 20:29

812 to 832 idac dalej 832 to 812 :) tez mam combo lg i nie przesadzaj wszystkiego nie czyta a litek nawet porysowane plyty bylo juz to udowadniane wiele razy poprostu trzeba umiec korzystac z mozliwosci litka :idea:[/QUOTE]

z mojej 812 nie zrobię 832 tylko dru-700a ,co też zrobiłem (po kilku testach zmiana na lepsze),combo LG nadal łyka wszystko (nawet częściowo te nagrane na 812 na których 812 się zawiesza)

legion 13.10.2004 00:57

Cytat:

Napisany przez pomek

z mojej 812 nie zrobię 832 tylko dru-700a ,co też zrobiłem (po kilku testach zmiana na lepsze),combo LG nadal łyka wszystko (nawet częściowo te nagrane na 812 na których 812 się zawiesza)

ja nie mialem takiego problemu 812 czyta prawie wszystko na lg tez choc czasem sa problemy
a to czemu nie zrobisz 832 :)

marek_haj 13.10.2004 09:18

Cytat:

Napisany przez non1.0
;) po zmianie biosa na a111 nic szczegulnie
z nagrywarką sie nie stało, dodał tylko boot type.
mam tą samą nagrywarkę z biose a111 i nie mam problemu z niczym.
ściągnij jakiś program dobry do oglądania filmów dvd np:JetAudio, jeżeli
dalej nie będzie odtwarzał to marsz do servisu i wymiń na nowy model np:
4160

Dzieki za podpowiedz
po paru probach z plytami doszedlem sam do wniosku ze to kwestia oprogramowania (badziwie dolaczone do wersji Box ma jakas wade bo na 3 komputerach jest ten sam objaw - po zainstalowaniu nie czyta oryginalnych plyt DVD - wywala smieszny kompunikat iz w tle dziala juz inny proces wykorzystujeacy wolumin DVD i figa. Czytaj se sam :wow: ). Dzis wywale te smieci i zainstaulje cos nowszego do pogladu DVD. Zobaczymy co to da :)
Dzieki za porady
Pozdrawiam
Marek

pomek 14.10.2004 07:48

Cytat:

Napisany przez legion
ja nie mialem takiego problemu 812 czyta prawie wszystko na lg tez choc czasem sa problemy
a to czemu nie zrobisz 832 :)

nie chce przyjąć biosa z 832,słyszałem że pierwsze modele 812 (a taki mam)tak sie zachowują ,ale soniaka wgrałem bez problemu

icemac 14.10.2004 08:38

Cytat:

Napisany przez pomek
nie chce przyjąć biosa z 832,słyszałem że pierwsze modele 812 (a taki mam)tak sie zachowują ,ale soniaka wgrałem bez problemu

z TEJ strony nie przyjmuja ??

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:08.