Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   CHWDP - 500 zł -Policja ma juz świra :[ (https://forum.cdrinfo.pl/f5/chwdp-500-zl-policja-ma-juz-swira-40942/)

TORQUE 02.11.2004 14:48

chowaj wódę do plecaka jest cool

Smartek 13.10.2004 12:55

pawel, dobry pomysl :)
pozdro ;)

Pawel_k 13.10.2004 10:52

moze zrobia relacje live z mikolowa :D

Posłany 12.10.2004 22:16

Jutro w TVP3 Katowice o 20:00 w Telekurierze będzie ten gość co dostał 500zł za bluzacza :)

Predi 11.10.2004 15:44

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
No to akurat mamy kryterium głupie i kompletnie niepotrzebne. Ciekawe o czym ten wzrost ma świadczyć, o sile? Sprawności fizycznej? Brednie, po prostu nieprzemyślane brednie.

podejrzewam, ze chodzi o to, zeby sie policjant "prezentowal" tzn karypel raczej nie wzbudza posluchu

andrzejj9 11.10.2004 12:00

Cytat:

Napisany przez legion
acha to znaczy ze policjant panowie przy wzroscie 160cm juz nie moze spelniac funkcji prewencjinych a jak stanie kibol 180cm tojuz moze na niego napluc :haha:

Humorystycznie można to różnie rozumieć, ale że jest to oficjalny wymóg, to powinien mieć jakiś sens. Osobiście w swoim kilku (nasto) letnim kontakcie ze sztukami walki spotkałem wiele osób bardzo niskiego wzrostu, w tym także kobiet, którym mam nadzieję nigdy za bardzo nie podpaść ;)

legion 11.10.2004 11:45

acha to znaczy ze policjant panowie przy wzroscie 160cm juz nie moze spelniac funkcji prewencjinych a jak stanie kibol 180cm tojuz moze na niego napluc :haha:

andrzejj9 11.10.2004 00:42

Cytat:

Napisany przez Predi
a pewnie ze jest, nawet znam jedno z kryteriow: wzrost 175cm w gore :taktak:

No to akurat mamy kryterium głupie i kompletnie niepotrzebne. Ciekawe o czym ten wzrost ma świadczyć, o sile? Sprawności fizycznej? Brednie, po prostu nieprzemyślane brednie.

Czołgista 11.10.2004 00:08

Cytat:

Napisany przez Predi

Mam paru kumpli , choć nie wszyscy to kryterium zaliczajš ?
Może kilka lub kilkanaœcie lat temu były inne kryteria ?
Ale co do tego co pod sufitem , to niemam zastrzeżeń (co do moich kumpli !)
I w ogóle policja jest OK !

legion 10.10.2004 23:59

Cytat:

Napisany przez Predi

to ja sie zalapie :D ale wzrost wzrostem liczy sie to czy sie ma rowno pod sufitem chodz osilkow nie brakuje w policji:D

Predi 10.10.2004 23:54

Cytat:

Napisany przez legion
a selekcja juz podobno jest ale jeszcze dziurawa troche :D

legion 10.10.2004 23:19

a selekcja juz podobno jest ale jeszcze dziurawa troche :D

andrzejj9 10.10.2004 22:52

Cytat:

Napisany przez epol
To trzeba by do policji brać tylko odpowiednio wyselekcjonowane osoby.

ha! Tylko kurcze to jest aż tak oczywiste, że as u nas w kraju niepraktykowane ;)

Znajomości, to słowo niestety u nas znaczy bardzo dużo..

epol 10.10.2004 22:42

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
A jeżeli rzeczywiście tak jest, to jest to jeden z powodów. W ogóle przepisy w Polsce dotyczące granicy obrony bezpośredniej są chore i powodują wiele tragicznych sytuacji. Inna sprawa to to, czy policji można dać większe uprawnienia. I tu niestety musze stwierdzić, że według mnie nie, bo po prostu za dużo jest tam zupełnie nieodpowiedzialnych osób...

To trzeba by do policji brać tylko odpowiednio wyselekcjonowane osoby.

andrzejj9 10.10.2004 22:30

Cytat:

Napisany przez pykson
masz duzo racji, ale nie mozna rozgrzeszac nieudolnych policjantow i tlumaczyc ich wady brakiem gorszymi warunkami pracy, bo owszem, jak by panstwo docenialo policjanta to spoleczenstwo pewno tez by to zrobilo, ale nie wierze zeby polski policjant przestal brac lapowy po podniesieniu mu pensji do powiedzmy 4 tysiakow.

Według mnie tak. Gdyby miał świadomość, że zarabia bardzo dobrze i cholernie trudno byłoby mu znaleźć inną - równie dobrze płatną pracę, to bardziej by ją szanował, a przed wzięciem łapówki dwa razy zastanowiłby się, czy warto ryzykować.

Cytat:

ale musze powiedziec, ze jednak w pewnym stopniu ich rozumiem - jak ja zarabiam 1 000 na reke to nie motywuje mnie do pracy, wiec robie na odpierdziel wypelniam obowiazki, no bo jaka placa taka praca.
Dokładnie. Brak motywacji to inna, jednak równie ważna sprawa.

Cytat:

pisze sie tu o policji, ale to tak samo zroznicowana grupa jak wszyscy obywatele, wiec sa wsrod nich rozni ludzie, bo obecny system nie wymusza dostatecznej selekcji i separacji jednostek nieodpowiednich, (czytaj cioty/tepole/skorumpowani cwaniacy).
Systemu selekcji to, poza znajomościami, nie ma niestety żadnego...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:41.