| andrzejj9 |
10.10.2004 22:30 |
Cytat:
Napisany przez pykson
masz duzo racji, ale nie mozna rozgrzeszac nieudolnych policjantow i tlumaczyc ich wady brakiem gorszymi warunkami pracy, bo owszem, jak by panstwo docenialo policjanta to spoleczenstwo pewno tez by to zrobilo, ale nie wierze zeby polski policjant przestal brac lapowy po podniesieniu mu pensji do powiedzmy 4 tysiakow.
|
Według mnie tak. Gdyby miał świadomość, że zarabia bardzo dobrze i cholernie trudno byłoby mu znaleźć inną - równie dobrze płatną pracę, to bardziej by ją szanował, a przed wzięciem łapówki dwa razy zastanowiłby się, czy warto ryzykować.
Cytat:
ale musze powiedziec, ze jednak w pewnym stopniu ich rozumiem - jak ja zarabiam 1 000 na reke to nie motywuje mnie do pracy, wiec robie na odpierdziel wypelniam obowiazki, no bo jaka placa taka praca.
|
Dokładnie. Brak motywacji to inna, jednak równie ważna sprawa.
Cytat:
pisze sie tu o policji, ale to tak samo zroznicowana grupa jak wszyscy obywatele, wiec sa wsrod nich rozni ludzie, bo obecny system nie wymusza dostatecznej selekcji i separacji jednostek nieodpowiednich, (czytaj cioty/tepole/skorumpowani cwaniacy).
|
Systemu selekcji to, poza znajomościami, nie ma niestety żadnego...
|