Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Jaki kupić telewizor 16:9 100 Hz (https://forum.cdrinfo.pl/f5/jaki-kupic-telewizor-16-9-100-hz-40943/)

mikas 10.02.2005 18:59

Ma ktoś może z Was Thomsona 32 WB642S
Jestem ciekaw jaki ma obraz.
http://www.thomson.com.pl/klz2003pro...=2&mo=32wb642s

rembrant 03.02.2005 13:13

Ogladlem telewizory roznych marek odobiscie podoba mi sie Philips ze wzgledu na kolory ktore sa wyswietlane na ekranie, chodzi mi tu glownie o czern w Philipsie ta czern jest najczarniejsza, najlepiej widac to na polce sklepowej, pozdrawiam

juicepp 03.02.2005 12:12

a ja mam samsunga modelu nie pamietam, ale 29" 100Hz ale nie płaski a szkoda, dałem 2400 i jest lux! obecnie 3 rocczek mu leci :)

mikas 02.02.2005 23:29

A co powiecie na te model .
Sony
KV-32FQ86

Panasonic
32PX10P

JVC
32 X4 BU

Ma ktoś je może ?

Y@nkee_PL 02.02.2005 18:06

Jerry from hell... ładnie to tak bawić się w archeologa?

nimal 02.02.2005 17:52

sony, mimo ze jeden z pionierow rynku, nigdy nie mial dobrych laserow
w moim cd soniacza laser wytrzymal i tak dlugo - bo dwa lata (po poltora roku czyszeczenie konieczne bylo), ale to pikus przy Technicsie... to sie chyba nie starzeje...
a teraz sony chyba sam zauwazyl ze mu to nie wychodzi, bo zaczol kupowac lasery (a przynajmniej ich czesc!) od liteona :)

Igloo 02.02.2005 13:49

Cytat:

Napisany przez Smartek
kto wciska takie kity, ze SONY sie psuje - SONY od zawsze bylo bardzo dobra firma i nadal jest, ja mam (a wlasciwie moi rodzice) taka regule - jak kupowac telewizor, DVD to tylko SONY! :)
pozdro ;)

no tak nie do końca masz rację. sony to jest dobra firma z dobrym działem inżynierów co liczą aby sprzet wytrzymał okres gwarancji+10%.
znajomy kupił dvd, który wytrzymał rok (gwara) i 2 miechy potem laser sie skończył. spalił się silnik mechanizmu pozycjonowania głowicy bo wałek był lozyskowany w plastiku i to sie zatarło :(

qubik 02.02.2005 11:56

Cytat:

Napisany przez AleX69
jesli kupujesz zwykly tv 16:9 zwroc uwage na progressive scan ...
dopiero wtedy widac roznice miedzy filmami z dvd a vhs

na tv >banke< moim skromnym zdeniem szkoda teraz kasy
popytaj w wsrod znajomych moze ktos ma dojscie do taniej plazmy ...
ja popytalem i znalalem nowe 42" LG ... wolal bym panasonica vier'e ale jak za 6 tysiecy
to nie bede wybredny ;)

szukaj tv z progressive scan ... naprawde warto

Zgadza się.
Moim następnym zakupem będzie Plazma albo LCD, a to na pewno stanieje.

ed hunter 02.02.2005 11:40

Cytat:

Napisany przez wolfdog
....Philips robi dobre ale tylko zelazka i mixery i niech lepiej przy tym pozostanie...

jeszcze czajniki!!! serio nie do wykończenia.

no to jaki ten telewizor, bo zbieram a będę w Berlinie może ktoś zna dobry adres?

Sony 27 działa u mnie od 87 roku (ale to Japończyk) 2 zwałki raz jakaś głupota i obraz się nie mieścił w kineskopie :) i raz zasilanie.

AleX69 02.02.2005 11:29

jesli kupujesz zwykly tv 16:9 zwroc uwage na progressive scan ...
dopiero wtedy widac roznice miedzy filmami z dvd a vhs

na tv >banke< moim skromnym zdeniem szkoda teraz kasy
popytaj w wsrod znajomych moze ktos ma dojscie do taniej plazmy ...
ja popytalem i znalalem nowe 42" LG ... wolal bym panasonica vier'e ale jak za 6 tysiecy
to nie bede wybredny ;)

szukaj tv z progressive scan ... naprawde warto

qubik 01.02.2005 23:58

Cytat:

Napisany przez Jerry from hell
Masz racje. Ja też polecam Thomsona. Niedrogi, dobry, niezawodny. Sam takiego nie mam bo mam panasonica ale kupuje thomsona.

Jak kupujesz thomsona to uważaj, na duzoekranowych są problemy z geometrią obrazu (krzywy obraz)

mikad 01.02.2005 23:29

Ja mam Sony KV32FX66. Bardzo dobry telewizor gra juz 2,5 roku i praktycznie zadnych zmian w obrazie a uzywany jest dosc mocno (jakies 10 h na dobe).Szwagier ma LG tez 32 cale ale jakosc obrazu pozostawia wiele do zyczenia(nasycenie kolorow, kontrast).Moj Sony skladany byl w Hiszpanii ale co ma w srodku to dokladnie nie wiem bo nigdy nie zagladalem 8 ) . Mam tez kino domowe Sony. Dzwiek ladny obraz tez ale padl po roku i 2 tygodniach od zakupu (nie zalapalem sie na gwarancje (( )Przestal widziec dzwiek DD5.1.

Jerry from hell 01.02.2005 22:51

Masz racje. Ja też polecam Thomsona. Niedrogi, dobry, niezawodny. Sam takiego nie mam bo mam panasonica ale kupuje thomsona.

wolfdog 13.10.2004 08:16

Hmm najlepsze co do tej pory mialem w rekach pod wzgledem jakosci to byl Bang & Olufsen nie do pobicia jesli chodzi o wykonanie i parametry i praktycznie niezniszczalne.

z tanszych marek polecam LG i Thomsona podobne jakosciowo i bardzo trwale, natomiast jak Sony to tylko te drozszeod 6000 wzwyz, Philips robi dobre ale tylko zelazka i mixery i niech lepiej przy tym pozostanie (nagminnnie padaja kineskopy po dwoch trzech latach uzytkowania), natomiast juz po wymianie (koszt ok 1000) chodza rewelacyjnie

a wlasnie nie ma ktos do odsprzedania zlomu philipsa? moze byc panorama lub zwykly to chetnie odkupie :)

mensir67pl 12.10.2004 15:44

Proponuje rozgladnac sie za ta marka FINLUX

http://www.finlux.com/eng/sivu.cfm?id=50

POZdrawiam

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:35.