Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Ericsson T65 Problem z dzwonieniem :..( (https://forum.cdrinfo.pl/f5/ericsson-t65-problem-dzwonieniem-40949/)

andy 08.10.2004 22:38

Ericsson T65 Problem z dzwonieniem :..(

siemka, otoz jakies 3-4 h temu gdy chcialem zadzwonic z mojej komoreczki to sie zdziwilem.
Gdy wybiore jaki kolwiek numer to pokazuje sie Łącze z i tu numer i po 2 sekundach nic sie nie dzieje tzn. komunikat znika z wysylaniem SMSow nie ma problemu. Telefon wylaczalem i wlaczalem i nadal to samo. Nie da sie zadzwonic na rzaden numer i nie mam pojecia co to moze byc, a jeszcze rano dalo rade dzwonic. Telefon mi nie upadl.

Czy np. wgranie softu moze pomoc? I jezeli mozecie to podajcie namiar na soft do niego i jakis dobry flasher.

Z gory THX z pomoc.

Pozdro

epol 09.10.2004 14:12

A czy można na niego zadzwonić??
Jeśli SMS można wysylać/odbierać to telefon jest sprawny sprzętowo. Być może, że się przywiesił jakoś tak dziwnie. Kumplowi kiedyś się zawisił i musiłem mu go otwierać, aby baterie wyjąć.

Poszukam kodu resetujące telefon. Może on pomoże.

REi 09.10.2004 15:45

restart telefonu polego na przytrzymaniu przycisku "no"(albo yes nie pamietam) przez pare - parenascie sec. Flashuje to tylko servis SE - flashery ciezko dorwac i moga zfajczyc telefon. Zrob kopie pamieci telefonu i przeprowac calkowite kasowanie pamieci (gdzies w menu).

Vavoom 09.10.2004 17:00

Mam już taki telefon >2 lata i parę razy zdażyło mi się to samo. Po jakimś zawsze przechodziło :)

andy 10.10.2004 06:35

no to sprawa miewa sie tak. U mnie na wichorze nie da rady zadzwonic, do mnie moga moge puszczac sms'y i odbierac. A jak bylem na pielgrzymce to to z tamtat moglem bezproblemu dzwonic qmpel gdy wlozyl swoja karte SIM to mogl nawet u mnie na wiosce dzwonic. Wiec doszedlem ze chyba cus z karta jest nie tak. Czy jezeli mam karte w POPie to moga za darmoche zrobic a auroryzowanym salonie karte albo ja zduplikowac tak zeby zostal ten sam numer i kasa na karcie?

epol 10.10.2004 12:12

Duplikat karty kosztuje chyba 50zł + vat. A czy twoja karta działa normalnie w innych fonach?

Don Laser 10.10.2004 12:44

@ndy by wykluczyć lub potwierdzić czy to tel. czy nie , pożycz, włóż inną kartę SIM. To że telefon Ci nie upadł nie znaczy że nie ma jakiejś ukrytej wady /np. zimne lutowanie, micro przerwy/ która mogła ujawnić się właśnie teraz.
Jesli to coś w układzie telefonu pozostaje jedynie przelecieć płytkę specjalną lutownicą /gorące powietrze/ i powinno wszystko wrócić do normy.
Fakt że możesz wysyłać SMSy a dzwonić nie może też byc spowodowane tym że zablokowałeś gdzieś w opcjach możliwość dzwonienia na określone nr lub na wszystkie . W tym wypadku pozostaje albo odszukanie tej opcji , lub jak radzili poprzednicy reset tel do ustawień wyjściowych

andy 10.10.2004 13:31

Cytat:

Napisany przez Don Laser
@ndy by wykluczyć lub potwierdzić czy to tel. czy nie , pożycz, włóż inną kartę SIM. To że telefon Ci nie upadł nie znaczy że nie ma jakiejś ukrytej wady /np. zimne lutowanie, micro przerwy/ która mogła ujawnić się właśnie teraz.
Jesli to coś w układzie telefonu pozostaje jedynie przelecieć płytkę specjalną lutownicą /gorące powietrze/ i powinno wszystko wrócić do normy.
Fakt że możesz wysyłać SMSy a dzwonić nie może też byc spowodowane tym że zablokowałeś gdzieś w opcjach możliwość dzwonienia na określone nr lub na wszystkie . W tym wypadku pozostaje albo odszukanie tej opcji , lub jak radzili poprzednicy reset tel do ustawień wyjściowych

Kate SIM pozyczylem i wszystko dziala OK, a na mojej moge dzialalo dopiero jak bylem daleko od swojej Wioski. Czyli z fonem raczej jest dobrze. Nie wiem czy to ma cos wspolnego ale na innych nadajnikach dzialalo dobrze. A chodzi o ten duplikat karty czy sa jakies przypadki ze daja za darmoche? Czy za kazdym razem musz wykladac kase?

andy 11.10.2004 19:34

no dzisiaj bylem w salonie YUDEI hehe i tam powiedzial mi facet iz, to nie jest wina mojej karty startowej tylko u nich cos tam jest nie tak. Mowil ze dzisiaj mial byc ten problem rozwiazany.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:28.