![]() |
mam problem pooomocy
witam
mam taki problem zakupilem nagrywarke benq 1610 i po wypaleniu plyty z filmem film ma straszna kopie albo klatkuje lub wogole niestartuje na odtwarzaczu stacjonarnym probe przeprowadzilem rowniez na innym dvd problem jest ten sam albo rozpoznaje plyte albo nie te same plyty nagrane na nagrywarce innej firmy dzialaja mialem problem rowniez z plytami audio po zrobieniu kopi plyty na ktorej znajdowalo sie 20 utworow nagrywarka skopiowala 10 i to wszystko jako 1 utwor nagrywarke oddalem do sklepu po sparawdzeniu w sklepie powiedziano mi ze wszystko ok (uzylem plyt esperanza,hawk,verbatim verbatim-rw)powiem ze na verbatim+rw poszlo ok z gory dziekuje za pomoc(a czemu w nero 6.3.1.25 przy wlozeniu plyty do spawania niemoge ustawic predkosci moze to jest ten problem bo nonstop pali *4 sam ustawia co to za kaszana a do wyboru mam tylko te predkosc :buu: ) pozdrowienia |
wszystkiemu jest wina nagrywarka
;) - zmień bios na b8h9
- jeżeli to nic nie pomoże trzeba ją oddać do servisu - w servisie powiec że nie można po wypalinu odczytać płyt dvd anio cd , dodaj że używasz najnowszego nero - wymieniając nagrywarke weż innego producenta np: lg , teac , pioneer |
Cytat:
|
Cytat:
No cóż! Wybrałeś najgorzej jak mogłeś :taktak: Równie dobrze mógłbyś sobie nagrywarkę sam wystrugać z drewna :taktak: Jeżeli tylko możesz - to zmieniaj jak najszybciej Chyba, że masz stalowe nerwy I lubisz sporty extremalne ^_^ |
Cytat:
|
VIZZARD jest fanem Liteona.Chyba ma jakieś udziały w reklamowaniu i zachwalaniu tego "sprzęta" :haha: :haha: :haha:
|
Cytat:
To zbyt wiele powiedziane: FANEM :D Litek: Czyta - i to jak! Nagrywa - na gorszych nośnikach gorzej, na lepszych lepiej Ma możliwość bitsettingu Bardzo dobra jakość zrzutów audio Świetna korekcja Możliwość przeróbki - przykładowo na Sony, Teac, HP oraz wyższe modele Litka Łamie zabezpieczenia Niewielki - można wziąć go na spacer do parku ... :O Nie brudzi ... ^_^ Czegóż chcieć więcej? ??? Cytat:
To bym sobie w końcu Plextora 716A kupił :> |
Cytat:
W tej chwili zawężając do ścisłej czołówki Masz do wyboru: Pioneer DVR-108 lub A08XL Nec 3500A Liteon 832 lub 1233 lub 1633 TDK 882N (OEM Neca) Plextor PX-712A lub PX-716 dla kasiastych W nic innego nie ma sensu się pakować :nie: |
Cytat:
|
co to znaczy blad crc i z czym to moze byc zwiazane cos nie tak w kompie i zle zgrywa dane
|
jakis dobry program nie nero tak bym mogl ustawic nagrywanie *1 clon podobno uzywa nero jak jest zainstalowany
|
posprawdzaj czy masz powlaczne wszedzie DMA (hdd, napedy optyczne)
czy masz ASPI (najlepiej ForceASPI) stery do plyty glownej i 1x to chyba nie nagrasz choc moge sie mylic |
Cytat:
Jest porysowana lub błędnie nagrana :taktak: Przynajmniej u mnie takie błędy wyskakiwały Gdy zawartość płytki nie chciała się skopiować :smutny: A było to zazwyczaj przy filmach Nagranych na słabej jakości nośnikach :taktak: |
;) koleś z servisu jest id...ą , jakie skąfigurowanie nagrywarki.Wkładasz płyte i palisz.
|
Cytat:
jak nie znasz sie na zartach lub dowcipach to wogole ty nie pisz |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:02. |