![]() |
Dajcie jakis namiar do zebry to mu wysle swoj EEPROM i mi przerobi :)
|
Cytat:
Gdybyś wgrał zmodyfikowany EEprom, a nie bios :mruga: |
nadal
|
Słuchajcie mam takie pytanie czy po wgraniu tego biosu co mam czyli BS41 moge wgrywać juz biosy od 1633s ?? czy nadal musze miec biosy jakieś przerabiane ??
|
Cytat:
:> |
Cytat:
|
Wgrałem bios z tej strony i wszystko śmiga, a no i chciałem poinformować ze można już przerabiać ją na 1653s :P
|
Dzięki, za odpowiedź... Forum czytam już od rana, tylko jak zwykle na odpowiedni wątek trafiłem moment po tym jak zadałem pytanie... Jakby ktoś jeszcze szukał - to tutaj:
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...ighlight=1213S Na razie muszę jeszcze zainstalować nagrywarke (bo jeszcze leży w pudełku pod stołem) i przetestować ją na orginalnym BIOSie.... Ale już się cieszę że nie dorzuciłem 60zł na 1633S Pozdr, |
Cytat:
A po przeróbce: Można nagrywać x16 :taktak: Można także nagrywać DL :taktak: I nie jest do tego potrzebny EEprom od Zebry :nie: Można wgrywać biosy ze STRONY codeguys :czytaj: :mruga: BTW Tylko nie pytaj jak to zrobić :nie: Jeżeli warto przerobić :D To warto i poświęcić kilka chwil na poczytanie forum :taktak: Wszystko na ten temat tu znajdziesz :tak!: |
Co to daje?
Hej,
wlasnie kupilem sobie 1213S Litka. Wczesniej nawet nie wiedzialem ze mozna zmieniac BIOSy w nagrywarkach (CDRki mam juz od jakiegos czasu :) ). Mam pytanie - tu widzialem dyskusje o tym ze po przerobieniu EEPROMa przez Zebre mozna wgrywac BIOSy od 1633S. Co to daje? Czy dzieki temu bedzie mozna nagrywac DVD+R 16x zamiast 12x? :wow: a moze bedzie mozna nagrywac DL? :wow: :wow: |
Dzięki... haha :peace: okazało się że go już miałem na dysku :P
|
Cytat:
|
Cytat:
To robi się to tak: Wracasz na jakikolwiek oryginalny dla 1213 od Liteona Ładujesz EEproma Wgrywasz oryginalny dla 1633 od Liteona Powinno działać :taktak: Zresztą razem z EEpromem od Zebry Powinien jeszcze przyjść w archiwum plik tekstowy z info How to? :taktak: |
No tak udało mi się wgrać orginalny bios ze strony Litka jestem narazie zadowolony a teraz skąd mogę wziąść tego memorex'a f16?
|
No wgrałem... i co? Twierdzi że nie mam 1633s... Nie wiem co ja źle robie. Wgrałem Eeprom od Zebry. Zainstalowałem zmodifikowany bios 1213s@1633s potem próbowałem wgrać orginalny bios od 1633s ze strony litka i nic. :(
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:24. |