Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Problem z LiteOnem SOHW 832S (https://forum.cdrinfo.pl/f15/problem-liteonem-sohw-832s-41041/)

VIZZARD 11.10.2004 19:27

Cytat:

Napisany przez Patrix
no nie chciałbym np rozrusznika od LG :sciana: :haha:

Ty to wiesz

Ja to wiem

Ale wytłumacz to tym innym :>

Patrix 11.10.2004 19:23

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Masta non1.0 pewnie poleciłby tobie
Wymianę nagrywarki, komputera, pralki, lodówki, odkurzacza i samochodu
A także i nerki :O
Na firmówki
Od LG :peace:
^_^

no nie chciałbym np rozrusznika od LG :sciana: :haha:

Turboni 11.10.2004 16:57

nie ma to jak nagrywac na najtanszych plytach :D

VIZZARD 11.10.2004 16:44

Cytat:

Napisany przez przemas1977
Witam !
Posiadam nagrywarkę LiteOn 832S - zgrywam materiał z nagrywarki stacjonarnej na płytki dvd+rw - potem dokonuję obróbki. Przy próbach wypalenia płyty w programie CloneDVD2 jest problem :( Dotyczy on zwłaszcza tanich płyt typu Hawk czy Benq. Gdy Clone kończy zapisywać strukturę filmu na HDD i przechodzi do wypalania płyty pojawia się komunikat Write DVD9 - bad media... czy coś w tym rodzaju. Dziwne to o tyle, że materiału filmowego jest mniej niż 4 GB, więc jakim cudem nie mieści się na płytę - chyba że ów komunikat dotyczy czego innego :( Dziwne jest też, że po próbach z płytami Verbatim - wszystko poszło jak trzeba. Natomiast płyty Benq i Hawk spaliłem w liczbie aż 8 sztuk :/ Co może być przyczyną ? Czy zalecacie zmianę softu do wypalania płyt ? Czy problem leży w nagrywarce ? Choć chyba raczej nie - bo na wspomniane tanie płyty archiwizowałem również dane w programie dołączonym do LiteOna mianowicie SOnic DVD - i wszystko było OK.
Dziękuję za pomoc i pozdrawiam
Przemek

Ludzie posiadają wyjątkową umiejętność komplikowania sobie życia :taktak:

W tym pytaniu od razu zawarta jest i odpowiedź :czytaj:

Ale w tym gąszczu słów chyba trudno jest ją znaleźć

Albo potrzeba skomplikowanej analizy myślowej przyczynowo - skutkowej :O

Co chyba zresztą przerasta możliwości zwykłego śmiertelnika :glaszcze:

Masta non1.0 pewnie poleciłby tobie

Wymianę nagrywarki, komputera, pralki, lodówki, odkurzacza i samochodu

A także i nerki :O

Na firmówki

Od LG :peace:

^_^

legion 11.10.2004 14:46

tak lepsze nosniki :D

icemac 11.10.2004 14:09

no jakby top rzec:

UZYWAJ DROZSZYCH, MARKOWYCH PLYT !!!

LITEK LUBI MARKOWE PLYTKI ||

przemas1977 11.10.2004 02:26

Problem z LiteOnem SOHW 832S

Witam !
Posiadam nagrywarkę LiteOn 832S - zgrywam materiał z nagrywarki stacjonarnej na płytki dvd+rw - potem dokonuję obróbki. Przy próbach wypalenia płyty w programie CloneDVD2 jest problem :( Dotyczy on zwłaszcza tanich płyt typu Hawk czy Benq. Gdy Clone kończy zapisywać strukturę filmu na HDD i przechodzi do wypalania płyty pojawia się komunikat Write DVD9 - bad media... czy coś w tym rodzaju. Dziwne to o tyle, że materiału filmowego jest mniej niż 4 GB, więc jakim cudem nie mieści się na płytę - chyba że ów komunikat dotyczy czego innego :( Dziwne jest też, że po próbach z płytami Verbatim - wszystko poszło jak trzeba. Natomiast płyty Benq i Hawk spaliłem w liczbie aż 8 sztuk :/ Co może być przyczyną ? Czy zalecacie zmianę softu do wypalania płyt ? Czy problem leży w nagrywarce ? Choć chyba raczej nie - bo na wspomniane tanie płyty archiwizowałem również dane w programie dołączonym do LiteOna mianowicie SOnic DVD - i wszystko było OK.
Dziękuję za pomoc i pozdrawiam
Przemek

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:16.