![]() |
Cytat:
Juz podaję ci= 997 xxx 997 xxx d.u.p.a. |
Cytat:
|
Może mi ktoś podać kod rejestracyjny online fife 2005
|
Witam.
Ja dzisiaj instalowałem Fife 2005 na D9c i poszło bez problemu. Giena |
Problem z instalacją FIFY 2005
Poradziłam sobie, ale bez formatu się nie obyło. Problem polegał na tym, iż w momencie instalacji FIFY 2005 miałam zainstalowany DirectX 9c. Fifa instaluje się przy zainstalowanym DirectX 9b. Po instalacji FIFY 2005 można zainstalować DirecX 9c. Też bym nie uwierzyła, że ma to jakieś znaczenie, ale teraz po kilku formatach kompa z różną kolejnością instalowania DirectX, jestem o tym przekonana. Podejrzewam też, że wszystkie problemy z instalacją FIFY 2005 są ściśle związane z zainstalowanym DirectX.
Pozdrawiam Kamilla |
Problem z instalacją FIFY 2005
Cześć, mam dokładnie taki sam problem przy instalacji FIFY 2005 1cd, instalacja zatrzymuje się na 52% i nic się nie dzieje a powinna w tym momencie poprosić o 2cd. Ciekawa sprawa, bo przed formatem kompa gra zainstalowała się bez problemu, zainstalowałam ją również bez problemu na drugim kompie. Próbowałam już wszystkiego, kopiowałam pliki z płyty itp. Bardzo mi na tym zależy,bo syn uwielbia grać w FIFĘ 2005.
Będę wdzięczna za pomoc. Pozdrawiam Kamilla |
Mam problem z instalka gry. Chodzi o to ze gdy instalka dojdzie do 52% (plik alocale\eal_danp.mad) cd w napedzie sie zatrzymuje i nic wiecej sie nie dzieje . Normalnie powinien wyskoczyc komunikat o zmianie plyty ale u mnie nic takiego nie wyskakuje. Czy ktos z Was mial podobny problem ? PZDR
PS: Na innym kompie gra z tych samych plyt instaluje sie bez zadnych problemow. |
Jeżeli dograsz cracka to nie musisz się przejmować już zabezpieczeniem bo po zainstalowaniu podmieniasz oryginalny plik exe crackiem i cieszysz sie grą.
Ale dlatego pisze zebyś sobie pozostawił kopie obrazów bo jeżeli coś nie wypali to może być kicha, a tak masz sprawne obrazy na hdd :) |
Dzięki, gallus.
Wyjaśnij mi proszę sprawę tego cra-a. Clone XXL wykrył SD 2.9, więc podmiana anuluje to zabezpieczenie? Bo mam tu wątpliwości. A jesli dogram do obrazu folder (dodatkowy) z cra-em to przecież dla zabezpieczenia nie ma to znaczenia. A może się mylę? Pozostaje mi próbowac z CD-RW, tylko że to okropnie czasochłonne - nagrywanie z małymi prędkościami, instalowanie (ok.20 min.) i sprawdzanie. W dodatku nagrywarka (nowa-Samsung SW252F) nie widziała CD-RW, więc ją reklamowałem i jutro mam dostac nową - ciekawe jaką? Witam zainteresowanych. Dopisuję się do mojego wczorajszego postu, gdyż już wszystko wiem. Dziękuję gallusowi, który wprawdzie nie odpowiedział na moje pytania, ale utwierdził mnie w tym ,żeby próbować "po swojemu", t.j.: Clony XXL v.2.0.1.5 (stary) wykazał, że płyta nr 1 nie jest zabezpieczona, zaś płyta nr 2 ma Safe Disc v.2.9 (dziwne - podobno powinien być SD3.2, jak donoszono nieco wyżej; podejrzewałem, że mój Clony pomylił wersje SD, t.zn nie rozpoznał wersji 3.2, gdyż jest stary). Płytę nr 1 nagrałem alcoholem 120% v 1.4.3 b.410, profil normal CD, RAW-DAO z prędkością x10 na CD-RW (stąd ta prędkość), zaś płytę nr 2 też na CD-RW z prędkością 32 (Verbatim na to pozwolił), z profilem SD2, RAW-DAO. Pełny sukces, zwłaszcza po podmianie wiadomo czego. oraz po wklejeniu No-Cd. Teraz do rzeczy - piszę to wszystko, bo byc może ta wersja FIF-y jest inaczej zabezpieczona? (SD2.9). Jak widać łatwo ją skopiować - nagrałem następnie tak samo płyty CD-R, z tym że obie z prędkością 32. Potem nagrałem jeszcze jeden komplet na CD-R tak jak poprzednie, z tym że płytę nr 1 nagrałem z obrazu utworzonego za pomocą ULTRAISO doklejając tam to "coś", No-Cd i key-gen, które miałem wiadomo skąd. Wszystkie trzy wersje (CD-RW, CD-R i CD-R ze zmienionym obrazem płyty nr 1) sprawdziłem instalując grę od nowa za każdym razem (mnóstwo czasu) aby być pewnym, że jest OK. Pełny sukces. Grę ściągnąłem z "su-va": "FIFA.2005-RELOADED_(bt-gm)_(EFNet)" z dn. 07.10.2004- podaje wersję (dokładnie, gdyż jest ich tam do licha) dla ew. zainteresowanych. Pozdrawiam i życzę powodzenia. |
To najlepiej stwórz jeszcze jeden obraz do, którego dograj sobie folder z C/RA/C/K/I/E/M wypal ten obraz i obraz drugiej CD i powinnobyć OKI :) jamam taką kopie i jest :spoko:
|
Na żadnej zpłyt nie ma tego "czegoś", ale znalazłem "to" i "nocd" gdzie trzeba i gra po instalacji z virtuala chodzi bez płyty.
Nie do końca rozumiem Cię - co zrobić z tym "czymś" (paranoja z tym krążeniem wokół nazwy, którą wszyscy znają, ale nie używają): stworzyć nowy (swój)obraz płyty z podmienionym tym "czymś"?, czy miałeś co innego na myśli? Mówiąc o plikach RAR miałem pomysł, że skoro oryginalny obraz płyty został spakowany RARem to została zmieniona struktura plików oryginalnych (obrazu)i byc może to spowodowałoby niezadziałanie SD. P.S. Wielkość obrazu ma jednak znaczenie, bo po skonwertowaniu obrazu cue-bin na iso (programem ultraiso) jego wielkość zmieniła się z 770MB na 736 MB. |
Cześć nowemu :)
Wypakuj obrazy z plików RAR, następnie podmontuj je do wirtualnego napędu od alcohola lub do innego virtuala. Sprawdz czy na jakieś z płyt nie ma C|R|A|C|K|A jeżeli jest to możesz nagrywać alcoholem z profilem Normal CD, a jeżeli go nie ma to musisz próbować wypalić obrazy Z profilem Safe Disc 2/3, lub znaleść co trzeba ;). A co do tych plików RAR to nie wiem co byś chciał znimi zrobić, ale wg mnie nic innego oprócz wypalenia obrazów Ci nie pozostaje. PS jeżeli masz pliki BIN + CUE to plik BIN zawsze zajmuje więcej niż i ISO więć się nie martw o o pojemność CD Pozdro;) |
Cześć kolegom.
Też chcę wypalić FIFA2005 - wersja z "kiosku" , każda płyta w postaci kilkudziesięciu plików RAR, po rozpakowaniu których otrzymujemy obrazy dwu płyt w formacie cue-bin. Obraz płyty nr 1 ma aż 770 MB, co wymaga płyty do wypalenia 800 MB? CloneXXL v.2015 wykazał na tak otrzymanej płycie nr 2 zabezpieczenie SD2.9 i zamierzam spróbować alcoholem 120 v143 z małą prędkością z korekcją EFM. Mam też inny pomysł - jeśli głupi to proszę się nie śmiać tylko mnie sprostować: - czy obraz płyty stworzony z tych kilkudziesięciu plików RAR (bez ich rozpakowania) też jest zabezpieczony? - bo jeśli nie to sprawa jest prosta. Pozdrawiam z góry i dziękuję za sugestie. |
to niech sobie qmpel poszuka cukra no-cd lub normalnego i po sprawie :)
|
U mojego kolegi kupił se fife 2005 i wyskakuje mu okienko jak chce uruchomić i pisze ze musi usunać emulatora a ma clona CD
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:52. |