![]() |
Maja 3 lata, swoje zurzycie, za dwie mozesz wziasc max 150 zl, ale nie wiem czy tyle ktos da
|
To tak, jakbyś pytał, czy obraz komuś się podoba po usłyszeniu jego wymiarów (nie podałeś nawet wykresu pasma przenoszenia).
Głośników trzeba posłuchać. Żebyś chociaż podał charakterystyki, wykresy itd. Ale to też świadczy tylko o technicznych parametrach kolumn, a nie o ich jakości czy wartości. |
napewno około 200 zeta
|
ja teraz w pokoju mam manty 5.1 te duze czarne i tez nie nazekam - duzo daje subwoofer, a skarty te 160wat kumpel ma w pokoju 2,5m x 5m to mu wszystko lata ja wezmie troche glosniej.
wiesz te co masz to nie sa duze u kumpla te skarty maja okolo 80cm wysokosci :D |
@Turboni, a jakie masz teraz. Ja w pokoiku mniej więcej 12m^2 mam Skarty 110 i musze powiedzieć że bardzo ładnie dają. Są trochę duże gabarytowo jak na warunki pokoju i szczerze mówiąc jak się wchodzi to z osłoną wyglądają jak piecyki gazowe :)
|
kiedys jak pisalem kolesie mieli swoj zaklad na pradze niedaleko radzyminskiej i tam je produkowali (znam ta firme od 8 lat) robili je w starym magazynie i nik o nich wtedy nie slyszal ale jakosciowo byly lepsze od dobrych kolum znanych firm, potem zaczeli je wstawiac do marketow i pojawily sie na wolumenie ale drozsze.
kiedys z sasiadem kupilismy u nich 2 kolumny 160wat w rms za 700 bo kasy nie starczylo na 200wat ale powiedzieli ze jak obudowa nie bedzie zniszczona to tylko roznice doplacimy i wymienia nam je na 200wat :) kiedys te glosniczki rowniez z kumplem do samochodu zalozylismy (kupilismy same glosniki i zwrotnice bez obudowy) pieknie graly - graja do dzis :) |
Niom, bo mam takie własnie jak napisałem w pierwszym poście, kupione były z 3 lata temu, wtedy płaciłem 300 zł za szt., ciekawi mnie jaką wystawilibyście opinie o nich nie widząc ceny, a tylko parametry.
Powiem szczerze, że byłem dziś w radiowęźle i kolega porównywał różne głośniki, między innymi Skart'y, Altusy i stare Unitry. Spośród tych trzech najładniej brzmiały właśnie skarty. Dlaczego więc są one taki tanie, a mimo to lepsze od innych o wiele droższych ?? |
glosniki - skart stawiam. kupowalem swego czasu u nich osobiscie jak byli jeszcze w warszawie teraz przeniesli sie do wolomina ale sadze ze mozna tez u nich kupic bo jest taniej :)
maja swoja stronke w necie http://www.skart.pl/ |
hmmm...za jeden ok.120 dalbym.
Sam mam altusy 140 dalem 200 za jeden ale daaawno temu. Tak mysle bo glosnik wyglada na ciekawy. chociaz wyglada na samorobke |
Głośniki
Ilość załączników: 1
Hejka, ile może być wart głośnik o takich parametrach i co o nim myślicie ??
Moc muzyczna [W] 140 Moc znamionowa sin [W] 110 Impedancja znamionowa [Ohm] 8 Pasmo przenoszenia [Hz] 35-22000 Zwrotnica prądowa TYP trójdrożna Nachylenie charakterystyki [dB/oct.] 12/12/12 Częstotliwość podziału [Hz] 850 ; 5000 Efektywność [dB] 90 Głośnik wysokotonowy PHILIPS AD 11600 Głośnik średniotonowy STX GDM 12/60 Głośnik niskotonowy ALPHARD GDN 20/80 Wym.: szer., wys., głęb. [mm] 300x600x240 Masa 1 sztuki [kg] 11.5 Obudowa Płyta wiórowa Nóżki Gumowe Maskownica Zdejmowana Okleina PCV |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:47. |