![]() |
Cytat:
|
jak dobrze pamietam to lacznie w 3 watkach ponizej 5MB, pelny skan wykonywany jest w czasie wolnym proca, wiec nawet go nie zauwazysz - jak jeszcze mialem stara spaware bez burnproofa SAV potrafil przeskanowac mi wszystkie dyski twarde nie zawieszajac nagrywania :D a to malo ktory antywir potrafi :)
|
Cytat:
Bo nod poniżej 10 :D |
dzięki wszystkim za wypowiedzi
obawiam się że na SAV nie będzie stać mojego urzędu ;) ale NODa potestujemy natomiast produkt firmy GDATA odpada definitywnie po prostu jest z nim za dużo różnych dziwnych problemów moze jakby go konfigurować 2 dni to by to działało jakoś, ale nikt nie ma na to czasu... np. jedną z jego wad w wersji bodajrze 10 lubwcześniejszej było usuwanie całego folderu z outlooka jak znalazł w nim wirusa czyli np. zamiast usunąć zarażony e-mail lub załącznik z niego jechał po całym DBXie... |
nie tylko Ty sie na nim zawiodles ;) co prawda u mnie nic nigdy nie przepuscil, (raz - ale mial nieaktualne bazy, zreszta nie na moim kompie), ale za to pieknie potrafil zmulic kompa na max :|
po prostu zacytowales moja wypowiedz dotyczaca SAV'a piszac o NAV'ie, wiec odpisalem zeby uniknac nieporozumien - czesto ludzie slyszac Symantec mysla o Nortonie, a ta firma produkuje takze druga linie produktow - Corporate, ktore nie maja na szczescie nic wspolnego z Norton'ami |
Cytat:
|
Cytat:
SAV = Symantec AntiVirus :peace: http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=11546&stc=1 |
Znalazłem stronke z antywirami to znaczy jakieś opisy ale wszystko ładnie przedstawione:
http://www.marken.com.pl/ Mam troche głupie pytanie, co to jest ten sav? Sophos AntyVirus?- tak sie domyślam. |
Cytat:
porownywanie do NAV'a to bluznierstwo ;) |
Do zastosowań domowych dobrze spisuje się nod 32 i panda. Nie wiem czy beda tak samo pracować w sieci ale są naprawde dobre i mało obciązają system. Mks dodaje dużo gadżetów jak kupisz licencje na kilka kompów.
|
Cytat:
Ale sam NAV przepuszcza dużo wirusów i na starszych kompach dosyć obciąża sytem. |
Słyszałem ze Gdata jest calkiem dobry i w dodatku darmowy. U mnie w szkole mają licencjonowanego NAV ale prawdopodobnie przejdą na ten antywir ktory podalem powyzej, bo norton nie spelnia swoich zadan ...
|
nie wiem ile to jest kilkadziesiat - za 3000 SAV'em zabezpieczysz 20 kompow (z haczykiem - licz 150 na dzien dobry i prawie 250 za licencje), ale kazdy sklep Ci upusci przy tej ilowci licencji i to sporo, powinno dac sie dwa razy wiecej
nisko obciaza, ma mozliwosc ustawienie priorytetu skanowania, pod tym wzgledem zarypisty dodatkowo ma bdb heurystyke, lepsza niz NAV, a ze to produkt symanteca to masz pewnosc ze bazy sa zawsze aktualne i szybko sie pojawiaja aktualna jest wersja 9 oczywiscie moze dzialac samodzielnie jak i jedna z jego instalacji mozesz ustawic jako serwer i moze ona zarzadzac pozostalymi jedna instalacja moze obejmowac 180 000 serwerow, a kazdy z nich iles tam stacji roboczych, wiec do wymagan Twojej sieci to az nadto :) |
To może SAV??? Ale nie wiem ile kosztuje. Mks_vir podobno nie jest zły...
|
@pykson - na sata wystarcza...ale najlepszy chyba na wolniejsze bedzie NOD32, sam korzystam z Pandy, bo dziala prawidlowo a nie obciaza mi nic.!
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:55. |