Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   LiteOn LTR-52246S problem z nagrywaniem płyt (https://forum.cdrinfo.pl/f2/liteon-ltr-52246s-problem-nagrywaniem-plyt-41164/)

Jurak 17.10.2004 13:41

wgraj stary bios na ktorym nagrywaly sie dobrze! Zmieniales go od tak sobie? Jak dobrze nagrywa to po co zmieniac na inny! Ja rozumie ze w nowszych jest wiecej nosnikow :) ale jak palisz na emtecach to nie ma sensu zmieniac biosu

tzk 17.10.2004 10:23

Cytat:

Napisany przez grzeniu
Rozumiem ze ten alarm dotyczy 3 sztuk emtecow? A sprobowales chociaz na innych?

Jesli chodzi o mnie, to jak dotad na 3 nagrywarkach jakie mialem/mam jeszcze nigdy nie udalo mi sie dobrze nagrac emteca.

3-ch jednak kolejnych, dalej nieprobowalem bo szkoda mi bylo plyt
ja na emtec'ach nagrywam na tej nagrywarce od dawna i problemow nigdy nie bylo,
w kazdym razie wgralem jeszcze raz firmware i kolejny emtec poszedl

tzk 17.10.2004 10:20

Cytat:

Napisany przez Bartez
Jaki błąd?

niestety nie zrzucilem logu, w kazdym razie pojawilo sie ze nagranie plyty nie powiodlo sie, jednak to z pewnoscia niewiele pomoze

grzeniu 16.10.2004 21:59

Cytat:

Napisany przez tzk
Emtec stary Basf kosztuje ok. 1zł (majątek to to nie jest jednak nie 40 gr :-) ), używam te płytki już dosc długo i nigdy nie było z nimi problemów,

Rozumiem ze ten alarm dotyczy 3 sztuk emtecow? A sprobowales chociaz na innych?

Jesli chodzi o mnie, to jak dotad na 3 nagrywarkach jakie mialem/mam jeszcze nigdy nie udalo mi sie dobrze nagrac emteca. Tlumacze to sobie pechem, ale nigdy w zyciu juz emteca nie kupie chocby kosztowaly po 10gr.

Bartez 16.10.2004 14:41

Cytat:

Napisany przez tzk
próbowałem dziś nagrać płytkę i chwile po rozpoczęciu nagrywania płytki CDR (Emtec) wyleciał w Nero bład zapisu i na dwoch kolejnych płytach to samo (błąd wyleciał w innym miejscu), co ciekawe płytki CDRW nagrywa bez problemu
nagrywarka ma wgrany najnowszy bios jest podpieta na tej samej tasmie co LiteOn SOHW-1633S (slave)
czy to juz nagrywarka siada, czy problem leży gdzie indziej,

zainstalowany system to WinXP SP2, Nero 6.3.1.25

z gory dzieki za pomoc
tzk

Jaki błąd?

tzk 14.10.2004 09:49

Cytat:

Napisany przez Neo
bo trzeba uzywac troszke drozsze plytki niz te po 40 groszy od sztuki ;)

Emtec stary Basf kosztuje ok. 1zł (majątek to to nie jest jednak nie 40 gr :-) ), używam te płytki już dosc długo i nigdy nie było z nimi problemów,

Neo 13.10.2004 22:57

bo trzeba uzywac troszke drozsze plytki niz te po 40 groszy od sztuki ;)

tzk 13.10.2004 20:09

LiteOn LTR-52246S problem z nagrywaniem płyt

próbowałem dziś nagrać płytkę i chwile po rozpoczęciu nagrywania płytki CDR (Emtec) wyleciał w Nero bład zapisu i na dwoch kolejnych płytach to samo (błąd wyleciał w innym miejscu), co ciekawe płytki CDRW nagrywa bez problemu
nagrywarka ma wgrany najnowszy bios jest podpieta na tej samej tasmie co LiteOn SOHW-1633S (slave)
czy to juz nagrywarka siada, czy problem leży gdzie indziej,

zainstalowany system to WinXP SP2, Nero 6.3.1.25

z gory dzieki za pomoc
tzk

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:29.