![]() |
problem lite-on z dvd-rom
ostatnio mam problemy z otwarzaniem filmów na dvdrom - wkladam do napedu (liteon 832S) i tylko slysze jekies stukanie mechanizmu :( a plyty nie mozna zaczytać. musze dodac ze problem jest z kilkoma plytami - reszte czyta dobrze(cd, dvd-rom, dvd-r i dvd+r).
czy ktos ma jakies sugestie co moze byc grane. |
Witam,
kupiłem kiedyś pare setek płyt cd-r benq. Co druga paczka była tak zapakowana w folię termokurczliwą, że płyty się odkształciły i po włożeniu do napędu: startował i było słychać stuki lub przy mocno wygiętej nie startował :\ pozdr. |
Cytat:
To nielegalne kopie :pirat: <=^_^ :czar: |
Cytat:
plyty wygladaja dobrze - bez odksztalcen oraz przebarwien |
kumpel ma problem dvd rom nie czyta mu wypalonych filmow na dvd
|
Cytat:
Jakie płyty? Producent, marka, +/- ? ? ? Czym wypalonych? Jaki kumpel? :O ^_^ |
co do plyt to sa tloczone - nie nagrywane , w odtwarzaczu kina domowego mozna je odczytac
chcialem sobie obejrzec na kompie a tu klops :smutny: zachowuje sie jakby to byla czysta plyta :smutny: a sprzet to lite-on 832s |
Cytat:
Jeżeli nie czyta ci tłoczonych - to zanieś do serwisu Daj im jedna taką - niech sprawdzą :taktak: A potem już tylko trochę czekania :czas: I świeżutki, pachnący sprzęcik w domku :> :czar: |
liteony maja problemy z tłoczonymi płytami.Próbuj zmienić biosa.
|
Cytat:
naprawde ??? :wow: to moj jest jakis chyba wybrakowany :klnie: o dziwo czyta nawet tarcze do pil (nie mylic z piciem :piwo: - tego mu nie daje bo robi zeby na plytkach w kProbe) :haha: |
nie czyta przegrywanych plyt.to jest DVD ROM LG DRD8160B.nagrywalem na MEDIASTORE DVD+R 1-4 speed.wypalilem DVD decrypter.
|
Cytat:
|
gdzies podobno jest strona z ktorej mozna sie dowiedziec jaki dvd rom jakie preferuje nosniki?czy to moze zmienic bios w LG
|
Cytat:
Cytat:
To mój też jakiś ewenement! :D :czar: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:40. |