![]() |
Grundig - GDP 3300 i brak napisów
Od wczoraj jestem posiadaczem stacjonarnego dvd Grundig - GDP 3300, mój problem jest następujący. Jako ze jest to dvd z funkcja divX, pierwsze co zrobilem to odrazu wrzucilem plytke z filmem, wszystko chodzi ladnie, pięknie tylko nie moge odtworzyć napisów. Na cd są one zapisane w .txt. Na jaki format mam zamienić napisy aby byly obsługiwane przez moje dvd (dodam ze w instrukcji nie jest napisane) i jakiego programu użyć prosil bym ładnie o link jesli mozna i krótka instrukcje, jako że jest to moje pierwsze zetkniecie z DVD.
|
Cytat:
|
Cytat:
no nie przesadzaj moga byc w formacie *.chgw |
Cytat:
Ale nie muszą? :D :mruga: |
ale tak na serio to pozamieniaj w SubtitleWorkshop na rozne formaty, nagraj na cd-rw, wrzuc i testuj
TU :czytaj: |
|
|
|
:\
A ja stawiam na remis No i virtualne :piwo: dla nas I prawdziwe :piwo: kazdemu z osobna |
Cytat:
:czar: |
i kolejny nurtujacy uzytkownikow problem rozwiazany
:piwo: for everyone |
Thanx za odpowidzi przy okazji udalo mi sie znalesc info o pozostalych formatach GRUNDIG XENARO GDP 3300 czyta napisy z plików :
- MicroDVD - SAMI Captioning - SubRip - SubViewer 2.0 Teraz pozostalo pytanie jak zrobic aby napisy byly bardziej widoczne, gdzyz sa zolte (bez obramowania) i w co jasniejszych scenach praktycznie ich nie widac, moze jakies sugestie?? Ogolnie filmy divX odczytuje bardzo ladnie jestem zadowolony (jedyny misnus to te napisy i brak polskich znakow). Dziekuje wszystkim za odpowiedzi i za linki :) Pozdrowienia |
no problemo :spoko:
ale jak te napisy przerobic na widoczne to nie wiem :smutny: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:43. |