Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray (https://forum.cdrinfo.pl/f11/)
-   -   Colin McRae Rally 2005 - zabezpieczenie (https://forum.cdrinfo.pl/f11/colin-mcrae-rally-2005-zabezpieczenie-41205/)

czary2mary 26.02.2011 22:07

Jak pamięć mnie nie myli to tam było StarForce 3.4xxx

DejaVu 26.02.2011 21:53

Dają tu medale za wykopaliska :D Grę mam już kilka lat-i nigdy w nią nie grałem,dlatego że nie można padem(chyba,jeśli pamięć mnie nie myli)nie mam pada więc nie sprawdzę.Na pewnym forum była właśnie o tej grze mowa i o zabezpieczeniu FADE :wow: z ciekawości więc sprawdziłem-u mnie jest StarForce 3.04(Alcohol. IdScaner nic nie wykrywa)obraz zrobiłem z profilem StarForce-działa :taktak: ale grafika odpycha ;) Ukończyłem pierwszą karierę na ostatniej pozycji :( i nie zakwalifikowałem się dalej :sciana:

milek 12.11.2004 19:26

Ilość załączników: 1
mam oryginal i dzis bede go katowal czym popadnie.... pzdr.

KaPi 03.11.2004 18:14

Cytat:

Napisany przez mateusz_se
Niebawem chyba kupię ową grę... oczywiście oryginał ;) i dlatego tak myślę jak można by zrobić obraz płytki.... A może jakaś emulacja... Jaki profil wybrać??

A czytałeś w ogóle odpowiedzi w tym temacie? NIE DA SIĘ ICH SKOPIOWAĆ, ŻEBY POPRAWNIE DZIAŁAŁY!!!

mateusz_se 02.11.2004 23:45

Niebawem chyba kupię ową grę... oczywiście oryginał ;) i dlatego tak myślę jak można by zrobić obraz płytki.... A może jakaś emulacja... Jaki profil wybrać??

mateusz_se 28.10.2004 21:38

Tutaj mowa o najnowszym Colinie 2005, a nie o 03.... z pewnością nie jest to te samo zabezpieczenie

KaPi 28.10.2004 18:28

Ale jednak posiadam kopię Colina McRae Rally 3 z oryginału, a podobno ma ona zabezpieczenie FADE. I gra chodziła mi bezproblemowo pół roku, po czym ją odinstalowałem. Czy któreś nagrywarki potrafią zrobić taką kopię? A może trzeba specjalny program?

mateusz_se 26.10.2004 22:16

Czyli nici z kopi??

SpeedMaStEr 24.10.2004 00:12

Cytat:

Napisany przez DJ HACKER
To w najnowszym colinie można strzelać? :wow: Szkoda, że ten kursor mi będzie umykał..

Można strzelać i owszem........z opony...i tłumika...

Mich@ł 23.10.2004 22:36

Cytat:

Napisany przez Dj_M@łpa
To Prawda Gra Bedzie Chodzic Jakis Tydzien A Poten Np Klikniesz SzczaŁ I Kursor Zacznie Szalec Serio Nie Ma Jeszcze Nic Zeby To Odbezpieczyc :/

To w najnowszym colinie można strzelać? :wow: Szkoda, że ten kursor mi będzie umykał...;)

Po co się powtarasz? Przecież już podałem linka do opisu FADE`a;)

Dj_M@łpa 23.10.2004 20:32

To Prawda Gra Bedzie Chodzic Jakis Tydzien A Poten Np Klikniesz SzczaŁ I Kursor Zacznie Szalec Serio Nie Ma Jeszcze Nic Zeby To Odbezpieczyc :/

wolf 20.10.2004 19:53

Link tutaj : http://www.makeabackup.com/database-screen-1038.html

VLuka 20.10.2004 17:12

Cytat:

Napisany przez KaPi
Witam!
Chciałbym spytać czy Colin McRae Rally 2005 posiada jakieś zabezpieczenia.

Ma, StarForce.

KaPi 15.10.2004 13:52

Czytałem ((

Chcę wiedzieć jak przegrać taką płytkę np. żeby sobie zrobić kopię zapasową. A może wystarczy patch-no cd? Czy wtedy też się zacznie destrukcja?

Maciej 14.10.2004 23:25

Cytat:

Napisany przez KaPi
A na czym to polega? I skąd program wie, że dana wersja gry jest piratem a nie oryginałem? Pomóżcie, bo chcę to sobie skopiować! A nie można korzystać z obrazów płyt? W ogóle dajcie jakiekolwiek polskie artykuły o tym jak się tego pozbyć!

No przecież DJ Hacker podał linka...ehhhh.

Cytat:

"Fade korzysta z systemu korekcji błędów wykorzystywanego przez komputery podczas czytania zarysowanych płyt. Programy zabezpieczone Fade'm będą miały zapisane fragmenty kodu nadzorującego, który będzie wyglądał jak zarysowania płyt. "Nieprawdziwe rysy" zostaną ułożone w logiczny wzór, którego będzie poszukiwał sterujący grą program (game's master program).

Jeżeli program sterujący grą odkryje te zarysowania na płycie, gra będzie działać bez zarzutu. Jednak w przypadku kopiowania płyt, system korekcji automatycznie "usunie" nieprawdziwe zarysowania. Wtedy podczas odtwarzanie gry, program zarządzający nią nie znajdzie poszukiwanych rys i zidentyfikuje płytę jako nielegalną kopię. W takim wypadku Fade zacznie stopniowo zmniejszać funkcjonalność nielegalnej kopii, uniemożliwiając w końcu dalszą rozgrywkę."

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:30.