![]() |
Hmm niestety nie mam mozliwosci jechac na gielde a mieszkam w malym miasteczku ... chyba ze ktos z Was czesto jezdzi na gielde to by mi kupil i wyslal do mnie za pobraniem ... ma ktos taka mozliwosc ?
|
Cytat:
Czy wspomnialem, ze na gieldzie, masz szanse kupic taki sam dysk z uszkodzeniem mechanicznym, za ok. 25 zlp.??? I masz dwa dyski sprawne natychmiast. Albo jak wspomniales - wysylaj. Koszty takie same. No ino gwarancja , moze - nie koniecznie - dluzsza. |
Właśnie kupiłem dysk Seagate 80GB identyczny i po podmianie eletroniki dysk dziala normalnie !! Teraz czeka mnie tylko backup danych i wysylka do Holandii.... zeby tylko uwzglednili gwarancje :) ;)
|
Cytat:
|
Jeszcze jedno pytanko chlopaki ... Jaki rozmiar ma ten TORX przy dyskach? 8 ?
|
Witam wszystkich:) Osobiście znam rosola juz od dawna. Widziałem jego spalony HDD ;( po tym co zobaczylem mogę powiedzieć jedno!! Uważam ze takie uszkodzenia powstają na skutek nie dopatrzenia ze strony producenta w tym przypadku znanej i cenionej firmy Seagate, która w tym modelu dysku nie zabezpieczyła elementów elektronicznych, lecz pozostawiła je ***8222;GOŁE***8221; !!!!!!!!!! A to właśnie przyczyniło się do powstania całego poważnego problemu jak i kosztów związanych z nim !!!!!!.
Kilka latek temu miałem podobny przypadek z dyskiem Samsunga 30GB 5400 ***8211; poszedł i cale dane razem z nim ;( (dysk miał wtedy ok. 4 ***8211; 5 tygodni!!!!!!!!!!!! )Wszystko tak jak u mojego kumpla bylo nie zabezpieczone :( nie odzyskiwalem danych bo mi na nich nie zalerzalo gwarancja pomogla i w sklepie wymienili ( za doplata :)) na Seagate 30GB 7200 ktory jest wydajniejszy a najwazniejsze ze jest zabezpieczony i chodzi do dzis dnia :):):):) |
Cytat:
|
Cytat:
to tez moze nie wystarczyc kupienie modelu o tej samej pojemnosci ... |
1. Dzieki yahol ze sprawdziles, reputka juz leci
2. Chyba zamienie elektronike. Kupie sobie nowy identyczny dysk, zamienie na chwile elektronike aby tylko zgrac dane i wysle dysk do Holandii zeby wymienili |
1. Nikt z "wielkiej 4" nie przyznaje sie do tego dysku.
2.Elektronike wymienia sie bez lutownicy. 3.Wymiana dysku u producenta to koszt wysylki. |
Hmm a do czego ta lutownica?
Zalatwilem sobie uszkodzony dysk tez seagate 8GB i jak odkrecilem elektronike to nie byla ona niczym lutowana tylko "lezala" sobie na stykach. |
Cytat:
|
Korzystałem z RMA. Trwa to około 2 tygodni, wysyłać trzeba do Holandii. Przesyłka 30-40 zł. Jeśli będziesz korzystał wysyłaj jako list a nie paczkę (mniejsze koszty). Odsłają na swój koszt, chyba że nie uwzględnią gwarancji.
|
Czy ktos podmienial juz tak elektronike? Chyba wlasnie sprobuje podmienic, tylko czy to bedzie dzialac na 100% ??
Patrzylem wlasnie na stronie seagate'a o tej wymianie dyskow. Czy ktos wymienial juz w ten sposob dysk? Ile to trwa? Ile kosztuje wysylka ? |
firma data max recovery data lost
odzyskiwanie danych www.data-max.pl emilek: serwis@data-max.pl tel (22) 423-59-57 lub 0-600-381-790 cos takiego wpadlo mi dzisiaj w rece :D |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:09. |