![]() |
Przeładowywanie explorer.exe
heh, hilfeeee
Ja już nie mam pomysłów. Nowy komp... czysty system... NAV2005 nic nie pokazuje... Spybot nic nie pokazuje.... a co jakiś czas przeładowuje się explorer... od tac, sam z siebie :/ ... a to strasznie jest denerwujące, gdy coś sobie robię a tu cały windows sobie sam robi "refresh" i połowę programów z autoruna wywala :/ aghhhh |
przetestuj pamieci
przeladuj system (puki go za mocno nie poustawiasz - bo wtedy to nie bedzie ci sie chcialo) zobacz w dzienniku zdarzen czy cos nie zostawia sladow w momencie przeladowywania (podaje jako ostatnia ewentualnosc bo malo prawdopodobne zeby dziennik zdarzen cos sensownego wychwycil) |
Cytat:
|
@nimal -
Pamięci po sprawdzeniu moim szybkim sposobem są dobre. W dr.watson coś takiego pokazuje: Wystąpił wyjątek aplikacji: Apl: C:\WINDOWS\Explorer.EXE (pid=1224) Kiedy: 2004-10-04 @ 15:15:54.296 Numer wyjątku: 80000007 lub Wystąpił wyjątek aplikacji: Apl: C:\WINDOWS\explorer.exe (pid=2288) Kiedy: 2004-10-04 @ 15:29:02.218 Numer wyjątku: c0000005 (naruszenie praw dostępu) @memorando - Tylko czym? Mam sp1 oraz łatki tylko na największe robaki... Zresztą i tak wiadomo, że tego windows-shita nie da rady do końca załatać ;) |
moze masz smieci:
http://support.microsoft.com/?kbid=811270 napewno nie jestes odosobniony w tym problemie, ale ja tego jezyka nie trawie, moze Tobie lepiej pojdzie (po ang nie znalazlem :( ) http://www.slo-tech.com/script/forum...24&mesto=konec a co do pamieci - zrob pelnego memtesta jeseli to wyzej nie pomoze - trwa to kilka godzin (proponuje na noc zostawic) - test uruchamiany z dyskietki, wychwyci wszystkie bledy kosci |
Cytat:
..aha, i przed restartowaniem się explorera nie wyskakują żadne komunikaty :/ A co do pamięci to sprawdzę jak wrócę i dam znać. |
Czy na "czystym" Windowsie też to się pojawia? Czy jak poinstalujesz aplikacje?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Dla mnie temat skończony. Pozdrawiam, |
@memorando tez mam skaner musteka i nie mam problemow z sp2 :|
|
Cytat: