![]() |
Problem z 1213S@1633S
Wgrałem do swojej 1213 biosik od chłopaków z codeguys zmodyfikowany przez nich biosik do 1633 i mam problem. Spawara nie pali mi plyt dvd tzn. zepsułem już 2 verbatimy dvd-r *4 i platinium dvd-r *4 i nie wiem dlaczego. Przedtem na 1213 płytki te nagrywały się bez problemu a teraz przy 3% wyświetla w nero komunikat" "brak połączenia z nagrywarką" i płytka idzie do śmieci. Bios wgrał się dobrze - napęd jest widziany jako 1633. Co robić?
|
1. czy bios od codekow potraktowales omnipatcherem i ktorym ??
2. litki nie przepadaja za "minusami", nie twierdze ze pala je zle, ale wola plusy 3. jak omni nic nie dalo to wrocic do 1213 |
jak wrócić do 1213? nie zrobiłem kopii eepromu. Proszę o opis postępowania
|
nie zmieniales epromu !!!!!!!!!!
tylko zmieniles firmware !!!!!!!!! wejdz na strone codekow i wgraj bios od 1213 scrackowany jakis starszy z tej paczki http://codeguys.rpc1.org/firmwares/s...TS0C.stock.rar i pozniej oryginalny ze strony litka http://www.liteonit.com/ODD/English/...del=SHOW-1213S i masz znow oryginalne 1213 |
Dzięki za szybką odpowiedź. Będę próbował tak jak opisałeś.
Acha po zainstalowaniu biosa od 1633 w menadzerze urządzeń zmieniło misię UDMA 2 na UDMA 4. Dlaczego? Może to jest powodem że na nowym biosie nie nagrywa? |
bo 1633 dziala na udma66 czyli udma4 - tak ma byc i napewno nie z tego powodu ci nie nagrywa
pozostale dzialaja w wiekszosci na udma2 |
;) liteony to wiocha.na servis. wymiń na lg pioneer
|
Cytat:
|
Cytat:
Kolega icemac ma rację Litki lepiej palą DVD+R . |
Cytat:
Aha zapomniałem dodać też mam Liteona. :) |
Cytat:
chyba masz proble ze soba bo twoje wypowiedzi sa bardzo inteligentne twoje wypowiedzi niektorych (wiekszosc) osob wku**iaja wiec zaprzestan ich |
Cytat:
Cytat:
Przecież to takie inteligentne... Taki... powiew świeżości... Tyle wnoszą... A ta rozbudowana argumentacja... Wiecie, co? Mi się wydaje jednak, że ten "non1.0" to jest taki ukryty fan LITEONÓW :haha: Tak naprawdę chciałby jednego, ale w**rwia go to, że mamusia akurat jak była w supermarkecie, to włożyła do koszyka LG'ka :rotfl: ..i nie ma z kim bidulek pogadać :glaszcze: A my go tu bananujemy :banan3: |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
A na dodatek właśnie mocuję sie z BIOSami... Właśnie wgrałem ten 1213@1633 od Kowanskiego, a potem z Memorexa F-16 BWSE, niestety chyba bez modyfikacji epromu się nie obejdzie, bo po wgraniu tego drugiego dioda mruga jak szalona non stop nawet przy otwartej tacce. :smutny: A może ktoś ma na to lekarstwo? Powinienem spróbować tych BIOSików Codeguys? |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:43. |