![]() |
Problem z wypaleniem muzy :(
Witam,
dzi¶ zakupiłem moj± pierwsz± nagrywarkę - Lite Ona 52x32x52. Jako, że zupełnie się na nagrywarkach nie znam (jeszcze ;) ) proszę Was o pomoc. Chciałem wypalić sobie płytkę z muzyk±. Ustawiłem prędko¶ć na x52 no i wieża nie chce jej czytać. Poczytałem trochę na forum i przeczytałem, że 52 to troche przesadzona predkosc :) Wiec wypalilem sobie jeszcze raz, ale tym razem x16. No i... to samo ;( Wieża nie chce nic czytać :( Aha, dodam jeszcze, że komputer czyta i jedn± i drug± płytę (i tę x16 jak i x52). Płytki na których nagrywam to zielone Datexy max. 52. Zmarnowalem juz 2 i wiecej nei chce, wiec prosze pomozcie ! A jesli byl juz taki temat (ja znalazlem tylko o tym, zeby muze wypalac x16) to podajcie link. Pozdrawiam |
Jakim programem nagrywasz i jak?
Niepowiedziane że płyty s± zmarnowane, możliwe że wieża jest wybredna nie czyta płyt wypalanych. Sprawdż na innym stacjonarnym odtwarzaczu CD. Można próbować na lepszych płytkach i nagrywać z x8-x12. |
Jakim programem wypalasz plyty cd-audio? czy to sa obrazy plyt cd-audio czy sa one recznie robione? Polecam program Exact Audio Copy zarówno do zgrywania do mp3 jak i przegrywania plyt audio oraz do tworzenia wlasnych plyt audio. Tylko nie nagrywaj predkoscia wieksza niz 24x - u mnie ten program przy predkosci 32x wywala bł±d...
|
Cytat:
|
A czy przypadkiem nie nagrywasz wavów i datacd??
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:51. |