![]() |
IrDA i SE T630
kupilem irde na USB - dokladnie ta: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=32294256 ...
zainstalowalem sterowniki z plytki, handset managera itd., nastepnie skonfigurowalem ustawienia w biosie: IrDa Hi, Lo Half i reszta standardowo, jednak nic nie wykrywa.. w T630 oczywiscie wlaczam "podczerwien". Handset manager ciagle wywala "trying to connect to handset" i taki napis ciagle... po nacisnieciu PPM > Wyslij plik > Pobliski komputer - wywala blad prosze o pomoc pozdro ;) |
widzialem twoj opis na GG, tam pomyslalem, ze sie kroi nowy topic :P
|
skoro masz taką opcje ( PPM > Wyslij plik > Pobliski komputer) to T630 jest wykrywany
A wogole w menedzerze zadan wykrywa irDE? Kumpel mial taki problem ze Irda wykrywala sie w winxp, instalowala ale sterowniki xp`ka nie chodzily, pomoglo zainstalowanie sterownikow od windowsa98 z jakiejs strony |
Cytat:
Urzadzenia podczerwieni: Mobile Action MA-620 USB Infrared Adapter Wbudowane urzadzenie portu podczerwieni i kicha :( @spock no co :P pomyslalem sobie, ze jakas madra glowa na pewno mi pomoze :) |
Masz tą podczerwień ustawioną na COM5?
|
Cytat:
|
mam pomysl, ma ktos moze program do robienia screenow z BIOS'u? porobilbym jakie tam sa opcje, bo sam dokladnie nie wiem co poustawiac :).
pozdro ;) |
Cytat:
|
spróbuj tutaj: http://www.klubin.hrleon.com/gsm/programy.php3
są tam stery usb->irda, irda->com. |
Cytat:
W menadżerze zadań masz: Mobile Action MA-620 USB Infrared Adapter to wejdź w właściwości tego urządzenia i sprawdź jaki jest port :taktak: Jak jest COM3 to przestaw na COM5 i powinno smigać :D |
wogóle jak masz to dobrze zainstalowane (sterowniki + ustawienia w biosie) to po przystawieniu telefonu w okolice podczerwieni powinno go wykryć w windowsie... np. jako urzadzenie modemowe i wtedy jest na jakims komie, bo większość komórek teraz ma właśnie wbudowane modemy hscsd/gprs i za ich pomocą możesz sobie forum poczytać ;)
|
Cytat:
pozdro ;) |
Juz sobie poradzilem z nia :)
pozdro ;) |
Cytat:
|
Cytat:
Ale najpewniej to sprzedal ja na Allegro :D:D:D Albo wywalil :) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:30. |