![]() |
Właśnie,że sprzętowo u mnie ni działą.Korzystamz programu TVTOOLS i nic...Włączyłem tam opcję macrovision off.i nic.Obraz cały czas skacze....Proszę o pomoc.Mam kartę GF FX 5700 na NVidii...
|
juz ci pisalem jak - sprzetowo :) / programowo nie wiem :( a sprzetowo dziala :D
|
Kto mi podpowie jak zdjąć zabezpiecznie FOTA płyty DVD?
|
Richi, jak zdjąć te zabezpiecznie FOTA bo może odtworzę ten film w komputerowym DVD nagrywając na kasetę video ale nie mogę bo pojawiają się zakłucenia jak nagrywa... Żeby można było programowo jakoś zdjąć te blokady z oryginalnej płyty.Używałem programu TVTools(usuwa Macrovision)ale nieporadził sobie ani z FOTA ani z MACROVISION...kto poradzi?
|
Cytat:
|
Ale ale - przecież nie wolno przegywać filmów a prawa autorskie i takie tam sprawy:jezyk:
|
Decrypter zachowuje się identycznie niezależnie od liczby warstw chociaż nie wiem co zrobi jak ich będzie tak z 5 może:>
@Turboni a jak tak robiłem i działało cacy. Muszę tylko przy okazji sprawdzić czy filmek był z fotą bo nie jestem pewnien (ale chyba był). |
Cytat:
|
Ok.Ale jak przegrać dane DVD na dysk twardy jak płyta oryginalna jest nagrana druwarstwowo?Czy wtedy jest w ogóle możliwe zripowanie filmu z dvd?
|
przewaznie sa 2 zabezpieczenia na plycie macrovision i programem fota i to przez ten program fota nie idzie macrovision bez problemu usuniesz
|
Cytat:
Co do sposobu z tvtool to potwierdzam - w czasach gdy miałem geforce 265 z tvout ten sposób działał na 100%. Ale swoją drogą to ciekawe czyżby taki bug w dvddecrypter?? |
A czy ten odtwarzacz to stacjonarny czy w kompie? Jeśli komputerowy to potrzebny jest jedynie program co się TvTool zowie, a w nim mamy małego ptaszka ;) do odchaczenia o nazwie "Wyłącz Macrovision" ew. "Macrovision Off" i już. Bynajmniej u mnie tak działa.
PS. Działa na kartach nVidii. |
tak ja podaliscie robilem i u mnie bylo lipa :(
|
pykson oczywiście, że tak można ale mogą się pojawić 2 problemy:
1. brak palnika dvd (nie wiemy czy Sabcio ma) 2. płyta źródłowa może mieć np. 8 GB więc trzeba by zrobić trancoding co może dać gorsze jakościowo efekty niż wypluwanie z karty (zakładając, że karta daje ładny ,czysty sygnał) |
ocobiega dobrze radzi, ale mozna jeszcze prosciej - dvddecrypter zgrywa na dysk a potem to nagrac znowu na plytke (bedzie juz bez zabezpieczen) i z tej przegranej plytki na video puscic - nie trza podpinac kompa do TV i jakosc powinna byc nieco lepsza niz przez karte graf. w kompie
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:43. |