Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Jak przegrać zabezpieczony film DVD na kasetę video? (https://forum.cdrinfo.pl/f15/jak-przegrac-zabezpieczony-film-dvd-kasete-video-41325/)

Sabcio 31.10.2004 01:26

Właśnie,że sprzętowo u mnie ni działą.Korzystamz programu TVTOOLS i nic...Włączyłem tam opcję macrovision off.i nic.Obraz cały czas skacze....Proszę o pomoc.Mam kartę GF FX 5700 na NVidii...

Turboni 31.10.2004 01:21

juz ci pisalem jak - sprzetowo :) / programowo nie wiem :( a sprzetowo dziala :D

Sabcio 31.10.2004 00:30

Kto mi podpowie jak zdjąć zabezpiecznie FOTA płyty DVD?

Sabcio 29.10.2004 11:38

Richi, jak zdjąć te zabezpiecznie FOTA bo może odtworzę ten film w komputerowym DVD nagrywając na kasetę video ale nie mogę bo pojawiają się zakłucenia jak nagrywa... Żeby można było programowo jakoś zdjąć te blokady z oryginalnej płyty.Używałem programu TVTools(usuwa Macrovision)ale nieporadził sobie ani z FOTA ani z MACROVISION...kto poradzi?

ocobiega 29.10.2004 11:01

Cytat:

Napisany przez richi
Ale ale - przecież nie wolno przegywać filmów a prawa autorskie i takie tam sprawy:jezyk:

Przecież nikt tu nie przegrywa filmów - rozważamy problem czysto teoretycznie :)

richi 29.10.2004 10:51

Ale ale - przecież nie wolno przegywać filmów a prawa autorskie i takie tam sprawy:jezyk:

richi 29.10.2004 10:50

Decrypter zachowuje się identycznie niezależnie od liczby warstw chociaż nie wiem co zrobi jak ich będzie tak z 5 może:>
@Turboni a jak tak robiłem i działało cacy. Muszę tylko przy okazji sprawdzić czy filmek był z fotą bo nie jestem pewnien (ale chyba był).

ocobiega 29.10.2004 09:49

Cytat:

Napisany przez Sabcio
Ok.Ale jak przegrać dane DVD na dysk twardy jak płyta oryginalna jest nagrana druwarstwowo?jak wtedy ten decrypter się zachowuje?

Normalnie nie robi mu różnicy czy płyta jest jedno czy dwuwarstwowa

Sabcio 29.10.2004 09:42

Ok.Ale jak przegrać dane DVD na dysk twardy jak płyta oryginalna jest nagrana druwarstwowo?Czy wtedy jest w ogóle możliwe zripowanie filmu z dvd?

Turboni 18.10.2004 14:44

przewaznie sa 2 zabezpieczenia na plycie macrovision i programem fota i to przez ten program fota nie idzie macrovision bez problemu usuniesz

ocobiega 18.10.2004 14:41

Cytat:

Napisany przez Turboni
tak ja podaliscie robilem i u mnie bylo lipa :(

Hmm dziwne, szczerze mówiąc nie sprawdzałem tego sposobu ale było dla mnie oczywiste że remove macrovision protection właśnie tak działa.

Co do sposobu z tvtool to potwierdzam - w czasach gdy miałem geforce 265 z tvout ten sposób działał na 100%.

Ale swoją drogą to ciekawe czyżby taki bug w dvddecrypter??

rafakow 18.10.2004 10:10

A czy ten odtwarzacz to stacjonarny czy w kompie? Jeśli komputerowy to potrzebny jest jedynie program co się TvTool zowie, a w nim mamy małego ptaszka ;) do odchaczenia o nazwie "Wyłącz Macrovision" ew. "Macrovision Off" i już. Bynajmniej u mnie tak działa.
PS. Działa na kartach nVidii.

Turboni 17.10.2004 23:58

tak ja podaliscie robilem i u mnie bylo lipa :(

ocobiega 17.10.2004 20:31

pykson oczywiście, że tak można ale mogą się pojawić 2 problemy:
1. brak palnika dvd (nie wiemy czy Sabcio ma)
2. płyta źródłowa może mieć np. 8 GB więc trzeba by zrobić trancoding co może dać gorsze jakościowo efekty niż wypluwanie z karty (zakładając, że karta daje ładny ,czysty sygnał)

pykson 17.10.2004 20:18

ocobiega dobrze radzi, ale mozna jeszcze prosciej - dvddecrypter zgrywa na dysk a potem to nagrac znowu na plytke (bedzie juz bez zabezpieczen) i z tej przegranej plytki na video puscic - nie trza podpinac kompa do TV i jakosc powinna byc nieco lepsza niz przez karte graf. w kompie

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:43.