![]() |
oki kazdej rady sprobuje :)
|
Cytat:
Każda usługa ma okreslony port ... nie ma tu słowa "musi" (są wyjątki) ale jest "wypadałoby". |
a tak a to czemu??
|
Cytat:
Ale proponuje zmienić przyzwyczajenia :) i wpisac porty które wyżej napisałem ... no chyba, że jesteś w sieci lokalnej. |
wlasnie ze chodzi na 80:) i tu jest tech chaczyk:)nie wiem czemu ale ciagle daje 80 od kad mam emula to jest na 80!!stare przyzwyczajenia :)
|
Monitorowanie 80-tki to bym zostawił włączone ... i tak u Ciebie eMule chyba na nim nie chodzi - domyslne porty do muła to 4662 i 4672... chyba, że u Cie jest inaczej ;)
|
poiom domyslny jest wlonczony, mul ma zawsze dostep ale wylonczylem port 80 jako monitorowany bo byl wlonczony i zobaczymy po nocce czy cos to dalo jak nie to rezygnuje z 2005 i wracam do 2004!:)ale z tego co patrze teraz na mula to ozyl ale to moze byc tymczasowe!! oby nie! thx MacGyver !!za pomysly jak sie nie uda to i tak masz u mnie plusa wielkiego i :piwo:
|
Niewiem jak to wygląda w 2005 (ja używam 2003) ale wejdz w ustawienia Zapory Osobistej -> zakładka "Zapora osobista" i wybierz Poziom domyślny. Ewentualnie jeszcze zakładka "Nadzór nad programami" i tam na liscie znajdz eMule i daj mu na Zezwalaj
...::Update::... hmm, a może Microsoft pocichu dogadał się z Symantec'kiem i NIS 2005 spowalnia ruch na niektórych portach ??? |
wlasnie nie mam zainstalowanego sp2 bo to chlam:) a wylonczyc go to raczej nie bo mam neo ostatnio jak go wylonczylem to byl potem format c. moze jakas inna sugestia?
|
Wyłacz NIS'a no moment i zobacz czy jest tak samo...
Może masz zainstalowanego SP2 do WinXP... |
pytanie odnosnie NIS 2005 pl
Mam takie pytanie czy po instalacji go zauwazyliscie spadam wydajnosci mulka poprzez dluzszy czas znajdywania zrodel ,czy tez ograniczenie Dl/UL !! dodam ze sciagam tyle ile trzeba plikow czyli ok 15-20 bardzo popularnych
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:08. |