Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Problem z LiteOn! HELP (https://forum.cdrinfo.pl/f15/problem-liteon-help-41333/)

Morris 19.10.2004 01:14

Cytat:

Napisany przez siwy_mw
a ja mam Litka 1213s@1633s i pali wszystko co mu sie podsunie pod tacke aczkolwiek preferuje Verbatimy (+) :)

A jaki masz BIOS i EEPROM?

siwy_mw 18.10.2004 23:01

Cytat:

Napisany przez Kolumb.K
Mam litka 411 przerobionego na 811. Nagrywajac plytki firmowe tj. verbatim, TDK plus nie mam z nimi zadnego problemu. W stacjonarnym dvd tez smykaja.
Moja rada: tylko firmowe nosniki.
Litek 411 na niefirmowe plytki jest do bani, po wypaleniu sam ich nie potrafi odczytac - szkoda kasy i nerwow. Zamiast wyrzucac tanie plytki do kosza kup ich troche mniej, ale verbatim.
Pozdrawiam

a ja mam Litka 1213s@1633s i pali wszystko co mu sie podsunie pod tacke aczkolwiek preferuje Verbatimy (+) :)

Kolumb.K 18.10.2004 15:02

Turboni ma racje, pomimo ze mam litka stwierdzam ze to kila i szkoda generalnie sie nad tym rozpisywac.
Amen

Turboni 18.10.2004 14:40

Cytat:

Napisany przez cavmen
ja miałem litka 411 i to chyba największy syf jaki wypóścili ne rynek, obecnie kupiłem Pioniera 108 ,a litek nawet i verbatimy pierdzielił,sprawdz płyty Proformance wypalał dobrze na 25 spierdzielił tylko od 2 do 5.jeszcze Esperance trawił i ostatnio Media Story
najlepszym wyjściem to wywal to gówno z kompa ja sie też narozpisywałem na tym forum z tym samym problemem,

ale bardzo sie z tym twoim problemem rozpisales cale 2 posty :>
a jak nagrywasz na plytkach ktore sa gowno warte to dlatego tak miales

Kolumb.K 18.10.2004 14:23

Litek 411

Cytat:

Napisany przez Wojto
Mam problem z nagrywniem tanich płyt z giełdy typu Princo,Magnetic itp.Mam nagrywarke LiteOn 411S,upgradowałem Firmware do modelu 851S (miało pomóc) i nic.Nagram jedną,dwie płyty z 10 a reszta idzie do kubła.Można jeszcze coś zrobić,czy lepiej kupic nową?Z góry dzięki za wszelkie rady.Pozdrawiam :pisze:

Mam litka 411 przerobionego na 811. Nagrywajac plytki firmowe tj. verbatim, TDK plus nie mam z nimi zadnego problemu. W stacjonarnym dvd tez smykaja.
Moja rada: tylko firmowe nosniki.
Litek 411 na niefirmowe plytki jest do bani, po wypaleniu sam ich nie potrafi odczytac - szkoda kasy i nerwow. Zamiast wyrzucac tanie plytki do kosza kup ich troche mniej, ale verbatim.
Pozdrawiam

icemac 18.10.2004 14:16

Cytat:

Napisany przez cavmen
ja miałem litka 411 i to chyba największy syf jaki wypóścili ne rynek,
...
najlepszym wyjściem to wywal to gówno z kompa ja sie też narozpisywałem na tym forum z tym samym problemem,

kolejna opinia zadowlonego posiadacza LITE-ona :klnie:

trafiles na wadliwy egzemplarz, trzeba bylo walic na gwarancje, moj z drugiej reki (kupiony z rozbiorek kompow w Austrii chodzi bezproblemowo od 5 m-cy) jest dobry :D

wiec egzemplarz egzemplarzowi wilkiem :buu:

cavmen 18.10.2004 14:09

ja miałem litka 411 i to chyba największy syf jaki wypóścili ne rynek, obecnie kupiłem Pioniera 108 ,a litek nawet i verbatimy pierdzielił,sprawdz płyty Proformance wypalał dobrze na 25 spierdzielił tylko od 2 do 5.jeszcze Esperance trawił i ostatnio Media Story

icemac 18.10.2004 09:01

Cytat:

Napisany przez Wojto
Mam problem z nagrywniem tanich płyt z giełdy typu Princo,Magnetic itp.Mam nagrywarke LiteOn 411S,upgradowałem Firmware do modelu 851S (miało pomóc) i nic.Nagram jedną,dwie płyty z 10 a reszta idzie do kubła.Można jeszcze coś zrobić,czy lepiej kupic nową?Z góry dzięki za wszelkie rady.Pozdrawiam :pisze:

po pierwsze fajnie ze zrobiles z 411@851 bo to troche inne modele

z 411 z tego co wiem moze zrobic chodzace 811 (ale sa zdolni)

z mien plytki na jakies bardziej firmowe i to "+" tak jak pisze @Turboni

Turboni 17.10.2004 23:55

daj spokuj na takim syfie nagrywac to szkoda nagrywarki nie lepiej kupic cos lepszego np verbatim i nie "-" tylko "+" a sa od 2 do 2,5 za sztuke a jakosc to niebo a ziemia :D

mbar 17.10.2004 22:02

Bo ta nagrywarka po prostu nie nagrywa na szajsowatych płytkach. Kupuj lepsze.

Wojto 17.10.2004 21:22

Ostatnio próbowałem na plusach Princo i to samo.

Wojto 17.10.2004 21:21

Nagrywam na minusach z 2x prędkością,najczęściej w Alcoholu lub Nero.

madmax2 17.10.2004 21:10

Podaj trochę więcej szczegółów. Czym nagrywasz (jakim programem), na DVD + czy -, z jaką prędkością?
Jakiś wykres z KProbe, albo Nero CD/DCVD Speed też by się przydał.
Z moich doświadczeń wiem, ze LItki nie nagrywają najlepiej tanich płytek. Dużo bardziej pasują im markowe TDK, albo Verbatimy.
Zresztą tanie płytki po roku będą się ścinać w stacjonarnym odtwarzaczu. A te lepszę mają o większą żywotność.
Pozdr.
Z.K.

Wojto 17.10.2004 21:02

Problem z LiteOn! HELP

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:53.