Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   services 100% !!! (https://forum.cdrinfo.pl/f5/services-100-a-41342/)

aro84 18.10.2004 00:19

services 100% !!!

Mam windowsa 2000 i mam problem co jakis czas (okolo co 15 minut) proces o nazwie services.exe zajmuje 100% procesora co strasznie zwalnia system to trwa okolo 2 minuty.
Nie mam pojecia co z tym zrobic!!!
Pomozcie!!!

Czołgista 18.10.2004 00:23

Cytat:

Napisany przez aro84
Mam windowsa 2000 i mam problem co jakis czas (okolo co 15 minut) proces o nazwie services.exe zajmuje 100% procesora co strasznie zwalnia system to trwa okolo 2 minuty.
Pomozcie!!!

A wywal tę windę w cholerę !

aro84 18.10.2004 00:34

Juz dawno bym to zrobil, ale nie chce mi sie z tym ******yc.
Teraz nie mam czasu na to wiec szukam innego rozwiazania.

Czołgista 18.10.2004 00:42

Cytat:

Napisany przez aro84
Juz dawno bym to zrobil, ale nie chce mi sie z tym ******yc.
Teraz nie mam czasu na to wiec szukam innego rozwiazania.

Windę 2000 miałem tydzień lub 2 , i wolałem wrócić do 98 !

Choć teraz pomału dojrzewam do XP , choć faktycznie w moim przypadku
to jakieś 3-4 dni roboty :buu:

aro84 18.10.2004 00:55

Ja mialem 98, ME, XP i to po kilka razy (od tych instalacji znam wszystkie kody na pamiec:D), a teraz mam 2000. Wydaje mi sie najstabilniejszym systemem (najdluzej u mnie chodzi ze wszystkich pozostalych no i rzadko kiedy zalicza zwis), dopiero teraz cos zaczelo mu sie nie podobac.
Nie chce mi sie wszystkiego od nowa instalowac, bo i tak rzadko mam wolne (praca i studia, a po nocach nie bede siedzial nad instalacja), a ten czas wole przeznaczyc na przyjemniejsze rzeczy.

Czołgista 18.10.2004 01:05

Cytat:

Napisany przez aro84
Ja mialem 98, ME, XP i to po kilka razy (od tych instalacji znam wszystkie kody na pamiec:D), a teraz mam 2000. Wydaje mi sie najstabilniejszym systemem (najdluzej u mnie chodzi ze wszystkich pozostalych no i rzadko kiedy zalicza zwis), dopiero teraz cos zaczelo mu sie nie podobac.
Nie chce mi sie wszystkiego od nowa instalowac, bo i tak rzadko mam wolne (praca i studia, a po nocach nie bede siedzial nad instalacja), a ten czas wole przeznaczyc na przyjemniejsze rzeczy.

No to już musisz sam rozwarzyć ! Każda reinstalka to spory problem !

aro84 18.10.2004 01:37

Narazie poczekam, moze znajdzie sie ktos kto ma rozwiazanie na moj problem.
Dla formalnosci napisze, ze mam zainstalowanego SP3.

Morris 18.10.2004 05:48

Cytat:

Napisany przez aro84
Pomozcie!!!

To może być robota spyware. Użyj Ad-aware SE i Spybot Search & Destroy - u mnie pomogło ;)

AleX69 18.10.2004 09:35

podpisuje sie pod Czolgista ... albo win98 albo winXP

MacGyver 18.10.2004 09:41

Cytat:

Napisany przez AleX69
podpisuje sie pod Czolgista ... albo win98 albo winXP

Qrde, mam Win2k i nie narzekam jest to system :spoko:
Do XP'ka sie nie przekonałem - instalowałem go 5 razy, po paru godzinach wracełm do Win2k :)

AleX69 18.10.2004 09:57

Cytat:

Napisany przez MacGyver
Qrde, mam Win2k i nie narzekam jest to system :spoko:
Do XP'ka sie nie przekonałem - instalowałem go 5 razy, po paru godzinach wracełm do Win2k :)

to mi sie to samo nie udalo z W2K ... bez wzgledu na ilosc ram'u i dyskow
system pozeral wolne miejsce by napisac "za malo pamieci ... zwieksz plik stronicowania ..." :\
max'ymalny uptime mial w granicach 4-5 dni

problem powtarzala sie tez po przeinstalowaniu systemu
instalacja w98 nie wchodzila w gre ze wzgledu na wielkosc clastra ...
z WinXP nie mam juz takich problemow ...

nimal 18.10.2004 10:32

kazdy ma inne doswiadczenia - moj uptime rekordowy to 4 tygodnie na win2k, na winxp 5dni
a imho najlepszy sys ze stajni mikroshita to 2k3 :)
co do services exe - jesli skanowanie pod kontem bugoew nie pomoze to zobacz ustawienia firewalla - z jakim kompem probuje sie laczyc (bo pewnie probuje) i zablokuj to
wejdz do narzedzi admin/uslug i powylaczaj nie potrzebne - jak zaznaczysz jakas to wyswietli sie opis - powioli i ze zrozumieniem poczytaj, da sie dojsc o co chodzi :) jakby co to niezle opisy sa w necie: xp.net.pl albo microsoft.com albo niezastapiony google.com :)

AleX69 18.10.2004 10:56

nimal@ mogl bys napisac co jest takiego "najlepszego" w w2k3 w porownaniu oczywiscie z winXP ... bo naprawde dzis nie widze najmiejszego sensu instalowania w2k3 jako zamiennika dla winXP :mruga:

nimal 18.10.2004 11:04

AleX69 - bylo :) toczyly sie tu rok temu zarzarte dysputy n ten temat :)
co jest lepszego? "tylko" jedna rzecz - lepsze zarzadzanie ramem
xp jest najgorszym pod tym wzgledem sysem w historii MS - nie zauwazysz tego jesli nie korzystasz z kilku ramozernych progsow na raz

no i ogolne bezpieczenstwo - domyslnie xp na powlaczanych mnustwo uslug ktore daja piekna droge do wlaman, 2k3 ma powylaczane wszystko i sam musisz wsio powlaczac - wiec MUSISZ go skonfigurowac, wiec jest bezpieczniejszy (99% ludzi nie konfiguruje xp, bo i tak dziala, a ze dziura na dziurze to inna sprawa)

tengu 18.10.2004 11:51

Hmm Ciekawe.... Tez mam 2000 SP4. A co do problemu to wlasnie jakis antyspyware i blokada portu powinny zalatwic sprawe..... A co do wyzszosci 2k nad XP to wiem na pewno ze 2k jest lepszy od XP:HE ale nie wiem jak wychodzi porownanie z pro bo nie mialem okazji probowac.......

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:36.