Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Kupno nowej nagrywarki DVD - co polecicie? (https://forum.cdrinfo.pl/f15/kupno-nowej-nagrywarki-dvd-co-polecicie-41380/)

KaPi 18.10.2004 20:48

Kupno nowej nagrywarki DVD - co polecicie?

Chciałbym zakupić nowy sprzęt, bo mój Teac już jest troszeczkę stary (ma 2 lata). Chciałbym przy tym, by nagrywarka spełniała takie wymagania:
- nagrywała wszystkie typy płytek DVD: DVD-R, itd. (nie znam wszystkich)
- potrafiła nagrać większość nowych zabezpieczeń, na przykład potrafiła sobie radzić z SafeDisc 3 (niektórym podobno się to udaje - dużo osób ma piraty)
- była stosunkowo niedroga
- no i oczywiście jakaś dobra, żeby mi nie siadła po miesiącu nagrywania
- nie musi być z duża prędkością nagrywania, bo nagrywanie zabezpieczeń zmierza dokładnie w odwrotnym kierunku w jakim idą nagrywarki - jak najwolniej, a nie jak najszybciej (52x)

Dzięki za rady, na pewno się przydadzą. Najważniejsze, to żeby przegrywała większość zabezpieczeń, nie musi wszystkich (znaków wodnych ;) ), bo dużo nie nagrywam, ale od czasu do czasu przydaje się. O - dobre jakby potrafiła przegrywać gry zabezpieczone FADE***8482; (nie wiem czy są takie, ale chyba są...).

THX :papa:

legion 18.10.2004 20:54

Cytat:

Napisany przez KaPi
Chciałbym zakupić nowy sprzęt, bo mój Teac już jest troszeczkę stary (ma 2 lata). Chciałbym przy tym, by nagrywarka spełniała takie wymagania:
- potrafiła nagrać większość nowych zabezpieczeń, na przykład potrafiła sobie radzić z SafeDisc 3 (niektórym podobno się to udaje - dużo osób ma piraty)
- nie musi być z duża prędkością nagrywania, bo nagrywanie zabezpieczeń zmierza dokładnie w odwrotnym kierunku w jakim idą nagrywarki - jak najwolniej, a nie jak najszybciej (52x)

Dzięki za rady, na pewno się przydadzą. Najważniejsze, to żeby przegrywała większość zabezpieczeń, nie musi wszystkich (znaków wodnych ;) ), bo dużo nie nagrywam, ale od czasu do czasu przydaje się. O - dobre jakby potrafiła przegrywać gry zabezpieczone FADE***8482; (nie wiem czy są takie, ale chyba są...).

jezu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:kicham:
http://forum.cdrinfo.pl/announcement.php?f=15
:samozapl: :worek_tre :offtopic: :kreci_gl:

Turboni 18.10.2004 20:57

to masz dopiero problem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

adax 18.10.2004 21:36

Cytat:

Napisany przez KaPi

:wow: Chłopie !!!!!!!!!!!!!!!!! - ty to masz wymagania !!!!!!!!!!!!!!!!. :D

KaPi 18.10.2004 22:27

A niby skąd mam wiedzieć co kupić? Nie będę w ciemno walił.

Podajcie jakie Wy macie nagrywarki i czy jesteście z nich zadowoleni - jeśli tak, dlaczego. To byłoby pomocne. Oczywiście możecie też powiedzieć za ile je kupiliście. ;)

maj3 18.10.2004 22:48

jak chcesz wszystkie rodzaje płyt dvd z dvd-ram włcznie
to only LG
ja mam lg4040B i jak kupowałem kosztowała ponad 7 stów
i nadal działa bez problemów(odpukuje w niemalowane :cisza: )
i dlatego jestem z niej bardzo zadowolony :peace:

KaPi 18.10.2004 22:58

Cóż... zastanowię się. :) Teraz znalazłem w internecie za ponad 100 złotych :piwo: Co o tym sądzisz? ***8222;Wypaliła 5 płyt***8221;.

B@rtek 18.10.2004 23:03

Ja polecam Samsunga ;p

Ufil123 18.10.2004 23:13

Cytat:

Napisany przez Bartek15
Ja polecam Samsunga ;p

samsung ...hmmmmm... ja miałem pare napędów tej firmy i Nie jestem z niej zadowolony wszystkie padły po ok. 3 mieciącach

maj3 18.10.2004 23:15

Cytat:

Napisany przez KaPi
Cóż... zastanowię się. :) Teraz znalazłem w internecie za ponad 100 złotych :piwo: Co o tym sądzisz? ***8222;Wypaliła 5 płyt***8221;.

moja spoko w ciągu weekendu ostatnio 7 wypaliła :sluze: :piwo:
ale co to za problem jak karmiona only :ognicho: tdk i platinum

KaPi 18.10.2004 23:21

Najważniejsze, żeby nagrywarka potrafiła sobie poradzić z nowymi zabezpieczeniami i była stosunkowo tania. Nawet nie musi to być DVD. Może jeszcze nie czas... ;) Znacie takie nagrywarki CD-R/RW, które radzą sobie świetnie z najnowszymi zabezpieczeniami? Co sądzicie o Plextorze?

legion 18.10.2004 23:53

Cytat:

Napisany przez KaPi
Najważniejsze, żeby nagrywarka potrafiła sobie poradzić z nowymi zabezpieczeniami i była stosunkowo tania. Nawet nie musi to być DVD. Może jeszcze nie czas... ;) Znacie takie nagrywarki CD-R/RW, które radzą sobie świetnie z najnowszymi zabezpieczeniami? Co sądzicie o Plextorze?

kup se plextora :)
chlopie polecam ci google.com jak niewiesz co kupic najpierw poszukaj a nie zakladasz temat bez sensu a sam innych krytykujesz i robisz to samo: http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...5&postcount=96

Czołgista 19.10.2004 01:03

Cytat:

Napisany przez legion
kup se plextora :)
chlopie polecam ci google.com jak niewiesz co kupic najpierw poszukaj a nie zakladasz temat bez sensu a sam innych krytykujesz i robisz to samo: http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...5&postcount=96

No fakt ! KaPi nieładnie postępuje :nie:

pawelblu 19.10.2004 02:31

Z tych bardziej markowych polecam:

Kano Technologies (k5125ri) DVD+RW Burner

Vivastar RS-212

ST Trade DRW-AT6

QPS QPDRWP 2M4E2i

Micro Advantage 4DVDRW-B13

i oczywiscie nasza stara i sprawdzona: LaCie (d2/P5) DVD+/-RW

VIZZARD 19.10.2004 11:44

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Z tych bardziej markowych polecam:

Kano Technologies (k5125ri) DVD+RW Burner

Vivastar RS-212

ST Trade DRW-AT6

QPS QPDRWP 2M4E2i

Micro Advantage 4DVDRW-B13

i oczywiscie nasza stara i sprawdzona: LaCie (d2/P5) DVD+/-RW

No nareszcie!

W końcu jakieś konkrety :D

A nie tylko: "Kup Liteona!" :taktak:

"Nie! Nie kupuj Liteona!" :nie:

"Ależ co ty gadasz?!?" :zly:

"Jak to co?!? Uszy sobie przemyj!" :klnie:

"******* się!" :bluzga:

"Sam się *******!" ((

"To ty się pałuj!" :wsciekly:

"Tak? To ty też się pałuj!" :klotnia:

.....

^_^

BTW Ja też jestem za Samsungiem! :haha:

Bo jak powiem - Liteon - to już facet ze snajperką naprzeciwko w oknie siedzi :D

:czar:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:11.