![]() |
Kupno nowej nagrywarki DVD - co polecicie?
Chciałbym zakupić nowy sprzęt, bo mój Teac już jest troszeczkę stary (ma 2 lata). Chciałbym przy tym, by nagrywarka spełniała takie wymagania:
- nagrywała wszystkie typy płytek DVD: DVD-R, itd. (nie znam wszystkich) - potrafiła nagrać większość nowych zabezpieczeń, na przykład potrafiła sobie radzić z SafeDisc 3 (niektórym podobno się to udaje - dużo osób ma piraty) - była stosunkowo niedroga - no i oczywiście jakaś dobra, żeby mi nie siadła po miesiącu nagrywania - nie musi być z duża prędkością nagrywania, bo nagrywanie zabezpieczeń zmierza dokładnie w odwrotnym kierunku w jakim idą nagrywarki - jak najwolniej, a nie jak najszybciej (52x) Dzięki za rady, na pewno się przydadzą. Najważniejsze, to żeby przegrywała większość zabezpieczeń, nie musi wszystkich (znaków wodnych ;) ), bo dużo nie nagrywam, ale od czasu do czasu przydaje się. O - dobre jakby potrafiła przegrywać gry zabezpieczone FADE***8482; (nie wiem czy są takie, ale chyba są...). THX :papa: |
Cytat:
http://forum.cdrinfo.pl/announcement.php?f=15 :samozapl: :worek_tre :offtopic: :kreci_gl: |
to masz dopiero problem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
Cytat:
:wow: Chłopie !!!!!!!!!!!!!!!!! - ty to masz wymagania !!!!!!!!!!!!!!!!. :D |
A niby skąd mam wiedzieć co kupić? Nie będę w ciemno walił.
Podajcie jakie Wy macie nagrywarki i czy jesteście z nich zadowoleni - jeśli tak, dlaczego. To byłoby pomocne. Oczywiście możecie też powiedzieć za ile je kupiliście. ;) |
jak chcesz wszystkie rodzaje płyt dvd z dvd-ram włcznie
to only LG ja mam lg4040B i jak kupowałem kosztowała ponad 7 stów i nadal działa bez problemów(odpukuje w niemalowane :cisza: ) i dlatego jestem z niej bardzo zadowolony :peace: |
Cóż... zastanowię się. :) Teraz znalazłem w internecie za ponad 100 złotych :piwo: Co o tym sądzisz? ***8222;Wypaliła 5 płyt***8221;.
|
Ja polecam Samsunga ;p
|
Cytat:
|
Cytat:
ale co to za problem jak karmiona only :ognicho: tdk i platinum |
Najważniejsze, żeby nagrywarka potrafiła sobie poradzić z nowymi zabezpieczeniami i była stosunkowo tania. Nawet nie musi to być DVD. Może jeszcze nie czas... ;) Znacie takie nagrywarki CD-R/RW, które radzą sobie świetnie z najnowszymi zabezpieczeniami? Co sądzicie o Plextorze?
|
Cytat:
chlopie polecam ci google.com jak niewiesz co kupic najpierw poszukaj a nie zakladasz temat bez sensu a sam innych krytykujesz i robisz to samo: http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...5&postcount=96 |
Cytat:
|
Z tych bardziej markowych polecam:
Kano Technologies (k5125ri) DVD+RW Burner Vivastar RS-212 ST Trade DRW-AT6 QPS QPDRWP 2M4E2i Micro Advantage 4DVDRW-B13 i oczywiscie nasza stara i sprawdzona: LaCie (d2/P5) DVD+/-RW |
Cytat:
W końcu jakieś konkrety :D A nie tylko: "Kup Liteona!" :taktak: "Nie! Nie kupuj Liteona!" :nie: "Ależ co ty gadasz?!?" :zly: "Jak to co?!? Uszy sobie przemyj!" :klnie: "******* się!" :bluzga: "Sam się *******!" (( "To ty się pałuj!" :wsciekly: "Tak? To ty też się pałuj!" :klotnia: ..... ^_^ BTW Ja też jestem za Samsungiem! :haha: Bo jak powiem - Liteon - to już facet ze snajperką naprzeciwko w oknie siedzi :D :czar: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:11. |