![]() |
832 spaliła mi już dwie płytki :(
Dziś zauważyłem w swojej nagrywarce pewnien problem. Paliłem w ciągu dnia kilka płytek... Dwie spośród nich (nagrywane w różnym czasie), nie wypaliły się do końca... Płytki to Platinum 8x (z taką prędkością też paliłem). Program do palenia to Nero.
Sprawa wygląda tak, że podczas przełączania prędkości w okolicach 30-40% postępu nagrywania (wiadomo, że przy nagrywaniu 8x płytka nie startuje odrazu z taką prędkością, tylko się stopniowo rozpędza) zapala się na chwilę zółta dioda i nie chce już zgasnąć. Napęd pomęczy się kilka minut, po czym wywali płytkę... Czym to może być spowodowane? |
a jaki bios masz konkretnie chodzi jakie opcie w omni zaznaczone
|
No bios ten od Ciebie VS0B :-)
W omni zaznaczone tylko booktype i ta ostania opcja, dzieki ktorej mozna flashowac 812@832. |
zobacz czy masz wszedzie DMA powlaczane (moglo cos sie wylaczyc)
|
Cytat:
|
Niestety nic nie pomaga. Na biosie z zaznaczonym force-fallback pali tak samo (a nawet minimalnie gorzej). DMA jest wszędzie włączone... Co tu jeszcze może mieć wpływ na taki stan rzeczy??
|
@kovalek
zmien bios na oryginalny od 812 i oddaj ja do serwisu - dostaniesz cos nowszego :D tylko zanies te schrzanione plytki i jeszcze jedno sprobuj wgrac bios od codekow, ale wgraj jeszcze zmienione strategie nagrywania plyt jak tego nie robiles || |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:12. |