![]() |
DVD-r & CD-R (LG) problemik
Hiej
Nabyłem DVD-R i po zainstalowaniu w kompie mam problem: Oba napędy CD-R i DVD-R czytają wszystko OK jednak w chwili nagrywania zaczyna się walić. Nagrywając płytę CD audio na którymkolwiek urządzeniu wyskakuje komunikat: SCSI command aborted i niszczy płytkę (nagrywa chyba Lead in około 4%) To samo odnośnie nagrania obrazu DVD. Po wyłączeniu CD-R (właściwości sprzętu) wszystko wraca do normy i DVD-R nagrywa wszystko OK. Pozdrawiam wszystkich i proszę o pomoc Piotrek |
jakie masz podpiete nagrywarki i czy dma jest wlanczone
|
Moje sprzęty to:
DVD-R - GSA-4120B CD-R - GCE-8520B DMA? Co to bo nie wiem? |
|
zainstaluj
ForceASPI 1.7 VIAHyperion4in1453v. mam dwi nagrywarki lg 4120 master,8120 slave i jest git |
zaczniemy od tego ze kolega nie napisal na jakim chipie ma plyte :>
wiec nie pisz odrazu ze ma zainstalowac via4in1 :) z aspi ok niech zainstaluje ale moze wystarczy pozamieniac miejscani palniki tzn master i slave i to pomoze co :> |
Cytat:
Napisałem o ASPI powyżej - wystarczyło poczytać :czytaj: A Turboni słusznie zauważył, że nie wiadomo jaką Caterpil ma płytę :nie: Więc jak ma nForce2 - to po cholerę mu Hyperion? ??? A może niech zainstaluje Adaptec SCSI 29320/39320 RAID 3.00.036 WHQ I też będzie git! :slonik: |
Cytat:
|
U mnie wywala błąd SCSI kiedy podepne nagrywarkę USB i chcę nagrywać bez restartu kompa. Jeżeli podepnę nagrywarę, restartuje komputer i zaczynam nagrywać wszystko jest ok. Nie wiem dlaczego tak się dzieje.
|
moze tak musi byc :(
powiem szczeze nie wiem - nigdy sie z czyms takim nie spotkalem |
Sorki, że nie pisałem ale byłem wyjechany.
Już wsjo w parjadkie. Odinstalowałem kontrolery IDE i zainstalowałem od nowa Dosypałem też ASPI drivery Und alles git Jedzie wszystko co zapodam THX za porady i pozdrawialski dla wszystkich Caterpil |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:29. |