Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Kara ŚMIERCI - again (https://forum.cdrinfo.pl/f5/kara-smierci-again-41449/)

M@X 22.10.2004 21:45

Zgadzam sie zniektorymi z przedmowcow! Za gwalt, morderstwo - do pieca (tak jak to bylo pokazane w equilibrium - znajdujesz sie w komorze i czekasz tylko na pierwsze plomienie! Opcjonalnie moze tez byc gaz - badzmy lagodni ;-D)!!!

pykson 22.10.2004 17:09

jestem katolikiem i rozumiem Jana Pawla II, nie moze przeciez popierac czy chociazby zezwalac na 'zabijanie' ludzi, ale problem w tym, ze to juz nieraz po prostu nie sa ludzie, tak jak ktos juz to wczesniej napisal.

czego taki bezmyslny margines moze sie bac? sadze, ze tylko smierci. Problem w tym, ze polskie (i nie tylko) egzekwowanie prawa jest niezgodne z oczekiwaniami ogolu - gdyby szczegolnie okrutni mordercy albo pedofile dostawali dlugie wyroki i je rzeczywiscie odpracowywali (a nie tylko odsiadywali), to opinia publiczna nie pragnelaby tak bardzo ich smierci.
chcialbym, zeby wprowadzono kare smierci na takich warunkach jakie proponowal PiS (nie dlatego ze jestem ich fanem czy fanatykiem). z drugiej strony nie chcialbym za zadne pieniadze byc sedzia skazujacym na taki wyrok - to jedyny wymiar kary nie majacy mozliwosci korekty blednie wydanego wyroku.
po prostu gnoje sie teraz niczego nie boja, a czesto maja tyle pieniazkow (dobyr adwokat), ze moga byc swiadomi tego, ze cokolwiek zrobia nie stanie im sie nic wiecej niz 5 lat odsiadki w komfortowych warunkach.
kara smierci jako straszak z pewnoscia poprawilaby ogolne bezpieczenstwo obywatela

ale rozprawke trzasnalem

legion 22.10.2004 16:23

Cytat:

Napisany przez Posłany
Powiecie może że księdzem jestem po tym jak sie wypowiem[a nie jestem].

Według mnie kary śmierci _nie powinno_ być. Takie jest moje zdanie i tyle. Rozumiem jakieś ośrodki zamknięte, odcięte od świata(Alcatraz?)...

tak ty bedziesz ich utrzymywal bo ja nie mam zamiaru:D

Posłany 22.10.2004 14:15

Powiecie może że księdzem jestem po tym jak sie wypowiem[a nie jestem].

Według mnie kary śmierci _nie powinno_ być. Takie jest moje zdanie i tyle. Rozumiem jakieś ośrodki zamknięte, odcięte od świata(Alcatraz?)...

SpeedMaStEr 22.10.2004 10:37

Kolejny przykład gdzie kara śmierci na bank powinna byc zastosowana. :

http://www.onet.pl/e14

Wsadzą tego bydlaka do pierdla na 10 lat wyjdzie po 5 i znowu będzie gwałcił i mordował. Kula w łeb i do piachu!

legion 21.10.2004 12:37

Jednym slowem kara smierci jest potrzebna bo dziala odstraszajaco jak moze ktos sobie popatrzy na wisielca na pstryczku stwierdzi ze nie warte jest to zachodu :D.
Za okrutne morderstwa bez litosci smierc bez litosna tak powinno byc :taktak:

nimal 21.10.2004 11:49

imho - do roboty tych obibokow - a jak nie chca pracowac to kromka strego chleba i pol kubka wody :D
zoraganizowanie wiezien w ktorych sie pracuje jest drogie - ale potrzeba ich mniejbo resocjalizacja przebiega szybciej i wiezniowie sie bardziej ich boja
kare smierci przywrocic - za najciezsze przestepstwa oczywiscie

houston 21.10.2004 11:39

Kara smierci jak najbardziej TAK ale w wypadku "recydywistow" i za przestepstwa "najciezsze" utrzymanie 1-o wieznia miesiecznie kosztowalo na samo wyzywienie 1'400 zl a ilu tam siedzi ?? a tak paru "mniej" dla spoleczenstwa w utrzymaniu bo kazdy "pracujacy" utrzymuje "wiezniezniow ze skladek podatkowych" .... "szubienica dzis sie juz z tego "odchodzi" stosuje sie tzw "naboj smierci" od srodkow "uspakajajacych" "znieczulajacych" a na koncu jest podawana "trucizna" to jest i tak bardzo chumanitarne patrzac na "przestepcow" ktorzy "atakuja ofiary brutalnie" to chyba taka kara z pewnoscia odstraszy "nastepcow" to jak w USA w stanie Texas jak kazdy obywatel ma prawo do posiadania broni i moze jej uzyc w obronie swojej posesji i siebie to tak "chetnych wlamywaczy nie widac" jak ma w wizji przyszlosciowej "wyjazd z miejsca "napadu worek foliowy z napisem: "police" lub "coroner" i "nogami do przodu" :)

tengu 21.10.2004 10:59

Albo punishera || (Z wersji komiksowej ofkorz). Mam gdzieś takie stare Punishery gdzie on ma wykonać wyrok za morderstwo, odbijając kolesia z więzienia. Bo w tym stanie nie obowiązuje kara śmierci czy jakoś tak....

Predi 20.10.2004 22:00

a moze powolamy grupe smierci na ksztalt "Boondock Saints"? :) ogladaliscie?

Kris 20.10.2004 21:55

Cytat:

Napisany przez SpeedMaStEr
Stawka żywieniowa (...)

Zgadzam się z przedmówcą!!

Kris 20.10.2004 21:53

OKO za OKO! :)

Moim zdaniem karę śmierci należy przywrócić. Pomijając to, że zmniejszy to koszty utrzymania ;) to jeszcze może da do myślenia przyszłym "chętnym".
Natomiast pojawia się tu kwestia tego co zasądzi sąd. Chodzi mi o to, aby przypadkiem nie pozbawić życia kogoś kto na to nie zasłużył. Tak więc kara śmierci - TAK, ale tylko wtedy, gdy ma się PEWNOŚĆ co do winy!
A to, że to przedwyborcza poezja, to jasne, że TAK! Tak samo jak gadka o homo- i aborcji!
A co do resocjalizacji - IMHO nie ma czegoś takiego.
Taki "gość" po 20-tu latach odsiadki może sobie po prostu nie poradzić w życiu.
Jak ktoś z Was oglądał "Skazani na Shawshank" to powinien wiedzieć o czym mówię.

Pozdrawiam,

By się sqrwysyny zajęli w końcu gospodarką i jej problemami!:klnie:

SpeedMaStEr 20.10.2004 21:31

Stawka żywieniowa w pierdlu jest podobno 2-3 krotnie większa niż w więkrzości szpitali.

No właśnie , jak ich nie można likwidować to co z nimi robić?
Koszty utrzymania jednego więźnia rosną znacznie szybciej niż nam to sie wydaje.

I wiecie co? panowie w pierdlach to sie śmieją z takiego Ziobro, Polska to po******ony humanitarno-katolicki kraj!

ile jeszcze będzie marszów milczenia po czyjejś śmierci? CORAZ WIĘCEJ!
tyle ze ludzie do nich juz przywykli , wiadomosc o brutalnym mordzie jest jak wczorajsz prognoza pogody, za kilka dni nikt o nim nie pamieta, pamiętać za to będzie do konca życia rodzina i bliscy ofiary.

I jeszce jedno co mnie strasznie w****ia, Ziobro ******y o wprowadzeniu kary śmierci a jak do tej pory nikt sobie nie moze poradzic z kibolam, szalikowcam tzn z tym całym bydłem stadionowym.

Predi 20.10.2004 18:24

Cytat:

Napisany przez mr_spock
co wyscie tacy okrutni? :P

jakies 90% polakow jest zdeklarowanymi katolikami, a tu takie teorie ;)

no wiesz, jestes jednym z tych co je snuja :) poza tym napisales ze kiedys juz istnialy lagry i "historia pokazala ze nie wyszlo" a prymusowa praca to chyba blizej lagru niz siedzenie w "moim" kampusie? :D

a co do katolicyzmu, to ja mam taka teorie: "Nie zabijaj" odnosi sie do ludzi nie? a czy np. zabijajac dziewczyne w pociagu tylko zeby miec "fun" jestes czlowiekiem? to sa zwierzeta a te juz mozna zkillowac

Berion 20.10.2004 18:22

Nooo... a ja nie jestem katolikiem? ;) Bóg powiedział: "Oko za oko, ząb za ząb" :D Stosuję się tylko do "wytycznych" (no prawie) :D

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:46.