![]() |
zamiana ogg na mp3
Witam Prosze o pomoc jak zamienic pliki ogg na mp3 lub zwykle wav-y ktore mam na twardzielu zeby potem je bez problemu wypalic na CD.Nero 6 nie obsluguje chyba plikow ogg takze Feurio pokazuje ze nieprawidlowy format pliku?
|
-==>TU<==-
|
Lub ==>Tu<==
|
OK znalazlem Audio Convertion Wizzard ale to program platny zas Blaze Media Convert nie daje sie sciagnac z dzialu CDRinfo.Grzeniu pisal kiedys na forum o wtyczkach do Nero ale nie bardzo wiem co do czego.Mam taka wtyczke zainstalowana w C/program files/common files/ahead/audio plugin w takiej postaci ogg.dll i co dalej?
|
Jeżeli wrzuciłeś ją do odpowiedniego folderu, a raczej tak (bo to jest zależne od wersji nero) to teraz wystarczy przeciągnąć pliki z ogg do kompilacji i je wypalić = gotowa płytka Audio CD ;)
|
Niestety wszystkie proby koncza sie komunikatem" Ten format plikow nie jest obslugiwany".Oczywiscie moge zrobic plytke z piosenkami w formacie mp3 ale one nie beda odtwarzane w odtwarzaczu stacjonarnym MARANTZ.I co dalej?
|
Jeszcze raz sprawdz czy wypakowałeś ten plugin do odpowiedniego katalogu:
nero5 - ...\Ahead\Shared\AudioPlugins nero 6 - \Program Files\Common Files\Ahead\AudioPlugins |
Siedzi dokladnie tam gdzie piszesz i dalej nic.A moze ja zle rozumiem obsluge Nero? Czyli tak - wtyczka jest tam gdzie byc powinna i dalej Nero - Audio CD - wybieram plik z wlasciwego folderu - przeciagam do Audio 1. i wtedy wlasnie wyskakuje .. ten format pliku nie jest obslugiwany
|
A zobacz czy wykrywa Ci wtyczke w ustawieniach, a dokładniej:
File > Preferences > zakładka General > Plugin lookup i tam powinien być widoczny ogg vorbis decoder.., jeżeli on tam jest to powinno być wszystko OK, no chybaze twoje pliki maja błedne rozszeżenie.. |
Dzieki za pomoc - uporalem sie z problemem.Wtyczke sciagnalem i istotnie problem tkwil w zlym umieszczeniu plugina.Sprawdzilem - wszystko dziala ok.Plytka wypala sie prawidlowo. :)
|
cdex
"Albowiem w śmierci niemasz pamiątki o tobie, a w grobie któż cie wyznawać będzie." |
Cytat:
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:20. |