![]() |
Problem z płytką DVD+RW
Witam
Szukałem na forum ale nie znalazłem odpowiedzi. Mam płytkę EMTEC (dawny BASF) DVD+RW x4. Nagrywam cos tam w Nero, wszystko cacy, na końcu otrzymuję komunikat, że burn process successfull at 4x czy cos takiego. Potem chcę zobaczyć co się nagrało i wygląda na to że... nic. Płyta jest czysta. Czego to może być wina ? Co robię źle ? Mam Liteona 451S czy jakoś tak. Help! |
z tymi dvd+rw to są jakieś jaja!!!ja też mam z nimi kłopot : raz tak nagrane płyty odczytują się bez problemu a innym razem pisze no disc - jakas dziwna sprawa!!!natomiast na dvd-rw wszystko smiga ze az milo i jeszcze nie mialem z nimi klopotow
wiec nic innego jak zmienic plytki na "-" |
Hmmm, no chyba tak zrobie, jesli nikt mi nie wytlumaczy dlaczego tak sie dzieje :(
|
jest to kwestia plyty - lipna
sam kupilem sobie niedawno emteca dvd-rw x2 jest on od optodisk i nie jest najlepszy a potem kupilem verbatinke dvd-rw x4 i super ma niej pali ale jezeli chodzi o nagrywanie to raczej kupuj plytki + - litek woli je |
No, może faktycznie powinienem od razu kupić DVD-RW no ale przecież ta wypalarka ponoć pali +, więc co to do cholery ma być?! Jak wpadnę do tego EMTEC... ;)
|
Cytat:
|
7 zeta w bloto :((
|
kupuj plytki takich firm ja verbatim , tdk, platinium, memorex a nie bedziesz mial klopotow
|
mam też płyte dvd+rw emtec i nie mam z nia problemu.
Nagrywarka LG 4120B |
a ja powiem tyle :
jak nagrywam na moim nec'u 3500A dvd+rw (z booktype) to Litek jej nie widzi (tylko nec umie ją zczytać) natomist jak nagram dvd+rw (z booktype) na litku to znow nec jej nie widzi!!! może wydawać się to nie logiczne ale niestety takie są fakty (przynajmniej u mnie),dalatego teraz nagrywam tylko na dvd-rw |
Sztuka sztuce nierówna :nie:
Jedna się nagra, a druga nie Ale faktycznie dobre płyty to podstawa :taktak: TDK, Verbatim - tak jak Turboni proponuje A Emtec to nisza jakościowa płyt DVDR/RW :cisza: :czar: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:32. |