![]() |
BlindWriteSuite
Sorki z banalność pytania. Zaznaczam, ze skorzystałem z opcji szukaj i nic nie znalazłem
Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć, albo podać, jakiś link jak ustawić BWST Tweaker, aby wykonać kopię zapasową płyty zab. Laserlockiem, albo SD 3. Nigdy nie uzywałem BWS, a z anngielskim u mnie kiepsko. Będę wdzieczny za pomoc. Pozdr. Z.K. |
W najnowszej wersji 5 nic nie musisz robić program sam dostosuje parametry kopiowania . ale jeżeli chciałbyś coś pozmieniać to poszukaj programu Blindwrite 5 Tweaker na tej stronie : http://www.aray-software.com/
|
Thx.
Dzisiaj spróbowałem za pomoca BWS zrobić kopię bezpieczeństwa płyty zab. Laserlockiem i nic. Szkoda, ale jak sprzet nie może to soft też nie pomoże. |
Nie oprogramowanie to tylko 20% sukcesu reszta to nagrywarka, tobie pozostaje tylko znalezienie jeżeli nagrywarka ne wyrabia No CD-Fix a właśnie jakiej jest ona marki ?
|
LiteOn LDW 451s@832s z biosem VSOB, a program, który chciałem przegrać to "Biologia do I i II klasy gimnazjum".
Pozdr. Z.K. |
Mozesz spróbować przegrać w/w program przy pomocy alcohola120% z profilem LaserLock tylko odczyt może nawet trwać do 2 godzin , po przegraniu podepnij obraz do wirtualnego napedu i zobacz czy działa. jeżeli tak to nagraj do
|
Cytat:
Z kolei, jak robiłem odczyt w DVD Toshiby - SD M1712 to obraz płyty się robił, ale nie chodził zarówno z wirtuala i nagranej płyty CDR, czy też CDRW. Zaczynał się proces weryfikacji nośnika i wyskakiwał komunikat, że należy włożyć oryginalny CD-ROM. Pozdr. Z.K. |
To nie jest "zwis kompa" to normalne przy w/w zabezpieczeniu poczekaj a napewno nagra ( ale będzie to długo trwało około 2 godzin )
|
Wprawdzie szwagier zrobił mi już działające kopie na nagrywarce LG, ale nie zaszkodzi spróbować. Jak mi się uda to dam znać.
Pozdr. Z.K. |
Po 5 -cio godzinnej próbie i tyle samo trwającym zastoju kompa w trosce o bezpieczeństwo nagrywarki dałem spokój z próbą zrobienia kopii bezp. płyty zab. Laserlockiem.
Pozdr. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:44. |