Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Drukarka Samsun ML-1510 wygina kartki (https://forum.cdrinfo.pl/f5/drukarka-samsun-ml-1510-wygina-kartki-41515/)

javor 21.10.2004 21:53

Drukarka Samsung ML-1510 wygina kartki

No właśnie sobie dziś zakupiłem taką drukareczkę i wszystko działa świetnie oprócz właśnie tego problemu. Kartka jest wciągana, drukowana i wychodzi taka powyginana. Dokładnie to wygląda tak, że są widoczne 4 równoległe paski na całej szerokości kartki. Powiem tylko tyle, że efekt jest fatalny... kartka wygląda jak bym ją z podłogi podniósł (oczywiście po przejsciach) :/
aha... gramatura kartek 80g/m2 POLJet

heh i teraz pytanko. Czy ma ktoś taką samą drukarkę i czy ma taki sam problem? wg mnie to by to się kwalifikowało na serwis :/

mr_spock 21.10.2004 22:04

moze sie w srodku da regulowac nacisk rolek? w iglowkach dalo sie robic takie rzeczy

javor 21.10.2004 22:05

no ciekawe by to było, ale w insrukcji nic o tym nie jest napisane :/

yahol 21.10.2004 22:10

A co ty chcesz od tandety za 700 zl od Samsunga?
Musisz sprawdzic rolki dociskowe - prawdopodobnie przy dociskaniu nagrzewaja sie i "prasuja" slad.
Ps: obliczyles juz ile zaplacisz za toner do wymiany, czy kupisz nastepna? Serio.
W kazdym razie z cala pewnoscia chodzi tu o podajnik i docisk. Juz kilku znajomych pytalo sie jak usunac pewne "drobiazgi".

mr_spock 21.10.2004 22:11

to looknij pod pokrywe, czy nie ma zadnego pokretla :)
a jak nie, to chyba zostaje serwis... bo to nie jest normalne zjawisko

javor 21.10.2004 22:16

Cytat:

Napisany przez yahol
A co ty chcesz od tandety za 700 zl od Samsunga?
Musisz sprawdzic rolki dociskowe - prawdopodobnie przy dociskaniu nagrzewaja sie i "prasuja" slad.
Ps: obliczyles juz ile zaplacisz za toner do wymiany, czy kupisz nastepna? Serio.
W kazdym razie z cala pewnoscia chodzi tu o podajnik i docisk. Juz kilku znajomych pytalo sie jak usunac pewne "drobiazgi".

oryginalny tonerek coś 350zł kosztuje... więc pewnie na zamiennikach będę jechał... a co do ceny drukarki to kosztowała mnie 444zł (mieszkańcy stolicy zapewne będą wiedzieli gdzie kupiona, szkoda robić kryptoreklamę).

javor 21.10.2004 22:26

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez mr_spock
to looknij pod pokrywe, czy nie ma zadnego pokretla :)
a jak nie, to chyba zostaje serwis... bo to nie jest normalne zjawisko

dupa, nie ma żadnych pokręteł :/

UPDATE:
tac to mniej więcej wygląda (starałem się zeskanować tak aby to było w miarę widoczne - stąd ten żółty kolor) wygięciom strony odpowiadają czerwone poziome paski:

javor 22.10.2004 12:04

dobra, problem rozwiązany. Dziś pojechałem i wymieniłem na inny exemplarz. Niby moje oko widzi jeszcze jakieś lekkie zafalowania kartki, ale to pod małym kątem patrzenia, więc jest spox.

sprawa zamknięta, thanx for all :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:36.