![]() |
Platnosc za telefonie gsm albo raczej jej brak.
Witam.
Kiedys a bylo to 3 lata temu milaem ostatni rachunek do zaplacenia za telefon z sieci plus gsm.Jako, ze byl to ostatni a umowa dobiegla konca nie zaplacilem go. Rachunek byl na kwote cos kolo 60 zl I teraz sie zastanawiam ile moga mi do***ac po takim czasie zakladajac, ze przysla ten rachunek+odsetki. A moze jest jakies przedawnienie? Pozdro. |
z tego co wiem to nie moga Ci przywalic od razu odstetek, musieliby Ci chyba poslac jakies pismo o konsekwencjach nie zaplacenia tego rachunku, a z tego co piszesz to chyba takowego nie przyslali, wiec IMHO moga Ci teraz (3lata!) skoczyc
|
Po takim czasie jeszcze Ci mogą... nagwizdać. :)
|
A ja kak zrezygnowąłem z telefonu komórkowego na abonament w erze gsm (koniec umowy) to nie kazali mi nawet płacić ostatniego rachunku, mimo iz było troche nadzwonione
|
To ja wam powiem inna ciekawostke z PlusGSM.
W sierpniu zrezygnowalem z abonamentu mialem taryfe +100 czyli oplaty ok 60zl plus naliczanie sekundowe i inne pier*doly dawaly max 100zl na miesiac . Umowe mialem do konca sierpnia wiec tak dzwonilem zeby nie przekroczyc minut z abonamentu i jakiez bylo moje zdziwienie gdy przyszla ostatnia faktura i widniala na niej kwota - 230 zl slownie: (minus dwiescie trzydziesci ) i co sie okazalo Plus robil mnie w wala o pewnego czasu na co nie zwracalem uwagi bo nie czytalem nigdy bilingow, wyszlo to dopiero przy zamknieciu konta . |
A wypłacili CI tą kase?? :D
|
Wyplacili, i to nawet terminowo tak jak na rachunku, w ramach przeprosin dostalem 10 zaproszen do multikina .
|
Cytat:
p.s wolę erę zgubilem telefon i jeszcze dali mi w prezencie inny:D p.s przedawnienie im zarzuć |
a ja dostalem nakaz i splacam :( po 5 latach przyszedl era gsm
mialem prawie 4 tysiaki i odsetki narosly przez 5 lat 1500 zeta |
Cytat:
wtedy przedawnienia nie ma :( |
Cytat:
|
Cytat:
jak podali do sądu a sąd nie rozpatrzyl w ciągu roku przedawnienie jest chyba że kwota jest powyżej 250 zeta wtedy jest to traktowane jak przestępstwo i faktycznie przedawnienie jest nie po roku ale po 15 latach:D |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:49. |