![]() |
ClipArty z M$ - jak pobrać??
hey
Potrzebuje dla kuzynki pobrać clip art'y ze strony microsoftu, ale jest tam ich full, a potrzebowałbym pobrać wszystkie z każdej kategorii, ale zaznaczanie wszystkich jest bardzo czasochłonne, więc może zna ktoś sposób aby pobrać je wszystkie naraz za pomcą jakiegos download menagera, bo downloader z ie do tego nie jest najlepszy... :buu: :sciana: |
Nie wiem dokladnie o co chodzi, ale probowales FlashGetem? Kliknac prawym an jakiegos linka i 'Sciagnij wszystko przy pomocy flashgeta' ?
|
hmm, ale na TEJ stronie moge tylko wybrać co chce pobrać a później mam tylko buttona i pobieranie rozpoczyna się z downloadera ie :'(
PS może te cliparty leżą na jakimś microsoftowym ftp?? :) |
a wpisz adres zamiast www -ftp moze pojdzie
|
Faktycznie przesrane :D
|
niestety sposób od Turboniego nie działa ((
|
szkoda :(
|
Microsoft wszystko skomplikuje :)
|
wydaje mi sie za na cd od office jest i mozna przegrac ???
|
Cytat:
|
hmm, czyli chyba pozostaje mi pojedyńcze pobieranie??
|
Obawiam sie ze tak... Podejrzewam ze jest to celowe dzialanie azeby zmusic ludzi do przebywania na stronie MS, choc nie przychodzi mi teraz do glowy jakikolwiek sensowny powod takiego dzialania ;-D
|
Cytat:
|
zobacz scierzke dostepu do pojedynczego clipa i porownaj z inna
jesli roznia sie jakas stala czescia to da sie ;) np jesli to tylko licznik/data/kolejne costam to w arkuszu kalkulacyjnym mozesz kazac stoworzyc liste adresow do konkretnych klipartow zapisujesz ja do pliku tekstowego (potem zwykle w notatniku trzeba usunac sredniki czy jakie tam znaki rozdzialu kolumn uzyles) poleceniem zamien taka liste otwierasz i dajesz ctrl+a wlaczasz flashgeta i dajesz nowy i nagle wszystko sie sciaga w ten wbrez pozorom nie czasochlonny sposob zassalem wszystkie garfieldy ze oficjalnej strony mam nadzieje ze od MS tez sie da ;) |
eh, nirstety nie jest tak łatwo, bo linki które znam prowadzą do gifów, które są miniaturami :|
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:40. |