Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   Łaczenie filmów (https://forum.cdrinfo.pl/f13/laczenie-filmow-41665/)

Miho 25.10.2004 09:24

Łaczenie filmów

Nie moę sobie poradzi z połączeniem dwóch cześci filmu Żołnierze kosmosu.Wiem że na ten temat było parę postów ale znalazłem tylko te które dotyczyły Shrinka i dvdone.A niestety tak połaczony film nie nadaje sie do dalszej obróbki w dvd-r+cce.Byłem też na stronie Robsa i tam jest extra metoda z VobEdit.I chodzi o to żeby ktos wytłumaczył mi to bardziej łopatologicznie bo robiac to zgodnie z opisem Robsa nie moge sie za boga połapac jak to zrobic.Albo taki tepy jestem,albo za duzo pije piwa i szare komórki mi sie zlasowały. :piwo: Może coś w rodzaju poradnika ze screenami - na pewno wiele osób skorzysta.Zwłaszcza prosba do Robsa - zrób to moze w formie poradnika a'la DVD-R 1.81.Tam jest to naprawde świetnie zrobione i ciężko coś spi.....Z góry dzieki w imieniu swoim i innych cieżko kapujacych palaczy :buu:

VIZZARD 25.10.2004 11:04

Cytat:

Napisany przez Miho
Nie moę sobie poradzi z połączeniem dwóch cześci filmu Żołnierze kosmosu.Wiem że na ten temat było parę postów ale znalazłem tylko te które dotyczyły Shrinka i dvdone.A niestety tak połaczony film nie nadaje sie do dalszej obróbki w dvd-r+cce.Byłem też na stronie Robsa i tam jest extra metoda z VobEdit.I chodzi o to żeby ktos wytłumaczył mi to bardziej łopatologicznie bo robiac to zgodnie z opisem Robsa nie moge sie za boga połapac jak to zrobic.Albo taki tepy jestem,albo za duzo pije piwa i szare komórki mi sie zlasowały. :piwo: Może coś w rodzaju poradnika ze screenami - na pewno wiele osób skorzysta.Zwłaszcza prosba do Robsa - zrób to moze w formie poradnika a'la DVD-R 1.81.Tam jest to naprawde świetnie zrobione i ciężko coś spi.....Z góry dzieki w imieniu swoim i innych cieżko kapujacych palaczy :buu:

Miałem ten sam problem :taktak:

Też chciałem skorzystać z tego opisu Robsa

I coś było nie tak :zly:

Użyłem więc do tego programu

DVD2ONE :taktak:

Tu nie było już problemów :nie:

Program jest dziecinnie prosty i bardzo intuicyjny

Tak ze cztery opcje na krzyż

Ale efekt jak najbardziej pożądany :spoko:

Polecam!

:czar:

Robs 25.10.2004 19:50

Właściwie to opisałem 3 metody łączenia filmów. Faktycznie więcej trzeba myslec przy VobEdit, ale jest to w miare proste do wykonania. Może w przypływie wolnego czasu dodam kiedyś screeny. Spróbuj jeszcze raz i jak Ci cos na jakimś etapie nie wyjdzie - to pisz.

ps. jakby sie uprzeć to po dvd2one i shrinku tez można później zapuścić dvd2dvd-r, na 2 razy o połowę za każdym razie zmniejszając wielkość końcową :)

Miho 25.10.2004 20:33

VobEdit

Vizzard-ja wiem że mozna dvdone i pisałem o tym.Ale po dvdone i shrinku nie da sie tak bezposrednio zrobic filmu dalej dvd-r 1.81, a filmik ma ponad 5,3gb.Sprubuje jeszcze sie pomeczy przy metodzie Robsa-ale faktycznie przydałby sie jakiś bardziej szczegółowy poradniczek.pomysl nad tym Robs :buu: .I niech moc bedzie z Toba :peace:

fundi 26.10.2004 19:43

Cytat:

Napisany przez Miho

Opisane jest to "łopatologicznie" w CHIP Special 7/2003 "Kino z komputera", za pomocą DVD2AVI, VobEdit i IfoEdit. Wg tego opisu połączyłem własnie "Żołnierzy Kosmosu", potem lekko skompresowałem DVDShrinkiem na jeden DVD+R. Niestety opis zbyt obszerny do zacytowania.

Miho 26.10.2004 23:20

No dzieki Fundi za info ale dalej nie wiem jak to zrobic. :buu: A może masz mozliwośc zeskanowania tego artykułu i podesłania go emailem.Bede wdzieczny :uscisk:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:26.