Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   Instant Copy robi za duży plik wynikowy 4,40! (https://forum.cdrinfo.pl/f13/instant-copy-robi-za-duzy-plik-wynikowy-4-40-a-41756/)

ewasik 27.10.2004 09:02

Instant Copy robi za duży plik wynikowy 4,40!

5 razy probowalam i za kazdym razem wynik 4,40 lub 4,38. W żadnym razie na płyte to nie wejdzie. Nie da się też przyciąć żadnym programem typu shrink.Pierwszy raz mam taką sytuację,że IC uparcie daje taki wynik, mimo ustawień na 4,31 lub 4,34.Sprawa dotyczy materiału wyjściowego 6,8 Gb.Czy cos sie da zrobic?

pykson 27.10.2004 10:12

a skad wiesz, ze na plyte nie wejdzie?
probowales to nagrac?

Kris 27.10.2004 13:48

Ja tak miałem po zainstalowaniu jakiejś poprawki do IC.
Gdzieś możesz znaleźć programik "IC hidden settings", gdzie możesz zmienić wielkość pliku i inne rzeczy.

Robs 27.10.2004 16:18

Tak, rzeczywiście wszystko zależy od wersji jakiej używałaś. HiddenSettingEditor działa na wersji 7 ale juz przy 8 tylko do 8.0.5, powyzej juz nie. Natomiast po małej korekcie w rejestrze, dostepny jest tam z kolei PowerToys, który równiez posiada podobne opcje co HSE.
Reasumując najpierw proponowałbym ustawic w IC mniejszą wartość pliku końcowego, powiedzmy na 4.2GB i sprawdź co Ci wyjdzie.

Cytat:

Napisany przez ewasik
Nie da się też przyciąć żadnym programem typu shrink

W jakiej postaci/formacie próbowałaś załadować to do shrinka, jako .pdi, wirtualnie .iso, czy jako pojedyncze pliki vob itd.?

paput2000 27.10.2004 17:38

Cytat:

Napisany przez Robs
Tak, rzeczywiście wszystko zależy od wersji jakiej używałaś. HiddenSettingEditor działa na wersji 7 ale juz przy 8 tylko do 8.0.5, powyzej juz nie. Natomiast po małej korekcie w rejestrze, dostepny jest tam z kolei PowerToys, który równiez posiada podobne opcje co HSE.
Reasumując najpierw proponowałbym ustawic w IC mniejszą wartość pliku końcowego, powiedzmy na 4.2GB i sprawdź co Ci wyjdzie.

Dziwne, używam najnowszej wersji IC (tak mi się przynajmniej wydaje) i za pomocą HSE bardzo ładnie i prawie idealnie udało mi się w kilku ostatnich przypadkach trafić w wielkość pliku wynikowego.

Robs 27.10.2004 18:03

Cytat:

Napisany przez paput2000
Dziwne, używam najnowszej wersji IC (tak mi się przynajmniej wydaje) i za pomocą HSE bardzo ładnie i prawie idealnie udało mi się w kilku ostatnich przypadkach trafić w wielkość pliku wynikowego.

Więc albo to nie jest wersja najnowsza, albo trafiłes w zadana wielkość ale nie przy pomocy HSE :)

paput2000 27.10.2004 18:42

Cytat:

Napisany przez Robs
Więc albo to nie jest wersja najnowsza, albo trafiłes w zadana wielkość ale nie przy pomocy HSE :)

Hmm, używam IC z Update 8.3.0.8 - gdy nie używałem HSE, to plik wynikowy był przynajmniej o 0,5 Gb nietrafiony. W aktywowanych PowerTools nic nie grzebałem.

ewasik 28.10.2004 08:40

Cytat:

Napisany przez Robs

Pomimo ustawiania HSE nigdy nie trafiałam idealnie z wynikiem ale było to bardzo zbliżone.Wiec mialam wrażenie ze HSE troche steruje IC.Wersja IC to rzeczywiscie 8.
W kazdym razie po zaniżeniu do 4 Gb udalo mi sie uzyskać idealny wynik 4,34Gb!

W jakiej postaci/formacie próbowałaś załadować to do shrinka, jako .pdi, wirtualnie .iso, czy jako pojedyncze pliki vob itd.?

Po zakonczeniu pracy w IC zawsze montuje obraz pdi na wirualny napęd żeby podejrzec jak wyszło i w takiej postaci probowalam zaladować to do Shrinka i innych programów ale żaden nie ładuje.

Robs 28.10.2004 15:24

Cytat:

Napisany przez ewasik
Po zakonczeniu pracy w IC zawsze montuje obraz pdi na wirualny napęd żeby podejrzec jak wyszło i w takiej postaci probowalam zaladować to do Shrinka i innych programów ale żaden nie ładuje.

Kiedys gdzies o tym pisałem, to taka przypadłość IC,
w każdym razie da się to załadować do shrinka, ale nie w postaci .pdi, jeśli dobrze pamiętam powinno pójść w ISO, musiałabyś zmienić za pomocą np. PDI2ISO lub PDITool (chyba też potrafi).

artoor 24.01.2005 09:03

Ilość załączników: 1
Nie chce tworzyc nowego tematu - bo to by nie mialo sensu - podepne sie pod ten, bo chyba wydaje sie byc on najblizszy problemowi (tyle ze w druga strone) ;)

Otoz. Mam film o wielkosci wejsciowej 5.13GB. Za pomoca IC (updatowanego do v8.3.0.8) z icrse ustawionym jak na zrzucie (patrz: zalacznik) wychodzi mi ostatecznie film o wielkosci 4.22GB. Przy czym przy ustawieniu suwaka "DVD-5 Destination Size" na 4.8GB, wielkosc pliku wynikowego nie ulega zmianie... nadal 4.22. W akcie desperacji ustawilem Destination Size na 5GB. Zero zmian :| Pytanie moje jest takie... co moze byc tego przyczyna?? Czy pozostale ustawienia (analiza w procentach itd) moga miec na to wplyw?? Jesli ktos zna odpowiedz to bede wdzieczny za podzielenie sie tym ze mna. Fakt ze 4.22 to juz calkiem niezly wynik, bo przeciez niewiele mi tam miejsca jeszcze zostalo (>200MB) ale to zawsze cos ;)
Dodam jeszcze ze gdy zmniejsze Destination Size na 4GB to faktycznie koncowy wynik jest mniejszy (tak wiec sam suwak dziala ;) )
Co to moze byc?

Pozdrawiam

artoor

Copart 24.01.2005 09:09

Ech, miałem dokładnie to samo co poprzednik. Za to właśnie nie cierpię Instant Copy.

@Robs - efektu pracy IC nie da sie załadować do Shrinka pod żadna postacią, przynajmniej mnie sie to nie udało. Za każdym razem melduje coś o nieprawidłowej nawigacji (nie pamiętam dokładnie co) :(

Salem 24.01.2005 12:07

Cytat:

Napisany przez Copart
efektu pracy IC nie da sie załadować do Shrinka pod żadna postacią, przynajmniej mnie sie to nie udało. Za każdym razem melduje coś o nieprawidłowej nawigacji (nie pamiętam dokładnie co)

Nie żeby się czepiał, ale po co skompresowany materiął przez IC chcesz ładować jeszcze od Shrinka? Czy nie lepiej go odrazu nagrać na płytkę?

Salem

atraxy 24.01.2005 13:38

albo inaczej

Cytat:

Napisany przez Copart
Ech, miałem dokładnie to samo co poprzednik. Za to właśnie nie cierpię Instant Copy.

@Robs - efektu pracy IC nie da sie załadować do Shrinka pod żadna postacią, przynajmniej mnie sie to nie udało. Za każdym razem melduje coś o nieprawidłowej nawigacji (nie pamiętam dokładnie co) :(

Witam
Co do błędu pliku wynikowego Instant Copy.
Po ekstrakcji pliku .pdi do .vob najlepiej załadować film do DVD ReMake.Programik ten naprawi niezgodność jaką niektórzy zaobserwowali.A później pójdzie już we wszystkich programach.U mnie to działa ;)

artoor 24.01.2005 14:38

Cytat:

Napisany przez atraxy
Witam
Co do błędu pliku wynikowego Instant Copy.
Po ekstrakcji pliku .pdi do .vob najlepiej załadować film do DVD ReMake.Programik ten naprawi niezgodność jaką niektórzy zaobserwowali.A później pójdzie już we wszystkich programach.U mnie to działa ;)

atraxy... dla Ciebie :piwo: Jestes wielki!! Faktycznie Twoj patent dziala!

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:17.