![]() |
M$ Word
Szukam i nie mogę znaleźć rozwiązania problemu:
Jak wyłączyć w Wordzie (XP, 2003) jego automatyczne formatowanie tekstu, podmienianie czcionek na TNRoman itd. To jego "wymądrzanie się" jest wq...ce. Które to są opcje (ustawienia). 8 ) |
Narzędzia -> Opcje...
Formatowanie Format -> Czcionka... i tu masz przycisk "Domyślnie" ustawiasz sobie np. Arial i klik... Pozdrawiam, |
Cytat:
|
oj to cos zamieszales lub system sam sobie namieszal - tak byc nie powinno, ja tak nie mam i na szczescie nigdy nie mialem
wylacz w opcjach autoformatowanie |
ja cały czas polecam open office. naprawde zajefajny pakiet, wg mnie dużo lepszy niż MS Office. Wywaliłem ten badziew od MS i jestem naprawdę zadowolony
do zassania z tąd: http://www.ux.pl/openoffice/?page=download |
A ja polecam starego orginalnego Works 2000, jest równie funkcjonalny jak Office :) Do domowych zastosowań w zupełności wystarczy :)
|
A jaka opcja służy do przeskoczenia z góry strony na dół, aby tam coś napisać??, - nie moge tego znaleść :|
|
Igloo - swiete slowa
prace mgr pisalem jeszcze na darmowym wowczas staroffice, obecnie uzywam Office 2k3 i openoffice 1.1.3 + polskie slowniki (na roznych kompach) wsio do pobrania na openoffice.org oferuje wsio to co msoffice + pare innych rzeczy :) a przy skladzie jakiejkolwiek ksiazki office okazuje sie niereformowalna kobyla w ktorej wieeele rzeczy trzeba robic recznie - open office robi to automagicznie dawniej problemem bylo powtorne dzielenie na linijki przy daniu polecenie drukuj w staroffice - obecnie problem ten nie wystepuje, dodatkowo wmontowano modul exportu do pdf ktory pozwala uniknac juz jakichkolwiek komplikacji (word tez powtornie skalada strony przy DRUKUJ - czasem to wychodzi :) ) gallus - chodzi Ci o napisanie czegos w stopce czy o wyrownianie strony do dolu? i w jakim programie ;) |
Cytat:
Nie lubię czcionki TimesNewRoman (bo wszyscy jej używają). Odkąd pamiętam zawsze pracowałem na corelowskiej Southern. Ale wordxp i 2003 z uporem godnym lepszej sprawy podmieniają ją na TNR (po każdym dotknięciu ALT). Tylko office2k nie robi takich jaj. WordyXP i 2003 się ciągle wymądrzają i formatują wszystko po swojemu - wyłączenie w opcjach jest nieskuteczne. Na czym polega "sztuczka"? 8 ) |
Ja używam w pracy i w domu Office'a 97 i nie mam żadnych problemów.
Pozdrawiam, |
Cytat:
Openoffice ma też mnóstwo wad, które wynikają z jego zalet. Porównywałbym go raczej z wordpadem albo notatnikiem - podobny stopień zaawansowania - dla moich i domowników zastosowań jest za mało profesjonalny. Słownik jest beznadziejny, arkusz kalkulacyjny do dupy, brak obsługi baz danych (coś jak Access). W pakiecie Office Excel i Access to są perły a Word to jest (na ich tle) dno! Z rożewnieniem przypominam sobie WordPerfecta - był bezkonkurencyjny! 8 ) |
Cytat:
Dla mnie najwazniejsza wada jest brak zgodnosci z dokumentami Worda. Nie chodzi tutaj o male dokumenty ale o wieksze publikacje o skomplikowanej strukturze. Oczywiscie mozesz byc zadowolony z OO bo masz inne potrzeby i to co oferuje OO Ci calkowicie wystarcza. Podobnie jakies 80% uzytkownikow MS Office mogloby sie przesiac na OO bo ten pakiet zadowoli ich potrzeby. |
Cytat:
Jezeli uzywasz tej czcionki zawsze to warto napisac Normal.dot tym nowym szablonem poniewaz to domyslny szablon Worda. I po problemie ;) |
Cytat:
;) |
jeszcze jedno pytanie:
Jak skutecznie odinstalować Office 2003? Normalną deinstalacją i softwaerowym czyszczeniem rejestru i tak pozostają śmieci które potem brużdżą okrutnie. Nie chcę robić formatu HDD - bo do tej pory dla mnie to była jedyna skuteczna metoda! 8 ) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:43. |